hejdå 2009.

Imorgon är det ett nytt år minsann! Tänkte avsluta detta år med att göra pannkakor och sen supa skallen av mig fast pannkakor har jag redan gjort och jag kan inte begripa att jag verkligen skrev att jag ska supa skallen av mig, rätt töntigt. Ska sippa lite gin n tonic och lite champagne ska jag, sippa lite bara och sen ut och dansa så att fötterna trillar av mig. Fast det är inte förrän nästa år jag ska dansa förstås.

2009, tänkte försöka sammanfatta det på något vis. Har nog varit mitt livs värsta och bästa år. Har gått igenom kris efter kris. Varit arbetslös, ångesten i det, och bott hemma till att få jobb och lägenhet. Så har jag blivit av med jobb och lägenhet för att sen köpa lägenhet och få ett bättre jobb. Jag har blivit singel och genomgått det fruktansvärda och det fina i det. Jag har varit på 3 fantastiska festivaler. Jag har varit på otaligt många lyckade fester och lika många som slutat i skrik och panik. Jag har träffat människor som kommit att bli mina närmsta vänner och jag har förlorat andra. Det är året då jag slutade vara tonåring men nog har betett mig mer som tonåring än jag gjort de senaste 7 åren samtidigt som jag vill säga att jag har blivit vuxen iår. Samtidigt som jag kan säga att 2009 har varit det mest förvirrade år i mitt liv så kan jag säga att jag hittat mig själv mer än någonsin. Och 2010 blir året jag tar tag i det jag lärt mig så att säga.

Januari:

Vi började året hemma hos mig i Tomelilla med middag och champagne, väldigt angenäm kväll och jag hade långt lockigt hår. Firade gjorde jag med nya och gamla vänner, hade precis blivit medlem i "schpaaland" som egentligen bestod av de som jag umgåtts med en längre tid utan att "vi" hade något namn men även två nya fantastiska kvinnor vid namn Anna och Linnea som jag numera inte känner att jag vill klara mig utan.
I Januari sökte jag annars 1000 jobb och satt mest hemma med ångest eller i en lägenhet på Värnhem utan ångest.


I Februari färgade jag håret nästan svart av misstag och satt mig i vårt badkar och tog 100 bilder för jag trodde att det var obligatoriskt som emosvartis. I övrigt är februari månaden som jag blev singel och glömde bort detta med hjälp av för mycket fester och fortsatt arbetslöshet. Mitt hår var alltså ganska passande.


I Mars var jag på Tingvalla och såg Timbuktu samt trillade i mitt oerhört varma potatismos vilket ledde till det här fina märket. Jag såg The Hives på KB och i övrigt var min arbetssituation oförändrad, bodde fortfarande hemma - vadandes i ångest.


I April var jag och Maria på en liten tripp i Göteborg. Bodde hos CC, shoppade, kikade rundor och åt god mat. Schpaa-folket hade sin första parkfest i Kungsparken och jag spelade golf för första gången på 3 år.

 
Maj! Fick jobb på TGI Friday's och en väldigt rolig tid av mitt liv inleds. Jag lär mig snabbt älska appletinis och alla mina kollegor. I Maj var jag också på Siesta som var otroligt kul det också. Det börjar ordna upp sig så att säga.


Juni var mest jobb jobb jobb vilket inte alls var mig emot, varje jobbkväll och även lediga kvällar slutade med fest som det sig bör när man jobba på restaurang. På midsommar åkte jag och mina schpaaisar till Marias ljuvliga stuga på Jämjö och hade den mest idylliska midsommar som jag någonsin upplevt.

Jo just det! I Juni flyttade jag även till min första lägenhet benägen på värnhem. En trea med inte så goda utsikter men det var ett palats för mig.

Oh, så fyllde jag ju 20 som firades med pompa och ståt och så var det ju student för flera viktiga personer i mitt liv. Juni var ju rätt händelserikt det.


Juli var årets festmånad, den också. Vi åkte till Hultsfred en vecka för att sen spendera en vecka i Emmaboda också. Jag tappade min plånbok som blev lämnad hos polisen i Kalmar med alla pengar kvar, jag började tro på mänskligheten igen. Jag köpte också min första mobil. Eller inte min första mobil ju men som jag betalade för mina egna pengar och den fungerar fortfarande!


