jag och H2O

Det är ju så att under natten förbrukar man mycket vatten och att anledningen till att man är så trött på morgonen, även om man sovit ordentligt, ofta kan bero på att man har lite vätskebrist. Denna kunskap har gjort att jag varje morgon sveper i mig så mycket vatten som möjligt. Så att jag storknar! Nu är jag inte bombis på vad storknar betyder men det känns verkligen som det jag gör. Det beror på att jag är usel på att komma ihåg att dricka under dagarna. Vissa kvällar kan jag, med sprängande huvudvärk, komma på att jag inte druckit något på hela dagen. Därför tänker jag att om jag bara får i mig så mycket vatten som möjligt på morgonen så har jag i alla fall en god chans att börja bra och återfuktad.

Nu vet jag inte vilka volymer jag häller i mig. Jag räknar klunkar nämligen! 10 klunkar är bra men inte lika bra som 15. Får jag i mig 20 klunkar så mår jag väldigt illa men blir samtidigt imponerad och kan stå där i mina kräkkänslor och konstatera: "Återfuktad!" och sen känner jag mig mallig.




färgar ögonfransarna.

Provar igen efter två misslyckade försök tidigare som slutade i ögonsveda och förbannelse. Nu gick det bra! Änså länge inga tårar och rent generellt känns det lyckat. Ska bli gött att inte behöva ha mascara på sig varje dag!



Såg nu när jag tittar på bilden att jag har massa färg på fingrarna så det var väl inte så jävla lyckat då. Om jag ska vara helt ärlig så har jag haft massa färg runt båda ögonen också men inga tårar! Great success!

Johannes hjärta Mia.

Utöver det fruktansvärda som hände i Norge och att Amy Winehouse avlidit så har det samtidigt varit en väldigt fin vecka. Den största och mest välbehövda chocken, fick jag på inflyttningsfesten hos min bror Johannes och hans Mia. Till välkomningsdrinken ställde de sig framför alla gäster och skulle hälsa alla välkomna och sa sen "Ja, nu är detta ingen vanlig inflyttningsfest.." vilket ledde till tusen tankar virvlade i huvudet - "är hon gravid? har de förlovat sig? hon är gravid!!"...

"Förra veckan gifte vi oss!"

Jag bara gapade i ett par sekunder innan gapandet ersattes med ett leende som var så brett att det sved i kinderna och ögonen bara svämmade över av tårar. Min bror har gift sig! De hade bjudit in föräldrarna som vittnen och haft ett ljuvligt litet bröllop i en trädgård fylld av rosor följt av middag på en restaurang, som en säker källa avslöjdade bestod av hamburgare med pommes och Coca-cola till min bror och kvällen avslutades på ett Bed & Breakfast på vårt fina Österlen. Det kunde inte ha varit mer dem och jag kunde inte varit lyckligare för deras skull! De är helt perfekta! Åh, det är så vackert.




Bilderna lånade jag av fotografen: JennyK

terror måste inte ha taliban.

Vecka 29, 2011 hoppas jag att jag kommer minnas för alltid. Så mycket som hänt! Vet inte riktigt vart jag ska börja. Kan ju börja med det absolut värsta med hela veckan och det är terrordåden i Norge. Det har verkligen tagit hårt på mig, först rädslan när bomben ägt rum - när man helt säkert trodde att det var någon Jihad-grupp som skulle fortsätta bomba överallt. Ängsligheten kring det och det ständiga motsägelsefulla i tankesättet - hur jag egentligen hade velat utesluta det direkt för man vill ju inte verka så främlingsfientlig. Men är det så konstigt när en grupp inte var sen på att "ta åt sig äran" för dådet? Det krävs en sjuk mentalitet för att man ska vilja ta åt sig äran för något sånt. När man sen fick reda på att det var en norsk svenne som stått och avrättat ca 20 människor på en ö så växte bara känslan av obehag och att då vakna dagen efter och se att siffran växt till 85 stycken så kollapsade jag bara. Det är så overkligt hemskt.

