keramik = win.

Oh, jag var så stolt över mig själv igår. Jag håller på att göra en skål på keramiken som man gör genom att lappa ihop olikt mönstrade lerlappar som jag kavlat ut och mönstrat själv. Det var hur trixigt som helst att få ihop dem snyggt och när det var en halvtimme kvar så kände jag att jag aldrig skulle bli klar och eftersom att jag började på den förra gången så kan man inte riktigt vänta en vecka till med remsorna då leran torkar. Men vet ni? Jag hann få ihop den! Jag var så stressad och orolig men jag klarade det! Ångrar att jag inte fotade den men jag ska tänka på att göra det nästa gång för det kan ju vara kul att se hur den ser ut nu innan den bränts och glaserats.

Roligast var känslan jag fick av att bli klar, hur jag svävade när jag städade undan och skuttade påvägen hem. Det var precis den känslan jag sökte när jag gick med i kursen och känner nu att det nog är det bästa jag gjort på länge. Längtar redan till nästa tisdag och ska fundera ut något riktigt roligt att börja på då.

bild härifrån.

 


crazy cat lady.

Imorse så hörde jag ett obekant jamande någonstans och förstod inte vad som pågick. Så märkte jag att det kom från trapphuset och öppnade dörren. Där stod en superfin norsk skogskatt och tittade på mig! Den hade kanske luktat katt från vår dörr och trott att den hörde hemma där och jag kände igen den från gården och vet att den inte bor i vårt trapphus så jag släppte in den och bar upp den så att inte mina katter skulle få spel. Så gosade jag med den lite och släppte ut den genom fönstret ut på gården. Den hoppade ut men vände och stod och tittade längtande mot fönstret en stund. Jag ångrade för en liten stund att jag inte kidnappat den men så tassade den iväg.

Det kändes overkligt då och nu, ett par timmar senare, känns det som att jag drömde det men jag kan inte sluta tänka på hur jag ska locka in den igen. Så fin den var.

fnö, fnö, fnö - dricker du RIESLING?!

Klickade på en länk på Aftonbladet till en vinexpert som skulle berätta om sina "guilty pleasures" och tänkte "det här blir bra!" för jag är ju intresserad av goda viner. Såklart ingen finsmakare på det viset - jag är långt ifrån att spendera 600 kronor på en flaska på systemets vinkällare men jag tycker ändå att jag har lite koll. Pfft! Så fel.

Mikael Möllstad skriver om sina viner som han bara drack utomlands och sen inte smakade bra hemma, om att han blandat lite campari i halvtaskigt vitt vin, om fruktbåler på vin och jag läser detta mest som bra tips som jag måste testa. Sen gör han en lista på sina skyldiga vinnöjen och man läser att det billigaste av hans synder kostar 149 kronor. Vin för 300 är med på listan av synd-viner och jag sitter bara med ögonenbrynen höjda. Jag förstår att artikeln är riktad åt riktiga vinkännare. Men vad fan? Min mamma har jobbat med vin (bland annat) så länge jag kan minnas och när man frågar henne om vinråd så vaskar hon fram fantastiska viner för max 89 kronor.

Jag blev provocerad. Jag hoppas aldrig att jag aldrig blir en sådan vinsnobb som tycker att det är skam att dricka vin som är billigare än 200 kronor. Det måste vara så fruktansvärt utmattande att inte kunna njuta av ett glas "husets" på krogen utan att man alltid måste söka sig till vinbarerna. Tänk att sitta på en restaurang med en sån snobb och betälla in ett glas Riesling (som han hade som exempel för skyldigt vin) och personen i fråga kollar snett på mig och mummlar något om hur ute du är. Så bull när ditt favoritvin står på utelistan.