Plötsligt blev det augusti och jag fick en sambo. Qu flyttade in och det var det bästa som kunde hända mig. Dock var det också månaden som vi fick reda på att vi inte skulle kunna bo kvar där och jag slutade på Fridays så vi kan väl säga att det var en ganska fruktansvärd månad. Vi hade dock Malmöfestivalen då också ju och det var inte så tokigt. Annars mest ångest ja.


I September fick jag jobb på Zara så min jobbångest var inte långvarig. Började dock inte förrän lite senare för det tar ju lite tid i Danmark ni vet. Annars var det mest Inkonst och dubstep för hela slanten. Led också av en helt fantastiskt stark höstdepression, fast det behöver vi inte gå in på närmare. Tänkte bara nämna det. Jag var också på Fridays personalfest trots att jag inte jobbade där längre och hade familjegolf. Fint.


I Oktober började jag äntligen jobba på Zara på Fields och det var bättre än jag vågat tänka mig. Det blev Halloween och jag var utklädd till ett ruskigt fult spöke. Jag köpte en lägenhet och så, i övrigt en ganska lugn månad sådär i händelseväg men i mitt huvud var det fullständig kaos.


I mitten av November flyttade jag till min alldeles egna lägenhet vid Nobel och bort från ångest-Värnhem. Vi såg på Mew i Köpenhamn och jag jobbade på. November är en av de viktigaste månaderna i mitt liv för jag lärde mig att jag fixade att vara ensam och jag accepterade mig själv på ett plan som jag aldrig blivit accepterad av mig själv. Det går inte att skriva i ord hur mycket den här månaden betytt för mig, är nog på tok för personligt för att skriva i ord ändå. Jag åt också helt sinnessjukt många clementiner.

Och så har vi kommit till December och det har tagit mig en timme att sammanfatta ett helt år. Hade tänkt ta en helt ny bild som skulle sammanfatta hur jag ser ut nu men jag ser ju ut som att jag blivit släpad efter en lastbil så det kommer inte på frågan. Dessutom börjar jag få riktigt bråttom nu. Ska snart iväg till Anna nu och göra mig iordning, sen blir det fest.

För att avsluta så vill jag be om förlåtelse till de som jag gjort illa och skål till de som fortfarande tycker att jag är bra! Nu börjar vi om på ny kula, sa spådamen.

heheh.


gurkburk.

Usch vad jag inte känner för att sätta fart i dag. Gjorde det dumma misstaget att sätta igång datorn på morgonen och nu kan jag inte slita mig för detta är mycket trevligare än att hålla på att stressa till jobbet. jooo jag kommer nog visste hinna!

Igår efter jobbet gjorde jag en annan idiotmiss och gick för att handla. Klockan tio på kvällen, vrålhungrig. Skulle bara köpa lite och gick ut med två fulla kassar och 500kronors-ångest. Och vad var det för skit jag köpte? Har inte ens lunch till idag. Och så köpte jag inlagd gurka. Vad fan? Fick inte ens upp burken igår, tog i så att det sved i händer och armar och jag var frustrerad upp över öronen. Ställde mig i fönstret och andades lite och tänkte happy thoughts. Dramat löste sig med att jag sa upp all min värdighet och öppnade fönstret för att haffa en granne som stod och låste sin cykel. Inleder samtalet med: "Har du starka nypor?". Alltså seriöst vad är jag för en jävla tönt? Hur som helst, han visade mig värsta tricket med att sticka in en gaffel under locket så att vakumet släppte och sen kunde jag skruva av locket själv. Vilken triumf! Tack Andreas! Hoppas att våra vägar aldrig mer möts då min skam är alldeles för stor.

Sådärja, en kvart på mig och jag sitter i morgonrock! Jalla jalla.


sweet disposition.

På tal om detta så är detta nog den bästa dubstep-remixen jag vet.


pendulum.

De där dagarna när jag sa att jag gillade dubstep när jag var ute och klubbade är över.
Nu gillar jag det även hemma.

?

Och Akon.

Är nog bara mycket trött.


handyman.