Nu vill jag prata om ett problem som jag tycker är förjävligt och det är de som säger att det är hyckleri att ta så illa vid sig av detta när man knappt bryr sig om att sånt här händer varje dag i andra länder. För det första: De som knappt bryr sig om det... Ja, de ska verkligen skämmas för det är klart att man bryr sig. Men det går ju inte att relatera till precis allt ont som händer i världen. Jag gör det lite för ofta vilket bara leder till så vansinnigt mycket ångest och hopplöshet att jag bara måste avskärma mig för att orka. Men det är väl självklart att man tar det extra hårt när det sker i ett grannland. Det innebär att det lika gärna kunde ha hänt här! Speciellt med tanke på vem gärningsmannen var och vilken sjuk politik vi har dragit in i vår riksdag. Man kan sätta sig in i hur det var på ön och hur det var att vara anhörig på ett annat sätt än man kan till sådant som händer så långt här ifrån.

Och nu till 3 saker som gör mig förbannad på Aftonbladet.
1. När de gick ut med att det var en Jihad-grupp som låg bakom dådet utan att kolla upp det alls. Mycket av det hat mot andra kulturer som nu skapade gärningsmannen fick en chans att blomma lite.
2. När en dåre skrev att Norge fått sitt 9/11. Ursäkta men till och med jag blev offended. 3000 vs. 93? Ska Norge gå i krig mot nazisterna nu? Det ser jag fram emot i så fall.
3. Att de lägger 20 sidor+ på det här. Varje dag. Ja, nu kanske jag låter som en av dem som jag tidigare surade på men det finns faktiskt fler nyheter än det här och vi vet att ni bara gör det för att det säljer.

Nu hade jag tänkt skriva så mycket mer om veckan men vi får nog dela upp det.

 


att vakna på ett hiskeligt humör.

Idag vaknade jag än en gång av att det klättrade kattungar under sängen. De har nämligen kommit på att om de gör det så kommer någon vakna och även om den personen inte går upp direkt när hon vaknar så kommer hon att göra det om man bara fortsätter att terrorisera. Det låter kanske lite fånigt men det är verkligen så. Exakt samma tid varje morgon börjar de klättra och när man väl kommer upp så rusar de ut i köket för mat. Listigt.

Jag har hur som helst väldigt svårt för att hämta mig efter den ilskan jag känner över att behöva bli väckt såhär så nu känner jag att allt i hela världen är piss. Jag har försökt att tänka "äh!" och gå vidare men nej, allt är hemskt. Känns dessutom väldigt jobbigt att jobba idag efter att man varit ledig två dagar... Måndagskänsla på en torsdag känns deppigt!

Kan tänkas att jag låter lite bitter och tro mig... Det är jag.


min brunch-omelett!

Eftersom att jag gottar mig med att vara ledig idag också så unnade jag mig en omelett. Det ska ju vara "det enklaste man kan göra" enligt många men för er som inte heller tycker att det är så jävla lätt så ska jag ge er min lilla twist på kanske det godaste enkla man kan göra. Förutom pasta med pesto. Känns fel att inte skriva det med tanke på hur underbart det är.

Erikas Omelett!

Smet:

- 3 ägg
- 1 skvätt mjölk
- havssalt
- oregano
- svartpeppar
- paprikapeppar

 

Fyllning:

- tomatsalsa
- prästost
- basilika

 

Börja med att vispa ihop ingredienserna till smeten. Det går bra med två ägg också men då får du tänka på att det bara får bli EN skvätt mjölk för annars blir du tvungen att ta ett ägg till... Det fina med dessa omeletter är att du inte alls behöver ta det jag tog i för du kan bara prega i precis vad du vill. (Rekommenderar dock dessa ingredienser för det blev väldigt gott. Lite pizzakänsla.)