Nä, nu slog det mig precis att det väl går att dra paralleller till mitt intresse för kläder och att Möllstad kanske inte begriper hur jag kan ändra smak från säsong till säsong. Förut tyckte jag att udda kavajer var astöntigt och idag längtar jag efter den perfekta tweedkavajen. Smaken förändras ju efter att man tröttnar på saker och nytt, spännande dyker upp! (inte för att tweed är särskilt nyttt..) Kanske menade han inte att vinerna var billiga utan att märkena var ute så som det inte är särskilt modernt med typ dödskallemönster som fanns överallt för ett par år sedan men som nu blivit dödssynd. Eller typ strass på bakfickorna begriper man inte att folk hade men det är kanske någons guilty pleasure nu... Nu är det du, som inte är modeintresserad, som tycker att jag låter som en idiot.

Nu har jag grubblat så länge på en fråga att jag tillslut fick fram ett svar. Känns lite snopet. Och långt blev det. Kul att ni hängde med mig! Nu är jag så förbannat jävla trött på mitt huvud och det här inlägget och klockan är inte ens elva.



bättre lite skit i hörnen än ett rent helvete.

Min dag har mest gått åt att fota och sen äta och prata med Jennica i flera timmar. Jag köpte även vin för helt för mycket pengar och sen orkade jag inte göra mer så nu ligger jag här i soffan och tittar på skit-TV. Vet ni vad? Det får man! Ska dreja ikväll och imorgon ska jag göra en MASSA saker. Tråkiga saker. Men det är för det better good för på kvällen kommer Emelie och Sanne på middag. Då kan man ju inte ha det såhär stökigt som vi råkat få det nu.

Men vet ni mer vad? Trots att här är förjävla skitigt ibland så är varelserna som bor med mig i riktig toppklass och då gör det ingenting att katthåren ibland ligger i stora högar. Det bryr jag mig faktiskt inte om! Innan gjorde jag...  Jättemycket! Ångest- och hatmycket! Därför ser jag det som en stor framgång för mig att ha det såhär utan att bry mig.

Vet ni vad jag mer hatar? De där chokladlinserna till Karamellkungen. Blir så provocerad att de ser likadana ut som Non stop (älskar), M&M (älskar) och Smarties som jag verkligen älskar. De påminner inte ens om varandra i smaken. De är så jävla äckliga!

titta så fina mina djur är!



startar dagen med lite visdom.


saker man gör när ingen ser.

Jag tog precis bild på när jag dregglar. Vill ni se?

Okej! Här!

Jag tycker att det är ganska roligt att dreggla och gör det med vilje ibland. Sista bilden tog jag i lite och blåste en bubbla. Jag är bombis på att ni också gör skitmärkliga saker när ni är ensamma.

 

Frågan är: Är detta lika roligt imorgon när jag inte är lite övertrött?

 


jag är en cupcake.

Tittar på "Du är vad du äter" och stör mig, inte bara på namnet av programmet för det är ett så dumt uttryck, utan mest på att Anna Skipper ser större ut än hon som ska gå ner i vikt. Med det sagt så är ingen av dem särskilt överviktiga utan problemet hos hon som är med är att hon åt för fyra när hon var gravid och sen ätit godis sen dess istället för att träna och äta bra. Måste ju finnas folk i Sverige i mycket större behov av hjälp med viktnedgång än en lattemamma som tycker att det är jobbigt att ämnesomsättningen förändrats och hon inte kan stoppa i sig tio kakor om dagen! Visst, visst, det är roligt för henne att hon får hjälp med den lille kaggen men jag kan inte låta bli att bli lite provocerad. Och visst, jag har också väldigt svårt för att hålla mig ifrån godsaker som chips, godis och skräpmat men det finns inga hemligheter, finns inga magiska matsmältningsmagar, inga genetiska defekter (som spelar någon roll egentligen, tjockisgenen är en myt!)... Det finns bara kompensation. Inte ta in mer än man spenderar och vice versa. Som matälskare så har jag jättesvårt för att hålla detta själv men jag hoppas att jag aldrig tappar diciplinen så mycket att jag går upp 30 kg som den här kvinnan. Kan bli lite skrämd av sånt ibland.