Slutade tre kvart tidigare dag, mycket härligt men det är inte det enda jag gjort idag. Jag har nämligen rensat avloppet! På riktigt, helt själv. I handfatet! Helt sjukt jävla äckligt var det. Först så tog jag bara duschslangen och spolade riktigt hårt som vilken dum brud som helst, tänkte att det skulle lösa sig då men det blev översvämning istället. Sen gick jag ner under kranen och började meka och skruva på rören sen så plopp, lyckades jag få ut allt. Måste upprepa vad vidrigt det var, fattar inte vad man har spolat ner där. Kan inte ta åt mig all cred för det då jag ändå är rätt så nyiflyttad så allt det där slemmet var inte mitt. Vilket egentligen gör det ännu äckligare, får nog gå och tvätta händerna igen.

Men jag fiskar komplimanger, det är det jag gör.


Bild från i fredags. Snodd av mig av Mackan.


jag är en vampyr jag suger och spyr.

Så, då är julen typ över och jag har inte hunnit fatta någonting men plötsligt stod där en DVD i mitt vardagsrum och två kassar med diverse småprylar bredvid. Men jag känner mig nöjd, dock lite svullen fortfarande efter all julmat.
Igår var det juldagen ju och det firade jag med att inte repetera förra årets miss på golden utan höll mig i ganska representabel dager bortsett från när jag skulle ta taxi hem - chauffören körde en liten omväg, eller han körde fel, och jag blev helt uppåt väggarna förbannad på honom efter som att det var taxameter. Den stackars karln blev helt fördärvad, stängde av taxametern direkt och körde mig hem för en 50-lapp. Så kan det gå, otrevligt temprament där!

Är ledig ett par dagar, eller jag var ledig för jag jobbar imorgon så det är sista chansen nu och det firar jag med att inte besvära mig med att resa mig ur sängen så jag ligger här och tittar på Twilight istället. Känns riktigt mesigt att jag är precis som alla andra töntbrudar när det gäller de filmerna, sitter helt till mig och suckar åt den där ljuvliga mannen. Och så glittrar han! Allt en tjej kan önska sig. 

Åter till filmen! 


it's impossible to ignore you.

För att summera helgen:


det jag är mest nyfiken på är hur du kom hem utan byxor?

Vi lägger till en sak till på listan av kvarglömda grejer från i fredags:

Ett par byxor.
Jeans.
Blåjeans.
strl 29.
Någon som vill kännas vid?
Hade gärna tagit foto men jag har slarvat bort sladden till kameran igen.
och den funkar inte som den ska ändå så allt är tydligen skit på den fronten.
Passar inte mig, annars hade jag snott dem så där hade du tur.


Okej, om inte.
Någon som vill ha dem?
I Så fall 50 pix please thank you.

mitt i stormen!

Så, nu är jag hemma från jobb... Två timmar efter att jag slutade! Ah! Men man kan ändå förstå att det blev lite förseningar idag för det är ju SNÖKAOS i Skåne. Alla bilar krockar, bussarna slutar gå, folk går inte ut, de som går ut halkar bara rundor och fryser i kaoset. Ja, jag tror till och med att snön har börjat lägga sig nu! Jovisst, nästan två centimeter ser det ut att vara. Imorgon har det kanske blivit 5 cm, då kan vi ju åka pulka!

Skämt å sido så gillar jag det. När det är såhär så att det precis lägger sig och är alldeles glittrande så känns det övermysigt. Och sålänge man är inomhus. Imorgon kommer det barabara vara slask. Välkommen till Malmö!


typså...


tre lite fina nyheter eller så.

Så, nu är jag hemma efter en förträfflig middag med min morVespa. Passar på att varmt rekomendera deras vegetariska pizza och tipsar om att be om lite pesto på. M-M-M! Ville skriva en lista på vad jag ville prata med min mor om innan jag skulle dit men insåg att det hade sett lite fånigt ut om jag satt och bockade av sådär men jag tror att vi hann gå igenom det mesta. Inte klokt vad bästis man blir med sin mamma när man flyttar hemifrån, hon hade till och med köpt en lampa till mig! Riktig kärlek.