 

Sätt på plattan på lite varmare än medel och dutta i lite olja och låt detta bli varmt. Undertiden kan du tömma diskmaskinen eller torka av efter din kryddning som kom lite utanför. Håll igång! När det är varmt häller du på din smet och sen får man ta det försiktigt för det är väldigt lätt att det blir äggröra om du är för häftig. Ta bara en stekspade och för det igenom smeten så att allt stelnar. Mycket möjligt att du misslyckas första gången men det är inte omöjligt för det.

 

När det blivit relativt stelt över hela omeletten så skivar du på ost (räcker på ena halvan), brer på tomatsalsan och strör över basilika. Nu blir det lite meckigt för nu ska du vika skiten. Tippa stekpannan och få under hela spaden under ena halvan av omeletten flippa över. Fös över den på en tallrik och tada! En kopp kaffe på det!

 

Omelett är verkligen kanon för det innehåller så mycket protein och du kan variera i det oändliga. Fyll med svamp, seranoskinka, spenatröra, fetaost... Okej, nu bara name-droppar jag allt jag tycker om men ni fattar poängen.


debaser-vegoburgare

Igårkväll kom mammsi in till stan för att gosa med sina barnbarn och senare gå till Debaser med oss för att avnjuta en drink och god mat. Ja, för er som fortfarande inte fattat det så är inte Debban ett roligt ställe att dansa på, de är även väääldigt duktiga på mat så ät där någon gång då.

Väldigt mysig dag, förutom att vi var så kassa att vi stannade inne hela dagen och trotsade det fina vädret. Vi räknade kallt med att det skulle vara lika fint idag och att gårdagen fick gå åt att tvätta och städa men pilutta oss! Är rätt nöjd med dagen i alla fall.


Nystädad lägenhet! Älskar mitt hem. Förutom att det saknas lite tavlor där till höger.

Fick fina blommor av mamma.
Min fantastiska kock gör egen salsa.

Debasers strawberry daquiri är ett måste.

Fina, fina mamma!

even angels will fall.

Min favoritreklam på TV just nu. Helt fabulous! Sen att det är reklam för Axe tycker jag bara är synd.

Och om änglarna verkligen faller ner så är det också synd.



/Hon som tittar på TV precis lagom mycket.

oh, Harry... is that your wand?

Var precis och såg sista Harry Potter-filmen och säger bara AAAWESUUUUM! Nej, jag tänker säga mer än så men i korthet räcker det ordet. Nu är jag visserligen helt sjukt partisk till denna trollkarlsvärld då jag har som högsta dröm att gå på Hogwarts och kunda städa rummet med ett enda trollslag. Men ja, det går ju inte. Jens får städa mitt rum.

Filmen var i alla fall precis så som jag hade tänkt mig! Massor av specialeffekter och spännande fightingscener och även om jag visste precis hur det skulle sluta efter att ha läst sista boken två gånger (Ja, jag vet.. fail.. glömde att jag läst den en gång innan) så satt jag med knäna uppe vid hakan och spände ögonen i bioduken. Hade inte glömt mina glasögon heller så jag uppskattade för en gångs skull 3D och hade dessutom inte heller glömt hur mycket jag brukar frysa om fötterna på bio då jag vägrar ha skor på mig, så kom jag även ihåg raggsockar. Kunde inte bli bättre! Awesome, säger jag igen, men rättstavat denna gång så att ni ska förstå att jag verkligen menar det!



Jag inser själv hur extremt ocool jag låter i detta inlägg men jag får kompensera det med att skriva om något riktigt coolt någon annan gång. Återkommer!

Finmiddag och beach party.

Oj, vad sliten man kan vara idag. Denna helg beskrivs bäst som god mat, fest, sova, god mat, fest, sova! Vi har till exempel inte lämnat sängen än! Inte så att vi har sovit tills nu utan vi har bara ägnat oss åt min absoluta favoritsyssla - ligga i sängen och titta på bra TV-program, som typ något matlagningsprogram eller Mike&Molly, med en varm purrande katt på magen. En påse chips på det och vi har recept på ren lycka enligt mig!