Okej, jag ser nu att det var en osmickrande klänning som Skipper hade i början av programmet - hon är ju superfin. Men ändå. Själv sitter jag här som dubbelmoralen själv och har precis ätit en cupcake. Blev sjukt sugen när jag såg programmet och funderar på hur jävla skevt det är.

Nä, men vad jag försöker få sagt egentligen är att man ska ta hand om sig själv. Eller försöka för sin egen skull för vare sig du vill det eller ej så ska du ju bo i den kroppen resten av ditt liv.


bo utomlands.

Jag har fått ett sånt himla sug på att åka utomlands. Inte för en vecka eller så utan mer prova bo någon annanstans. Där det är varmt och finns billiga drinkar. Där man får ett okej jobb så att man har råd med de billiga drinkarna/inte spenderar all sin tid åt de billiga drinkarna. Kanske Malaysia, Thailand, nått Spanien-land eller ja, något i den stilen. Varmt ska det vara i alla fall. Förstår att det är ganska naturligt att känna så nu när det börjar bli kallare men jag måste börja fundera på vad jag ska tänka för att inte låta såna här tankar ta över för jag har insett att det inte är rätt tid nu. Jag har ett jobb jag verkligen trivs jättebra med, Jens likaså (att åka utan honom känns otänkbart), kören jag precis kommit med i och mitt psyke hade nog inte klarat av en sådan omställning. Det passar inte att lämna allt nu. Men det gör inte att jag slutar avundas de som bara släpper allt och sticker och jag tröstar mig med att jag förhoppningsvis har ett bra tag kvar att leva så en dag ska jag ha en trevlig liten lägenhet i värmen med inte allt för långt till vattnet, trevligt folk, med en liten affär max 100 meter bort och ett par restauranger som serverar färsk fisk. En vacker dag!

Jag var ju i sydostasien i tre månader 2008. Känns ganska overkligt.


+++++

Det har hänt lite roliga grejer de senaste dagarna. Drejningen var för det första väldigt rolig - jag skapade en skitful ljushållare och började på en skål som nog inte kommer bli ful alls. Kanske till och med fin! Roligast var nog att se Jens i sitt esse! Charmade in sig totalt hos instruktören och hade massor av idéer. Jag fick för mig att han bara följde med för att göra mig glad (inte för att det hade varit så hemskt) men han tyckte ju också att det var riktigt kul så nu ser jag verkligen fram emot att få spendera tisdagskvällarna där. +

Roliggrej nr två är att jag har fått komma med i en kör! Nä, jag vet jag kanske inte snackar så mycket om att jag tycker om att sjunga men det är mest för att jag knappt sjungit sen gymnasiet och egentligen har tappat allt självförtroende i sången så därför pirrar det extra mycket i magen när jag tänker på att jag kommit med i Vegakören. Bara för att man inte kommer upp i de allra högsta tonerna så betyder inte det att man är en dålig sångerska... Det betyder kanske bara att du är en riktigt bra alt (dvs den låga stämman i en kör)! Att min kära vän Maria också är med i kören och att de har en resa inplanerad är extremt stora plus i kanten. ++

Nummer 3 är att jag spenderade gårkvällen på Krib Creol med goda vänner och gamla kollegor för att vinka av Moa som ska flytta till kallare breddgrader. Såklart tråkigt att hon ska flytta men så himla roligt att hon lyckades dra ihop så mycket härligt folk för middag och exotiska drinkar. Precis vad jag behövde och är det någonstans man ska mota bort höstångesten så är det på Krib Creol för stämningen på det stället liknar inget i Malmö. +++

Nu är det torsdag och jag har två jobbdagar av tre kvar att jobba denna vecka sen väntar en skön ledig helg. Får nog bli fyra plus på det då jag redan är på festhumör! ++++

Faktumet att vi inte har något hemma till frukost. -----



Moa och jag "när det begav sig"

Lycka till och ha det underbart!


my heart was freaking out when I held ya.


