efter-festival-känslan.

Overkligheten kring att vakna en måndagmorgon, nyss hemkommen från en veckas festivaldimma, och vara klar i huvudet och påväg till jobbet. Känns som att det är något som inte riktig stämmer! En veckas dagenefterångest äter upp mig innifrån och jag letar febrilt runt efter någon schysst detox-kur för stackars, stackars, stackars min arma kropp. Hittar någon okej men den måste man hålla på med i två veckor och det känns helt för långt sådär precis direkt efterpå festival. Alltså jag menar inte att jag är alkoholist jag bara menar att om det är någon gång man känner att man kanske är det lite så är det nu. Detox känns ju dessutom hemskt tråkigt.

Annars skriver jag mer om festivalen när jag har lite mer tid . Jag hade i alla fall hemskt trevligt för det mesta, det var sjukt kallt om nätterna men varma armar höll om mig som att de aldrig skulle släppa så det gick bra ändå. Och så ska jag ju lägga ut bilder från Stockholm också. Men nu: Jobb.

jag ska allt visa dom!

Bevis på att jag VISSTE är indie:
1. Lyssnar på shout out louds nu istället för tidigare nämnda.
2. Mixar mönster hejvilt! (Bara de randiga strumporna i olika färger som blev lite overkill)
3. Tar bilder på mig själv där jag ser lite dramatisk ut.
4. Har inte borstat håret
5. Tänker inte sminka mig idag så de på jobbet också förstår hur jävla indie jag är.
6. Skriver DOM istället för DEM!




Detta är tydligen väldigt viktigt för mig.

indiedöden.

Har insett en sorglig sak med mig som ni säkert också insett när ni tittar på den där lilla lådan till höger i bloggen från lastfm. Anledningen till att där inte är någon trevlig spelningslista är mest för att jag sitter på Jens dator och inte har installerat lastfm på den än och anledningen till det är för att skäms lite. Gjorde precis en lista som jag lyssnar på med bland annat Telephone, Stereo love och det här nya danska stjärnskottet Rasmus Seebach. Spekulerar lite kring varför han gör en låt som heter Natteravn då Natteravn är motsvarigheten till svenska nattvandrare och jag vet inte riktigt varför han vill vara en vuxen som går runt och håller pli på ungdomar men har en annan teori om att han menar nattvandrare rent bokstavligt och om det är så vill jag också vara en natteravn.

Vad jag ville komma fram till är att jag inte är så jävla indie längre. Det är lite tråkigt. Eller nej, det är inte lite tråkigt utan det är helt förfärligt. Vet inte om det betyder att jag blivit tråkig eller om det är att jag blivit lite mer rave och borde ha på mig lite kortare kjol, lite mer smink och hänga lite mer på Etage och Slagthuset. Kanske till och med båten? Jag vet inte, det är minst lika förvirrande för mig som det är för er.

Annars har jag två arbetsdagar till innan det är dags för en semestervecka som kommer vara proppfylld av fylla och saker man undrar varför man gjorde i efterhand! Siesta's coming up!


typisk måndag.

Har avslutat en middag bestående av baguetter med feta och honung, sen chilipotatissallad med soyafilé och tomatsallad tillsammans med lite rött vin. Vi avslutar med Lindt creation, chocolate mousse (Reklamen överdiver inte, vi pratar om en helt galet god choklad som kan ersätta sex vilken dag som helst) och svenska jordgubbar - ta gärna en liten bit av varje och låt smakerna idka samlag i din mun. Märk väl att jag omedvetet nämnde sex två gånger i samband med min efterrätt. Förstår ni nu hur god chokladen är?

God.

Och vad är grejen med att det finns svenska jordgubbar redan i Mars? För visst måste det vara jag som tog fel på Maj och Mars?



 



att vara lite stirrig..

Borde jag lägga 200 kronor på tax-free-godis?
Eller borde jag inte?

Är fyra olika parfymer på sig för mycket?
Eller inte?

Jag får i alla fall lite ont i huvudet av all Gucci på min hals. Gravitationen när det gäller dofter går ju nämligen uppåt. Fast jag är helt övertygad om att det inte kallas gravitation i det fallet och att jag vet vad det kallas men att jag är för uppjagad för att komma på det just nu. Stark som fan är doften i alla fall. Kanske därför jag känner mig lite snurrig? Eller så är det inte det?


fy fan för att flyga ensam.

Jag förbannar här med min pojkvän för att boka fel flyg hem så att han flög tidigare än mig. Jag trodde att jag kunde sköta det skitbra och bara skulle sitta och chilla i två timmar, kanske en liten öl och börja läsa på min bok. En stor öl och ett glas vin senare senare så står jag här och har spenderat onödiga pengar på sidewalk-dator med lite dimmig blick, måste sudda typ varje ord för jag skriver fel hela tiden. De borde införskaffa en regel att neurotiska människor inte borde resa själva och definitivt att de borde ha spritförbud under deras resa. Nejdå det är okej, jag kommer överleva det här. Jag vet att flyg är det säkraste sättet att resa och att det bara är en timme. Inte längre än det tar mellan Malmö och Tomelilla. Inga konstigheter.