I fredags var lite härliga människor här när jag kom hem. Jens hade gjort egen tomatsås, en fyllning och pastadeg. Resten klarade han inte utan mig, dvs kavla ut deg. Ha! Dåligt. Men en timme senare var vi klara i alla fall och han hade fått ihop sina spenat- och getostfyllda tortellinis som han kokte i tomatsåsen och det var så himla gott! Resten av kvällen var vin, sittdans och avslutades med en påse Ugnbakade-chips. Maria gjorde samma sak och vi konstaterade att det är de godaste chipsen i världen! Sen somnade jag och vägrade släppa in Jens som glömt sina nycklar för att jag tyckte att han väckte mig otrevligt genom att skrika på mig genom fönstret. Jag hade ingen lust att lyda någon som röt åt mig. Sa ju att jag har ett märkligt humör när jag är nyvaken! Stackarn kom in i alla fall, efter att han fått hoppa över staketet och hade tur med att dörren på innergården var öppen. Var åtminstone schysst nog att öppna dörren när han plingade på. "Hej älskling!"



Goda grytan!

Partymode ON

Attention whore som jag är så beslutade jag mig för att klä mig helt i rött när vi gick ut. Det fungerade bra! Fick massor av uppmärksamhet och fick dessutom hålla en hund som hade röd sele. Win! Lånade bilderna av Maria.

Lördagen gjorde vi ungefär samma som vi gjort idag men lyckades ta oss upp till klockan tre då vi faktiskt skulle på 50-årsfest (25*2) så det var bara att ta tag i sitt liv och göra sig klar, åka till Skurup, gå på förfest och sen ut mitt i ingenstans där festen ägde rum. Hade en helt fantastiskt kväll! Träffade lite folk jag inte sett på länge och en massa jag aldrig sett förut, åt jätte-jättegod grillbuffé och chokladmousse med både vit och mörk choklad (båda födelsedagspojkarna jobbar som kockar), fri bar hela natten och ett förbannat bra humör.


Strandklänning till beach partyt.

Och ja, kan man inte ha fest på stranden så får man ta stranden till festen!

Bordsherrar!

Min herre!



Nu trillade Lukas precis ner från sängen. Också dåligt! Men ja, det är kanske dags att gå upp!

åh Markus, du väcker mitt indiehjärta!

Sitter nyduschad och lyssnar på Beyoncés nya album, 4. Tja, det är kanske lite otippat men ja, nä samtidigt inte! Älskade ju hennes förra album! Ibland känns det som att jag lämnat indien för starka superkända kvinnor som tidigare nämda, Gaga och Katy Perry men det har jag inte. Vi har bara ett litet uppehåll, jag och indien, efter att jag kände att jag blev deppig av att lyssna på det jag lyssnade på förut. Jag blev deppig då också, men då ville man liksom bli det! Tonåringar alltså! Nu verkar det som att jag behöver en tid där jag lyssnar på sånt som gör mig glad och stark. Sen hoppas jag att mitt intresse för intressant musik kommer tillbaka!

Men nu måste jag lägga till att det här nya albumet... Jävla tur att jag är lyckligt kär just nu annars hade jag blivit helt fördärvad av denna misär. Det är ju inte precis som Single Ladies och Radio Phone. Tror att hon till och med precis sjöng "Buhu"!

Nä, jag kommer snart indierocken!



en liten teori

Är Lidl, Mediamarkt och även ägandet av Hultsfredsfestivalen bara ett nytt sätt för Tyskland att skapa världsherravälde? Känns obehagligt måste jag säga.

Tänk på att även vår drottning är Tyska!
Kom ihåg vart ni läste det först.


saker att längta till!