Annars har jag bokat biljett till Stockholm idag, en månad kvar tills jag ska dit på något som jag inte fick prata med någon om egentligen men det känns helt fabulöst. Åh vad jag längtar, ska bli så himla fint att komma bort lite och inte minst för att träffa Jane som jag inte träffat på år och dar.

Jag har nog förresten glömt berätta det men jag har kommit in på Mäklarlinjen. Ja, bara det att jag glömt berätta det för BLOGGEN måste betyda att jag är på rätt bana, ska inte gå. Jajagvetinte, det känns inte rätt! Är det inte dumt att börja plugga när man är mitt inne i ett jobb man verkligen gillar och äntligen har lite lugn och ro i livet. Mäklarlinjen finns ju bra! Jag vet inte jag vet inte. Okej? Jag vet inte. Trodde att jag visste men nu känner jag mig osäker igen. Kan inte framtiden kännas enkel?


det finns ingen rättvisa i världen.

Började min morgon med att kika in helgens väder, det är ju bra att förbereda sig tänker jag. Kanske blir det oväder? Tittar in på aftonbladets vädersida. Brr, Stockholm kommer att ha minus. Även lite minus i Göteborg och Malmö. Östersund och Kiruna får flera minus, Kiruna får ner till minus 14 vissa dagar, låter lite för kallt för att jag ska våga tro på det. Phuket har sol och strax under 30 grader Celsius. Vänta va? Vad vill de ha sagt med detta? Vill de trycka det i huvudet hur fruktansvärt Kiruna har det och att vi andra inte har det förjävla bra heller eller räknas nu Phuket som en av Sveriges stora städer? Vilket som så fick jag sura uppstötningar och jag fick lust att skriva ett argt brev till Aftonbladet samt till alla fuskiga svin som ska till Thailand den närmaste tiden. Ja, det ska jag fan göra. Jävla svin, ska jag skriva.


knappen vart är du?

I fredags tappade jag en knapp till min jacka. Sånt är alltid mycket irriterande ja! Men till min stora glädje hittade jag en knapp när jag höll på och städa! Vilken tur! Bara det att det inte var min knapp, den var ganska lik min, men det var inte min. Detta innebär att någon annan tappat en knapp exakt samma dag som jag, vilket känns HELT otroligt och nästan lite magiskt. Nu kan vi bli knappkompisar!

Sätter förövrigt också upp det på listan bland kvarglömda saker.
Någon glömde sin knapp!

Det var bara det jag ville säga. Det och att jag precis lagade en sjukt god wook och inser nu att jag borde laga mat oftare klockan 11 på kvällen!


en helg i goda vänners lag.

Ojsan nu är det måndag och jag har tydligen helt glömt bort att jag har en blogg! En hel helg har alltså passerat och jag har haft oerhört fullt upp och nu menar jag inte fullt upp som i att jag har haft massor att göra om dagarna utan jag har haft fullt upp med att försöka hålla mig själv vid liv under dagarna och på kvällarna har jag haft fullt upp med att hålla mig nere på marken. Med andra ord en mäkta fin helg.

Fredagens fest är jag nästan mest nöjd med, hade house warming och jag var livrädd över vad som kunde hända med min prescious lägenhet när jag släppte in en massa svin. Men det gick ju alldeles utmärkt, ingen var svin alls vilket är en sån lättnad att jag tror att jag tappar ett par kilo bara av att tänka på det.

Kvarglömt efter festen:
1 st en-gångs-kamera
ca 10 cl vodka (kissade jag dock ut någon gång i går morse)
hm, sen var det nog inte mer. fy vad tråkig lista det blev. Nåja.

Lördagen var lite lindrigare med tanke på gårdagens bravader på KB. Istället satt vi hemma bara och "mösdrack" som man kan kalla det fastän det låter lite obehagligt och sen drog vi på en väldigt trevlig vistelse på kära Golden och sen hem vid stägning runt ett för på söndagen skulle det upp och jobbas. Det kändes sådär.

Nåja (igen). Nu är det ny vecka och jag ska iväg på lunch om en halvtimme ungefär och sen jobba till halv nio vilket innebär att jag borde vara hemma runt 10. Eller senast 10. Så, nu vet ni det!