Detta är en av de bästa låtarna jag hört! Tittade som en slav på idol i början men eftersom att det sänds på fredagkvällar och jag oftast har annat för mig än att sitta vid TV:n klockan åtta då så har jag tappat intresset. Nu längtar jag mest tills Moa Lignell åker ut så att hon kan sätta igång att göra ett album med sina egna låtar. Hennes röst känns i precis hela kroppen, tårar i ögonen och jag får till och med gåshus under fötterna. Jag hade köpt det albumet. Ja, ni hörde! Köpt!!


så jävla hurtig!

Piuh. Känns som att den här dagen snart borde vara slut så mycket jag betat igenom idag. Tvätten är klar, förutom att jag inte orkat hämta den än (ingen som bokat efter mig så det är no stress), jag har planterat om ett par blommor, ätit cupcake, sett grey's anatomy, dammsugit och torkat golvet. De två senare sakerna hade jag inte alls tänkt göra men det kom av bara farten så det är jag extra stolt över med tanke på hur mycket jag brukar fasa inför att ta tag i det. Oh, så har jag hängt upp sängkläderna överallt i sovrummet och vädrar ordentligt. Det måste man göra! Äsch, det måste man inte alls det för det är andre eller tredje gången jag gör det i mitt liv och det har gått bra ändå. Känns fräscht bara.

Jag älskar att det regnar idag. Jag fylls av ett lugn när det regnar och jag inte har något jag måste göra utomhus. Tänkte skriva något vettigt men nä, nu behöver jag nog vila lite. Kramas med katterna och längta efter kvällen!


snurrigt.

animated gif how to



tolv saker jag funderat på innan solen gått upp.

Helt underbart att vakna med en känsla av att någon suttit på min nacke hela natten... Och att det är tvättdag gör ju inte saken ett dugg bättre men nu får jag nog det att låta som att jag är på riktigt dåligt humör men det är jag inte alls. Jag laddade nämligen på kaffe redan igår så att kaffet bara var ett knapptryck bort så jag har helt enkelt inte hunnit bli på dåligt humör idag. Toppen! Funderar på att göra lite yoga för att mjuka upp kroppen lite men vet att det kommer göra såinihelvetes ont så jag kan ju inte säga att jag är supertaggad. Funderar även på att ta tag i min träning rent generellt idag då jag har ett pausat träningskort på Forum som bara väntar på att jag ska få tillbaka träningslusten och det passar rätt bra i tiden för jag är precis lagom fylld av självhat just nu. Sådär så att jag inte kommer träna helt för mycket och heller inte helt för lite. Lagom! Tänker även att det kanske är dumt att ta tag i det också nu när jag ska börja dreja + baka för jag känner mig själv och ska jag börja på tre nya saker samtidigt så finns det stor risk att samtliga grejer blir ignorerade inom ett par veckor för ja, det är så jag rullar. Men så negativt kan man ju inte tänka, eller hur? Nu har jag funderat alldeles för mycket innan klockan ens blivit åtta så jag lägger ner det här och gör precis vad jag känner för istället idag för det kan man när man är ledig.

Nu känner jag till exempel lite för att ta tag i tvätten för tänk vad skönt det kommer vara när det är klart! Jag säger ju det - nyckeln till framgång är att lura sig själv! Okej, det har jag kanske inte sagt men det är det i alla fall.

gäsp!


cupcakes och keramik.

Idag har jag gjort min debut i cupcakes-bakande! Det började egentligen med att jag, förra veckan, snackade om att gå en kurs i drejning och igår fick jag en jävla fart och kollade upp vad det fanns för något och imorse hade jag fått kontakt med vuxenskolan som håller kurser och vips var både jag och Jens inbokade på kvällskurs i keramik. Tänk så roligt! Ser framför mig alla skålar, muggar, fat och grejs vi ska göra under hösten! Hur som helst så fylldes jag av en sånt kreativitetssug att jag bara ville sätta igång med något och eftersom att jag skulle få finbesök i form av Maria på eftermiddagen så kändes bak helt naturligt. Eller ja, inte helt naturligt med tanke på att jag bakar 2-3 gånger om året men efter att ha klickat in på Heavenly Cupcake stod det helt klart att det var just cupcakes som skulle bakas.