Idag ska jag jobba precis hela dagen så för att muntra upp mig själv gör jag en liten lista på saker jag längtar till just nu!

* Resan till Indien jag ska göra någon gång i mitt liv
* Malmöfestivalen! Första året jag sen jag flyttade till Malmö där jag faktiskt kommer kunna njuta av det utan att jobbet står i vägen för mig. De har ju dessutom fått ihop riktigt bra band om du frågar mig! Kolla här!
* Roskildefestivalen 2012! Har redan köpt biljett då de säljer dem nu för bra pris! Eller jag vet inte hur jävla bra det är egentligen men nu köpte jag en, okej? Impulsköp. Ångrar mig lite redan. Men hey! Jag har Roskildebiljett!!!!!!!!
* Helgen, då jag är ledig heeela helgen!
* Okej, jag ska berätta vad jag inte längtar till och det är stressen jag har framför mig för att hinna till jobbet i tid bara för att jag fick för mig att skriva en jävla lista som bara spårade ur till att jag köpte Roskildebiljett och allt. Nu har jag 30 min på mig att välja kläder, äta och sminka. Tack.

Men ha en bra dag hörrni!

Update: Klar på 20 minuter, folks. 20 minuter!

Rumsren tjej på Roskilde


sommarsallad med hemmagjord pesto, potatissallad och halloumi.

Börjar dagen med att lägga ut ett litet recept! Velbekommen!

 

Hittade ett recept i ELLE-tidningen som skrek så mycket sommar att jag skuttade till lite när jag läste det. Har dock varit riktigt skeptisk till bär, eller frukt över huvudtaget, i maten men detta var jag bara tvungen att prova! Till den kände jag att det var dags att göra pesto igen så jag gjorde dubbel sats, köpte färdig potatissallad och blandade ihop det och inget kändes mer rätt än stekt halloumi!

Tomat- och jordgubbssallad med basilika och vitlök!

1/2 liter mogna jordgubbar
300 g cocktailtomater
ca 15 basilikablad
1-2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
flingsalt och grovmalen svartpeppar

Dela jordgubbarna och tomaterna. Riv eller skär basilikabladen i mindre bitar och finhacka löken ordentligt. Sväng runt allt med olivolja och göttigast är att göra detta med fingrarna. Det mesta blir göttigare med fingrarna. Osnuskigt menat! Krydda sen med salt och svartpeppar.

Sen lade jag i babyspenat också, mest för att det är gott och för att trycka i lite mer nyttigheter. Inte för att det behövs egentligen för detta är redan en riktig vitaminbomb! Och dessutom löjligt god. Vi satt mest och sa "mmmm" hela måltiden. Haha!


gårdsfest! på gården.

Idag när jag kom hem mötter jag av ett härligt gäng som satt i trädgården och åt korv. Det visste visserligen jag för det var bostadsrättsföreningens styrelse som bjudit till grillfest så jag slängde in väskan genom fönstret och joinade för lite grillat, rödvin och prat med grannarna. Var lite skeptisk till det hela först för vi känner ingen precis men det visade sig vara ett riktigt bra beslut för jag har haft en så himla fin kväll och det kan ju vara bra att veta att man har så roliga och trevliga grannar. Jag fick även reda på vart vår festlokal ligger (JA! Vi har tydligen en festlokal!!!) så jag har redan börjat luska på vilka schyssta fester man kan ha där! Sen att jag har bott här ett och ett halvt år utan att veta detta är inget annat än pinsamt...

Nu sitter jag i precis samma position som jag gjorde i senaste inlägget med samma spinannde pälsboll i knäet. Bara det att nu måste jag inte till jobbet om 20 minuter och har dessutom en sambo en meter bort samt en öl inom armlängd så jag måste bara säga att jag trivs extra bra just nu!

Vår grillplats!


mitt lilla knyte.


Sommarnatt!