Bilder hinner vi inte med, det förstår ni väl?


ah vidrig torsdag!

Ah, känns som att det var en evighet sen det var helg sist och jag har inte haft tid till något. Känns det som men det har jag givetvis bara det att jag är expert på att prioritera asdåligt och hamnar gärna 2-3 timmar vid tv:n istället för att göra något så mycket vettigare som att blogga. Idag har jag till exempel varit ledig hela dagen men har varit upptagen med att må helt sjukt dåligt. Igår skulle vi dricka lite vin här hemma och sen ta oss ut och dansa, var det tänkt. Men så blev det så tokigt att vinintaget blel helt för inensivt och bussen in mot stan fick släppa av oss efter två stationer för vi kom på att vi hellre ville äta godis och sen sova.

Ja, bara det är lite konstigt kan man tycka men att jag sen ska åka på den absolut vidrigaste bakfyllan i mannaminne är helt obegripligt. Jag fick inte behålla något i min kropp förrän efter tre. Har inte kunnat röra mig, har verkligen inte velat röra mig. Nu mår jag bra, ni behöver inte bli ängsliga. Men fy fan. Idag trodde jag att det var min sista dag! Men jag har haft maria med mig i alla fall, hon har varit snäll och hämtat vatten till mig när jag känt mig eländig.

Imorgon är det ju Fredag och det kommer bli kalas för hela slanten fast nog lite lugnare intag än igår. Eller ja, vi får se ju!


jag är en gudinna.

Ett annat citat av "Edda" som fick mig att le för mig själv. Hon pratar kortfattat om feminism, fast det egentligen är lite att förolämpa hela det där stycket och sammanfatta det till ett ord sådär. Men jo..

"Så dumt! Som om att diska, använda behå, eller låta en man öppna dörren åt mig vore något som förnedrar mig som kvinna. I själva verket älskar jag när en man öppnar dörren för mig. Etiketten föreskriver att 'hon behöver att jag gör det här, därför att hon är svag', men i mitt inre står det i stället att 'jag blir behandlad som en gudinna, jag är en drottning'."

Det är så ni ska tänka - ultrafeministerna som nästan nedvärderar sig som kvinna mer än någon man gör. Det ska kunna vara jämlikt utan att vi ska behöva eliminera det kvinnliga.


häxan från portobello.

Sådärja, datorn är tillbaka på banan och jag är tillbaka på banan, fast det har jag väl varit ett tag nu? Eller nej, det har jag nog inte alls för jag lyckades missa min hållplats precis med två stationer precis. Tog en buss som inte går enda hem bara för att det var 10 minuter tills min ordinarie buss gick, tänkte att det går ju snabbare att gå lite längre än att vänta i 10 minuter. Tji fick jag!

Varför missade jag bussen då? Jo, jag satt och läste. Rätt fantastiskt ändå hur man helt kan tappa uppfattning om tid och min existens på det viset, inte en enda gång på den kvarten tänkte jag på vart jag var eller vad som hände. Förutom när en hund på bussen skällde och skrämde mig, hatar stora hundar som skäller. Men inte ens det gjorde att jag började funderade på vem jag var.

Nä, nu känner jag att jag måste fortsätta. Vad var det jag läste som gjorde att jag tappade tidsuppfattningen på det viset? Läser Paulo Coelho och han lyckas alltid rubba min existens på något vis. Just nu är det "Häxan från Portobello" och det jag fastnade för idag var ett citat från "Edda"

"Varje minut av dagen ska du förändra ditt sinne med hjälp av tankar som får dig att växa. När du är irriterad och förvirrad , försök att skratta åt dig själv. Skratta högt, skratta mycket åt den där kvinnan som alltid bekymrar sig, har ångest och tror att hennes problem är de viktigaste i världen (...)"