Gud, vad stressigt det är att baka! Men det är ta mig tusan inte ofta jag kan hålla mig så fokuserad i två timmar som jag gjort idag och föreställ er lyckan när de reste sig i ugnen! Fullkomlig! Sen ska jag inte säga att det var lätt som en plätt att spritsa heller men det är definitivt ett nytt intresse som har väckts hos mig. Nu vill jag baka alla cupcakes i världen!

Här hittade jag receptet! Vi kan väl låtsas som att alla var såhär fina?

Ps. Jag fick väl godkänt av Maria!


legendariskt!

Det är helt underbart att sitta på facebook-sidan och kolla på bilderna som folk lagt ut under dagen. Folk från hela världen är med! USA, Afrika, Indien, Kina, lite överallt i Europa och ännu mer! Okej, jag märkte själv att jag blandade lite med kontinenter och länder men ni fattade vinken väl? Känns diffust att skriva "Asien" och om jag ska vara helt ärlig så kan jag inte så många länder i Afrika så det fick bli så. Diffust var det ja...

Så tar vi upp tråden igen och visar hur jag sett ut hela dagen! Nästa år vill jag dock se fler kostymer på stan. Jag rekommenderar det!


International suit up day

Idag är det International Suit Up day vilket helt enkelt innebär att människor över hela världen lägger lite extra energi på sin klädsel idag och sätter på sig en kostym i ren Barney-anda. Jag är inte sämre i år heller och det tycker jag inte att ni ska vara heller. Kavajen är tyvärr på jobbet men ni ska allt få se hela outfitten senare!


mina fina häst-clips.

Jag har köpt nya örhängen! Eller ja, det är ju clips för jag tål inte riktiga örhängen. Fick hål i öronenen när jag var liten och det var alltid inflammerat så till min stora olycka så fick jag ta ur dem och sen var det en sorg för mig genom tonåren - att inte jag fick vara med och ha de där bauta-örhängena som var inne då. Nu är det inget jag funderar på längre förutom att det kan bränna till lite av avundsjuka då och då och så finns det ju faktiskt väldigt många clips numera. På Åhlens så hittade jag dessa små hästarna för endast 70 kronor. Jag älskar dem! Och där fanns många, många fler som jag vill ha!

 

En rolig grej jag hittade där var ett par örhängen som jag fick i julklapp för ett par år sedan. Han sa att de var guld och jag har, lyckligt oventande, sett dem som ovärderliga sen dess. Nu vet jag inte om jag ska fortsätta vara naiv och tro att det var en kopia jag såg på Åhlens men ja... Jo, låt oss fortsätta vara naiva. De är ju fortfarande väldigt fina.

 


lite otydliga i webcamen men man ser hur de sitter och viskar hemlisar i örat på mig hela dagarna.


underbar parmiddag!

En vecka kan väl knappt börja bättre när man, direkt efter jobb, kan komma hem till ett par goda vänner, bli bjudna på baconinlindad feta-kyckling med rättikagratäng och mozzarellasallad, rödvin, prat, skratt, goda ostar och hemmagjorda kex. Så bortskämd blir man hos Emelie och Sanne och det fick vi nöjet att bli igår. Kan inte komma på något bättre att göra en måndagkväll och ska verkligen bli bättre på att ta tag i såna saker för middag äter man ju ändå så då kan man likagärna dela den med vänner så blir det så mycket roligare. Problemet är att de satte ribban skyhögt så det kommer att bli ett äventyr att leva upp till det... Tänker på Solsidan där det slutade med att Fredde hyrde in en stjärnkock som lagade riktigt flådig middag och ljög om att han gjorde det själv. Lets not go there.

Titta så fint de har det! Och odlar egna örter gör de. Det tänker jag också börja med!


hemmafest gånger två.

Nu tänkte jag berätta lite om min helg för det har varit en riktig kalashelg!