Ut och grilla hamburgare, dricka vin och lyssna på musik fram till halv elva på kvällen är inget annat än ren och skär lyx! Det borde alltid vara sommar.

Blev grymt faschinerad över att man kunde fota elden så jag tog säkert 15 bilder. Kände inte att ni ville se alla.

Kvällshimmel!


att försova sig

För typ en månad sen så hände det där som inte får hända men som ändå tycks hända alla någon gång - väckarklockan bestämde sig för att låta bli att snooza. Jag vaknade av mig själv klockan 10, alltså lagom tills jag skulle börja jobba den dagen, och blev helt fördärvad. Ringde chefen och sa som det var, tog mig samman, gjorde mig i ordning på 4 minuter och var på jobbet 5 minuter senare! Ja, så kunde det i alla fall ha varit men det var ju mig det hände så hysteri utbröt. Jag vrålade lite på Jens trots att det inte alls var hans fel, trampade på samma ställe, grät när jag skulle sminka mig vilket resulterade i... ja, inget smink alls så jag fick sticka till jobbet i solglasögon och utan varken frukost eller smink.

Så 25 minuter efter det att jag vaknade så var jag på jobbet, vilket jag tycker är rätt imponerande men jag är rätt rutinerad vad det gäller stressa på morgonen. Tidsoptimist, nivet. Men det var ingen fara på torpet, förutom att jag kände mig så skamsen av att lufsa in så sen. Somsagt så händer det de flesta någon gång!

Det värsta är att detta sen har hemsökt mig. Jag har inte försovit mig någon mer gång för nu lägger jag alltid telefonen på sminkbordet istället för precis vid sängen samt ser till att Jens ställer sin klocka också. Men jag har drömt om det! Att jag vaknar vid 12 och bara vet att jag är så fruktanvärt sen, vågar inte ringa, vimsar runt för att försöka fixa det men blir bara mer sen. Det hände i natt igen! Var inte på jobb förrän två timmar innan jag skulle sluta, efter flera timmars kringflackande, och ingen sa något precis utan var bara tysta och dystra mot mig. Världens mest stressande känsla! Sen och oomtyckt, förnedrad och sämst. Men sen kommer lyckan när man vaknar igen och inser att klockan bara är 8 och att du har både tid att ha tid och vara i tid idag. Skönaste känslan! God morgon!


Primadonna!

Har varit ledig hela dagen idag och den började jag helt ofrivilligt av att två judaskatter klättrade under sängen klockan fem och sen igen vid sju. Jag kände att min dag var förstörd och att jag ville lämna bort dem så fort som möjligt. När jag sen kommit över min värsta morgonilska vände jag det till något trevligt och kom ut och sprang en runda. Första rundan på tre månader! Det var för jävligt... Varmt, svettigt, håll, hungrig, andfådd... Men känslan efteråt gör det värt det!

Efter min morgonrunda, dusch och pestomackor var jag så utslagen att jag låg i sängen ett par timmar och försonades med katterna tills jag tog mig samman, klädde på mig och cyklade ner på stan för en liten shoppingrunda. Min nya kollega tipsade mig om en Outlet med Italienska designerskor (Whoppa!) och där var så mycket fint! 4 par senare gick jag, nästan rosig om kinderna, ur butiken och ett litet besök på HM-rean, där jag fick med mig en blå byxdress och en ljuvlig rosa klänning som jag får visa en annan dag, och lite annat sen cyklade jag hem igen!

Nu får jag inte skriva mer för nu är det grill- och rödvinstime!

Har ingen aning om när jag ska våga använda dessa men de får stå i bokhyllan sålänge! FINA!

3 ljuvliga skor att ha till vardags

Judaskatter på flugjakt.

Godkväll!


om man inte har något att göra en solig lördag.