Missförstå mig inte, jag är alltså inte full. Jag är bara lite (läs: riktigt) panikslagen.

Hörs kanske sen, om inte var det trevligt att ni fick lära känna mig. Ni kommer säkert hitta någon annan blogg att följa en dag och när ni väl gör det behöver ni inte ha dålig samvete. Jag vet att det vi hade under tiden det varade var äkta.

Trevlig resa!


Stockholm!

Nu ligger jag i min älskade Marias säng med hennes dator och sippar på en Mariestad. Hon är och jobbar så jag får stå ut med två killar som sitter och pratar dataspel - snart spelar dataspel. Visste jag att min karl åkte till Stockholm för att lana hade jag nog tänkt efter en extra gång men nu är vi här så då får man bita i det sura äpplet. Närå.

Det blev en intressant morgon. Planen var att jag skulle komma upp tidigt, städa lägenheten, packa i lugn och ro och sen fixa min brutna nagel innan vi skulle ta flyget 14.45. Tji fick jag när jag vaknade klockan elva och rusade in i duschen. Sen hann vi med ett riktigt härligt psykbryt där jag bara satt och grät för att jag inte hann vad jag ville hinna istället för att faktiskt hinna med något, packade lite hastigt, fick ett psykbryt till för att jag inte har några rena trosor som jag tycker om så jag sket i att packa det helt och hållet i ren protest vilket nu i efterhand kan tyckas vara lite dåraktigt (note to self: köp nya trosor snarast möjligt) och jag hann minsann ha isönder ett av min finvinglas också vilket ledde till ytterligare en liten gråtattack men nu hade jag sminkat mig så jag fick ta mig samman. Halv ett kom vi iväg och en halvtimme senare var vi på Sturup - två timmar innan incheckning. Nu blev allt Jens fel för att han stressat mig och jag blev lite på tvären igen fast då köpte vi frukost och en kaffesipp senare så var jag lite lättare att handskas med. En öl, en flygfärd och en taxi senare ligger jag här. Måste vara spännande att ha med mig att göra ibland!





Bilder sen jag var här sist, hittade efter lite kort snoksession - jag älskar att snoka.

jag går inte längre sönder när jag ser dig.

Nu känns det verkligen som att tiden satt sig på turbomegaspeed utan förvarning och plötsligt har man låtit halva Maj gå utan att man helt hinner fatta att det är Maj. Har inte direkt reflekterat över att det är så jävla kallt men jag inser ju nu att vi är mitten av månaden som blommar mest enligt sången. Inte fan blommar det mest här inte? Lite blommar det ju men inte mest väl?

Hur som helst! Kom nyligen hem från min sista jobbdag den här veckan. Imorgon åker jag ju till Stockholm vilket ska bli så himla skönt så att det knappt är sant. Till min stora lycka fick jag med mig min man också så jag ser verkligen fram emot det här. Få umgås med mina favvisar, gå på gröna lund, äta på någon fin restaurang, shoppa, strosa och dricka vin. Med betoning på strosa. Precis som när jag pratar och spärrar upp ögonen lite när jag säger det. Strooosaa. Två a:n för jag säger det skånska.

Läste förresten i Metron idag när de grillade Lars Ohly. Vilken jävla pajas vars dubbelmoral tycks fräta sönder hjärnan. Hur i hela friden kan man ha som ståndpunkt att privatisering ska bort när han är en av dem som utnyttjar privatiseringen mest? Och hur kan man ha rättvisa som starkaste slagord och sen samtidigt tycka att löneavtalen borde vara lite anpassade för elitidrottare så att vi kan ha kvar vår idrottselit - för ingen kommer vilja bli det om man inte får pengarna. JASÅDU? Vem kommer bli läkare utan pengarna? Vem kommer vilja bli advokat utan pengarna? Vem kommer vilja jobba heltid eller ens jobba överhuvudtaget om det inte var för pengarna? Urh, naivt är det.



"när du träffar rätt vet du det på nåt märkligt sätt"

Du är som jag, det är inte bra
men vi kommer alldeles säkert ha
en rolig resa i rasande takt rakt ner.



rehab, detox och beach -10

Då har ännu en helg passerat och jag har inte riktigt hunnit fatta någonting. Beror nog mest på att Lördagen bestod av jobb så man kan knappt kalla det helg faktiskt. Men måndag är alltid en måndag och känns alltid lite såhär ängslig. Tråkigt att det är så långt till helg samtidigt som man blir lite pånyttfödd. NU ska jag börja om och ta tag i hälsan och leva gott. Från och med idag så är det hälsote, mindre socker, motion tre gånger i veckan och 5 måltider om dagen. Naiv? Nerå.

Det som gör mig glad är dock att jag ska till Stockholm på torsdag så det blir en kort jobbvecka. Ska bli så skönt att komma bort lite för att samla krafter, strosa runt på gator, spendera pengar och slappna av med sin bästis. Förhoppningsvis så får man med sig sin pojkbästis också. Pojkvän känns så April, inte sant? Det är Maj nu ju, dags att uppdatera sig lite.

har fattat hur J's webkamera fungerar. KUL!


RSS 2.0