I fredags bjöd Qusingen hem på inflyttningsfest men innan det så kom jag hem till en man som lagt flera timmar i köket och lagat hel lax med potatispuré och ajvar. Han är så duktig! Efter att vi ätit och gjort oss i ordning så gick vi till festen där det var den trevligaste stämningen på länge. Underbara människor, musik och givande samtal till sent på natten då vi valde att gå hem istället för hänga med ut och dansa vilket var ett övermysigt och bra val.

På lördagen hade vi extremt svårt att gå upp så man kom inte upp förrän det verkligen var dags att ta tag i sitt liv om man skulle bli klar inför lördagkvällens galej som skulle äga rum hos min kollega, Fredde, där det stod vin, dans och skratt på schemat och även denna hemmafest blev precis så härlig som jag hade hoppats på. Dock så började mina ögonlock få extremt svårt att kämpa emot gravitationen någon gång mellan tolv och ett och eftersom att min älskling kände likadant så blev det ingen utgång då heller utan det blev hem och somna på en minut.

Vet inte riktigt varför jag helt tappat sugen för att gå ut på det senaste men jag antar att det bara är att acceptera och njuta över alla pengar jag sparar och all bakfylla jag slipper så kommer säkert peppen tillbaka.

På söndagen så låg vi kvar i sängen jättelänge, tittade på serier och åt chips. Även om det nu är det bästa jag kan tänka mig att spendera söndagen åt så kände man ändå att det måste finnas en gräns för hur sunkig man får vara. Vid fyra gick vi upp, klädde på oss och begav oss till Green Mango där vi åt så stark mat att man blev helt yr i huvudet sen en längre promenad hem. Väl hemma kände vi oss så duktiga att man med gott samvete kunde ligga på soffan resten av kvällen och äta clementiner. Ska ju inte sticka under stolen med att man var rätt sliten..

bild lånade jag från Sandra!


människor som faller och zombies.

Godmorgon mina vänner och ovänner! I alla fall så tror jag att jag har ovänner för jag drömde om dem inatt (bland gosskörer, människor som ramlar från himlen, hemliga parker och zombies) och de var så taskiga mot mig och hade redan bestämt sig för att de hatade mig så det kvittade vad jag gjorde för att få dem att ändra sig. Hur ängsligt låter inte det? Vad säger det om mig? Borde inte dröm-jag bara ha sagt till idioterna i att de kan sätta sig på mitt finger och rotera? Till och med i mina drömmar så bryr jag mig för mycket om vad folk tycker om mig. Försöker att bli kvitt det med tanke på att folk alltid kommer att bilda sin egen uppfattning och det kommer alltid att finnas haters som väljer att se de dåliga sidorna. Och dåliga sidor har jag gott om så det är bara att välja och vraka!

Nej, men jag har, som man förstår om man är uppmärksam, sovit asdåligt inatt. Vaknade först av "människor-som-trillar-från-himlen-drömmen" (någon drömtydare som förstår sig på det?), sen av en zombiedröm två gånger där man inte kunde gå ut efter fyra för då kunde man räkna med att springa för livet eller behöva skjuta sina vänner som blivit smittade. Är det inte märkligt hur jag kunde börja drömma samma dröm igen när jag vaknat en gång? När jag väl slutat drömma jobbigt så tänkte Lucy att det var dags för mig att vakna och härjar runt sängen igen... Jag blir sur och drar täcket över huvudet och hoppas på att hon ska ge upp, somnar om och får plötsligt andnöd - då har idioten ställt sig på mitt ansikte. Tar bort täcket och hon bara tittar på mig med huvudet på sned och säger bestämt "mjau!". Jag var så arg att jag vägrade att ge dem mat och känner fortfarande mig irriterad när de är i närheten.