Förra lördagen vaknade jag på ett hiskeligt humör. Ville inte göra något alls och låg mest och tyckte att allt var fult. Så sa min älskade påg "Nu går vi och spelar minigolf!" och trots att min första reaktion var att blänga surt på honom så tog jag mig samman ganska snabbt, tog på mig en sommarfin klänning och hängde med.

Nu hör det till saken att vi egentligen båda två är usla på att "hitta på saker" och helst vill ligga och se tv hela dagen om man är ledig så jag är så förundrad över vilken dag vi hade! Gick hand i hand till Folkets Park, köpte korv som tog hundra år att få, gick runt lite, spelade minigolf på deras fantastiska bana, förloraren bjöd på glass och sen gick vi hem så otroligt nöjda med oss själva. Underbar lördag!


Ja, jag förlorade. Med ETT slag. Och därför fick jag bjuda på glass för 45 kronor styck. BJ's a bitch!



När vi kom hem satt vi i solen och tittade på katterna när de lekte lite innan vi gick in och gjorde carbonara med egengjord pasta. Sen fick jag snygga till mig och snabba till Centralen för att möta upp lite vänner, åka till Lund och Sandras födelsedagsfest och sen svär jag att jag hade den roligaste kvällen på år och dar! Mycket trevlig fest, tillbaka till Malmö, kära Golden, köpa blommor, gå till Moriskan, dansa rumpan av sig, träffa fina vänner, lägga sig på gräset, ha efterfest med Frisk Mund, diskussioner och lägga sig klockan sju på morgonen med en sista tanke som var "åh, jag kommer ju inte kunna somna på jätte..." sen blev det svart!

hur man tjatar sig till drömjobbet.

Nu ska jag berätta för er vad jag pysslat med rent karriärmässigt! För det har ju hänt en del. Sist vi snackade så hade jag precis skrivit tenta och trodde att jag skulle läsa Biomedicinsk teknologi på heltid till hösten!

Detta blir en lite längre historia men det är nog rätt nyttigt om vill ha råd i ditt jobbsökande.

Vad som hände var att jag var och sökte sommarjobb i slutet av Mars. Eftersom att jag jobbade på ZARA innan och älskar kläder så tyckte jag att det var en smart idé att söka i butiker då det är där jag har lite att komma med. Lämnade till 4 butikschefer innan jag gick in på Tiger of Sweden och frågade efter managern där, skakade hand och innan jag förstod något så stod han och intervjuade mig på plats. Kände mig som en idiot men behöll mitt cool. Det visade sig att de hade en tjänst som skulle bli ledig och han skulle fundera på mig så veckan efter gick jag in igen och frågade hur det gick. Nej, jag är inte så kaxig och modig att jag bara traskar in och tjatar utan jag hittade på att jag glömde lämna referenser och poängterade detta när jag kom in (fast det var faktiskt en lögn som var sann, bara att det inte var därför jag gick dit. Det kallas alternativa sanningar.). Jag hade verkligen inget alls att vara nervös eller känna mig dum över för vad han gjorde när han hörde vad jag ville var att utbrista "Fan vad nice med lite engagemang!".

Ett par veckor och ännu ett tjat-besök senare fick jag äntligen en intervju som gick jättebra förutom att jag inte fick jobb på Tiger, det blev heltid på Marty istället - som har samma ägare! Att fixa heltidsjobb och heltidsstudier samtidigt kändes omöjligt och eftersom att jag tycker mycket mer om kläder än kromosomer (okej, inte mycket mer för kromosomer är awesome) så blev det att jag slutade plugga för att satsa på jobb istället.

Hade en helt fantastisk tid där, med helt underbara kollegor, innan mitt vikariat tog slut och jag gick på semester. Som tur var så har jag fått mitt vikariat förlängt och som om inte det vore nog blev jag ändå förflyttad till Tiger. Så där är vi nu! Hade min första dag igår och det kommer bli så himla roligt!