Jag är nämligen expert på att samla på mig massa ångest och tankar som bara går om och om igen. På senaste tiden, sen jag flyttade, så har jag börjat ändra mig. Jag gör saker jag tycker om, jag försöker bilda mig, försöker hitta på nya saker jag tycker om och följer mitt hjärta och gör inte en massa för andras skull. Ändå är det dedär snurrande ångesttankarna som avslutar de flesta av mina dagar. Det är såna här citat som man behöver och som man behöver ta åt sig av och upprepa för sig själv gång på gång.  Jag ska börja skratta åt mig själv. Eller jag ska nog inte skratta rakt ut för jag tror att jag hade sett rätt rubbad ut då. Men ni hade också skrattat om ni visste vad det är som går och förstör mina dagar för det är så löjliga problem. Tänk så sjukt jävla mycket sämre man kunde haft det? Ha! Vilken jävla tönt jag har. HAHAHAHAHA!


julsånger och målerier är inte så tokigt.

Nu har jag försökt blogga mer eller mindre hela kvällen men det tycks vara omöjligt från min äckliga aids-smittade dator och då är det tur att Maria är här så att jag kan sitta vid hennes dator lite istället. En liten stund för nu är det ju sovdags för en timme sen i alla fall!

Har haft en härlig dag där jag sov på tok för länge men det är väl bra för sist jag skrev så klagade jag på bristen av just sömn så jag antar att jag behövde det. Idag har det shoppats. Lite julklappar, till mig själv, bland annat smink för över 1000 kronor vilket känns helt sjukt såhär i efterhand men nämnas bör att det var BARA väldigt nödvändiga saker.

Och hela kvällen har spenderats åt Idol (oh my god Westlife var med!!!!) samt målning av mina nya burkar som ska finnas i min lilla "skönhetshörna". Riktigt flott! Allt som allt har det varit en dyr men väldigt trivsam fredag. Det ska jobbas hela helgen så någora festivities blir det då inte! Det känns okej. Jo, det gör det.


FOOL MOON

(obs. medveten felstavning)
(tråkigt att man skulle behöva förklara det men jag vet att majoriteten av er inte hade fattat det)

Urh fy vad jag sovit dåligt inatt. Sammanlagt kanske 3-4 timmar och vaknat hela tiden, somnat om, vaknat and so on. Riktigt irriterande och speciellt när man ska upp och jobba. Har varit som en zombie hela dagen har varit så trött att det gjort ont i hela kroppen när jag rörde mig. Först när jag kom hem och ringde mamma så avslöjade hon att det var fullmåne inatt. Jaha, så funkar vi. Hon är likadan och likaså min syster - Fullmåne gör oss sömnlösa och jättetrötta samtidigt. Eller det ena leder väl antagligen till det andra?

Nåväl. Nu måste jag ta en ordentlig tupplur så att jag kan bli lite pigg till ikväll. Ikväll är det tydligen någon slags restaurangfest med gamla kollegor på Crown av alla vidriga ställen, och jag smiter in trots att jag inte jobbar på restaurang längre! Får bli en sån liten wannabe-jag-är-värdinna-igen-kväll. Ja ni vet såndär typisk sådan kväll.


I wanna be adored!

I DON'T HAVE TO SELL MY SOUL

HE'S ALREADY IN ME


I DON'T NEED TO SELL MY SOUL

HE'S ALREADY IN ME


jag vill också kunna sjunga opera.

Idag vaknade jag av att personen i lägenheten bredvid duschade. Men det var först när jag åt frukost till tonerna av operasång från personen i den andra lägenheten bredvid som jag konstaterade att jag verkligen har det lyhört. Bäst att passa sig! Sen bestämde jag mig för att städa hela lägenheten och baka bullar samtidigt som jag lyssnade på mina nya skivor. Bara precis för att vara lite mer hemmaäcklig. En annan fin grej är att jag äntligen fått internet fixat! Känns ganska fint att slippa vänta 5 minuter innan sidor laddas och kunna lyssna på spotify igen utan att det laggar. Helt magiskt!

Sen har kvällen gått åt att en väldigt angenäm fika med Björn på Simpan som har världens godaste varma mackor. Se till att få din macka bortglömd också så får du en latte. Bara ett tips!



Farligt att ha en CD-affär precis i närheten!
Beck - Mutations, Mars Volta - Amputechture och Smashing Pumpkins - Adore.


English Muffins!

En fika precis i min smak!


.

It's a new dawn
It's a new day
It's a new life
For me...
And I'm feeling good


RSS 2.0