Tur att jag har en sambo som ger dem mat och sen släpper ut dem så att jag slipper ha dem omkring mig tills jag vaknat ordentligt för det känns fortfarande som att jag är i ett töcken av ångest, zombies, skräck och ilska. Okej, inte riktigt skräck och ilska men jag är hungrig och trött. Jag förstår att det inte är rationellt att vara såhär sur på en liten frukostsugen katt.

bild hittad här

Sen var det inte mer än rätt att jag redde ut hur jag sett ut som Zombie och jag måste säga att det inte var så dumt, eller hur?


sämst och bäst på att städa.

Nu ska ni få höra varför det är så jävla jobbigt för mig att städa och sällan gör det: Jag tog tag i det hela med att jag skulle börja plocka undan, såg min blomma i fönsterkarmen, ägnar en kvart åt att ansa den och fixa, vattnade alla blommor, tog foto på dem (?), gav mig på toaletten, plockar undan en sak sen ser jag att glaset som tandborstarna står i är smutsigt, diskar den, ser att en annan grej i köket är smutsig, diskar den, när jag ska ställa tillbaka den ser jag att några kryddburkar står på fel ställe, ska ställa in dem och får inte riktigt plats så jag ändrar om lite, tycker att det blir fult så jag plockar ner alla, torkar av hyllorna, kommer på att då kan jag torka de andra hyllorna också så jag plockar ner allt annat, torkar och ställer upp allt, blir inte nöjd med kryddorna den här gången heller så jag ändrar om så att de står efter märke, sen vet jag inte vad som händer men plötsligt står jag med en svamp i handen och sprutar rengöringsmedel över hela diskbänken och börjar skrubba, ser att det är en fläck på fläkten och börjar skrubba den, torkar hela fläkten, återgår till att skrubba bänken och torkar av skåpen. Klart! Sådär då har vi städat i en timme och jag har inte rört mig mer än över ca två kvadratmeter. Bara resten kvar nu.

Nåja, fint blev det!


Oh, hällde även ut en gammal bag-in-box (skämdes) och en gammal flaska lättglögg som jag sparade fööör aaatt kaaanske det skulle komma till användning (det gör aldrig det) och vet ni vad det luktade? Vinglögg! Såklart. Nu längtar jag efter julen.

det här med obefogad deppighet och solsken.

Idag hatar jag inte alla! Så det är ju bra. Och igår var inte heller så tokigt egentligen med en bra dag på jobbet och sen sushi med mamma på Koi. Var uppe med tuppen idag för att ta mig iväg på jobb-möte och jag vet nu mer eller mindre allt om hur en kavaj är uppbyggd och varför du ska köpa TIGER och inget annat. Nä, jag skojade bara.. Det finns säkert andra som är okej. Men det här med kläder är en hel vetenskap och det är så himla roligt att kunna!

När det var avklarat och frukosten uppäten så tog jag på mig den varma stickade tröjan som jag traskat dit med och blev nästan direkt panikslagen när jag kom ut för fy bubblan vad varmt det kan bli på ett par timmar. Promenaden hem med musik i hörlurarna, solglasögon på och vetskapen om att jag har precis hela dagen framför mig sopade bort ganska mycket av höstångesten som annars är ganska påtaglig iår. Jag tycker att det är rätt mysigt med höst och lite mörker på kvällarna men min kropp håller aldrig med om det. Det är ju något med kemin i kroppen som inte stämmer hos mig som gör att jag har extremt svårt för att känna mig lycklig under en period på våren och en på hösten. Det är hemskt att känna sig så värdelös och nere när man inte har någon direkt anledning till det. 

Jag tror att det bästa man kan göra för att bota sånt här är att hålla sig aktiverad och göra grejer som man blir stolt över. Så idag tänker jag städa lägenheten ordentligt och sen komma ut och suga åt mig lite mer D-vitamin. Först lite av Jens pastasallad och mys med djuren.

Första dagen de var ute på gården. Numera är de utan rep och hoppar in och ut genom fönstret bäst de vill! Har inte ord för hur härligt det känns att kunna ge dem den friheten.


just a little case of the mondays.

Såhär känner jag idag.




Nu måste jag göra mig klar för jobb. Joo-o jag kan visste vara en bra försäljare idag.

RSS 2.0