Viktigast med det här är att jag vill uppmana er att inte ge er! Chefen kommer inte tycka att du är tjatig för han/hon får minst 10 CV om dagen och kommer omöjligt ihåg dig om du inte sticker ut. Vilket alla gör på sitt eget sätt! Förutom ni Gina-tricot-töntar som klär er likadant och ser likadana ut... Har ni ens någon själ?

Nåja, hade inte så mycket mer att säga om den saken mer än att det går bra nu.



Christiania

För en vecka sen så var jag, Jens och Wiktor i Köpenhamn och strosade runt vid Christians Havn. Det var soligt, roligt och framförallt underbart fint! Bara något som måste ses! Och nej, du måste inte röka olagligt för att besöka Christiania. Sluta vara så inskränkt! Atmosfären där är bara att beundra.



Vi satte oss vid den ljuvliga sjön inne i Christiana och drack kall öl som vi köpte i en liten godisbutik på vägen. Man måste ju bara älska Danmark!




Fikade chokladigaste, chokladkakan ett fantastiskt café med den trevligaste servitören, eller ja, vad man nu säger om en som jobbar på café.


Fina pojkar!



Avslutade med att äta pizzabaguette och dricka mer

öl vid kanalen och tittade på stora, fina båtar. Tänk att ha en såhär fin båt!

 

Sen åkte vi hem! Eller ja, försökte i alla fall för är det något vi inte älskar med Danmark så är det tågen. Väntade 1,5 h på ett tåg. Saknar inte alls att pendla måste jag säga!

Lets call us the comeback! Again!

Nu har jag äntligen kommit fram till att jag saknar att blogga (igen). Tidigare har man liksom varit lite besatt av att få läsare och att skriva det ni vill läsa om men jag låg och tänkte på detta länge och väl igår och känner att nu ska jag börja blogga för min egen skull. Fånigt va? Att jag tänkte så innan? Riktigt ängsligt. Jag vill skriva om vad jag pysslar med om dagarna, mer om mat, om helgerna, vin, musik och annat sånt som jag tycker om. Det kommer att bli fler recept då både jag och min karl tycker jättemycket om att laga mat. Det kommer att bli osammanhängande funderingar och genomtänkta idéer.

kärlek på Roskilde



Anledningen till att jag blivit så sugen på det här nu är att jag precis börjat på nytt jobb (ska berätta om det!) där jag får lite mer tid att göra sånt jag tycker om. Har haft en period där jag egentligen inte gjort något annat än jobbat och det är ju rätt tröttsamt med såna bloggar som bara handlar om jobb, vad för tv-program man tittar på och vilken pizza man valde idag. Okej, det är kanske inte så vanligt med pizzabloggar. Men det får faktiskt någon annan starta!

kärlek på midsommar '11



Jag tänkte även göra en liten sammanfattning senare av allt som hänt sen jag slutade blogga, även det mest för min skull. För det roligaste med att blogga är egentligen att titta tillbaka och se hur man tänkte ett tag efter att man skrivit det. Saknar det! Saknar att dokumentera samtiden istället för att ständigt vara orolig för framtiden eller gräma mig över det som varit.

Ja, jag tänker lägga ut receptet på det här sen. Behärska er!


Utöver det vill jag byta design och skriva om allt jag tycker är fint och roligt. Så det blir rätt mycket om mig själv! Ja, du hörde! Det är min nya grej nu, att lägga ner självhatet och bli min egna bästa vän och är det någonstans jantelagen inte får råda så ska det vara här! Det är synd att min blogg är brun nu, eller hur? Varför ska det vara brunt? För att så många som möjligt tycker att den är fin? Superdumt! Det behövs mer färg i mitt liv!

Skitiga fötter och daquiri på Roskilde.



Sådär, det var my great comeback! Nu får vi ju hoppas att jag håller det denna gången. Måste vara skitdrygt för er som hängt kvar att jag är så seg. Så då startar vi bloggförsök nr... 5? Five's a charm!

RSS 2.0