ojzan, jag glömde kameran igen.

Helkväll jag ville ha, helkväll jag fick. Min fredag blev minsann en riktig höjdare. Den tog fart när jag och maria tog tåget till malmö och solen strålade alldeles. I malmö gick vi och tittade på skor och så i vanlig ordning för att sen bege oss till Espresso House där jag skulle på jobbintervju. Fast det skiter vi i nu.

Runt sex satte vi oss på bussen mot Söderkulla där vi bakade zuperzmarrig pizza och socialsöp. Efter trevligt ölspel, lite dans och lite till vin så tog vi taxi till Super Bowl där vi bokat oss en bana. Jag har varit skeptisk till bowlingidéen men det var ju kanonkul! Fast vi blev lite stimmiga och på något sätt så har jag förtjänat mig en skaplig träningsvärk i min rumpa av detta. Vad tycker vi om det egentligen?


Qu har bilder.

Jag vann i alla fall en runda, utan att jag visste om det. Vilket är rätt kul för Anna och Qu var verkligen seriösa med sitt spel och muttrade lite när jag gick om dem. Men är man bra så är man. Jag är lite av en expert på bowling.

Vi är inte riktigt klara där. Efter bowlingen så drog vi oss till KB och dansade oss svettiga i ett par timmar. Dock har jag inget kul att säga om det egentligen. Ganska dålig musik. Jo, så var det en kille som tyckte att jag var orginell. Orginellt vacker. Sen påstod han att jag var gravid och påpekade att jag hade slitet hår för att sen fråga om jag ville följa med hem till honom och gosa. Jag tackade nej.

bra

ps. jag avbokade visst färgtiden ändå...
hihi-sådetkanbli. ds.

teaterdrömmar och poesi.

Var och tittade på teater idag. Den som de gör på sceniskt musikprojekt, en obligatiorisk kurs när man går i trean på naturmusik eller samhällemusik på min gamla skola. En helt underbart rolig kurs där man blandar teater med musik, skriver om pjäser själva och övar in! De spelade "En midsommarnattsdröm" iår och medverkade gjorde bland andra mina fina vänner Maria och Andréa. Superduktiga! Momma so proud! Det fullkomligt kliade i hela mig så gärna jag velat stå där på scenen istället för att sitta i publiken. Tror inte det framkommit i bloggen hur mycket jag älskar att spela teater. Det är en sån äkta dröm jag har, att bli skådespelerska. Att få gå på teaterhögskola och faktiskt utbilda mig till något jag älskar skyhögt.


(bilderna är Andréa's, den fina på sista bilden. hoppas det är okej, för jag har tydligen helt glömt hur man använder en kamera)

Jag är ändå en sån som verkligen tycker att man ska följa sina drömmar. Förespråkar om att allt är möjligt osv. -Till alla andra. Jag är verkligen sämst på att tänka så om mig själv. En av de främsta anledningarna till att jag varit så ledsen de senaste dagarna är att jag verkligen inte känner att jag ser fram emot något. Jag är helt övertygad om att jag kommer vara bitter och missnöjd hela livet. Kommer aldrig vara nöjd med mina förhållanden eller med något jobb. Kommer säkert att tycka att mina egna barn är fula också. Sen kommer jag dö i någon gräslig sjukdom! Det har jag varit övertygad om sen jag var barn, sen jag först hörde att det fanns gräsliga sjukdomar. Så tänkte jag direkt att ja, en sån kommer jag nog få! Eller värre. Allt kommer alltid vara dåligt.

Men ja, teaterhögskola och skådespelerska. Det hade varit fint det.


JAG, på vårt sceniska musikprojekt förra året. Tiggarens Opera. Det var tider det.


oh, you won't catch me around here.

Jag har helt fruktansvärt ont i magen. Något måste ha gått sönder.



Ransom notes keep falling out your mouth.
Mid-sweet talk, newspaper word cut-outs.
Speak no feeling, no I dont believe you.
You don't care a bit. You don't care a bit.

Imogen Heap - Hide and Seak
(ni ska lyssna på orginalet egentligen för det är lite finare, men gick inte att bädda in.)

here I go again.

Såg precis den där nya svenska filmen, "Patrik 1,5". Precis en sån film som jag behövde se. Lite sad-inside, lite anger men framför allt lite feel good. Jag satt och kände hela filmen och bara det gjorde mig alldeles rörd. Antingen log jag sådär fånigt eller så rann tårarna lite försiktigt. Mycket fint och jag rekommenderar.



Annars mår jag ganska bra förutom att jag har mycket ont i magen. Febern är nere och halsen känns bättre, dock är febersvettningarna kvar vilket jag inte kan förstå. Kanske klimakteriesvettningar, vad vet jag.

pity pity pity.

Då har jag varit hos farbror-Doktor och pratat om vad som felas stackars jag. Fast det var ingen farbror utan det var en ung dam som rotade lite min hals, klämde och kände, för att sen konstatera att det inte var någon influensa utan det var streptokocker som attackerat min hals. Och, som de flesta känner till, så är det ett annat ord för halsfluss. Tycker det låter så mesigt, halsfluss.

Nu går jag i alla fall på penicillin, halsgurgel samt starka värktabletter så jag ska bli frisk till helgen. Fast om man bortser från faktumet att det känns som rakblad i halsen när jag sväljer vatten och att mitt huvud vill ner till golvet såfort jag reser mig, så är det faktiskt ganska mysigt att vara sjuk. Man kan titta på film hela dagen och man blir lite ompysslad. Idag så tvättade Julia håret på mig till exempel. Jag satt som ett litet barn i badkaret och hon gnuggade varsamt in schampoo i min ömma skalle. Det kallar jag kärlek.

Det rolig med mig såfort jag blir minsta lilla sjuk är att jag tycker så fruktansvärt synd om mig själv och hoppas att alla andra också gör det. För tillfället sitter jag till exempel och småsjunger tyst  "stackars miiig, stackars mig, stackars stackars miiig". Det är nästan oförlåtligt.


sjukaste sjukast.

Anledningen till att jag inte skriver något är för att jag råkat ut för den ökända influensan. Inatt har jag haft 40 graders feber och jag svettas som en idiot samtidigt som det känns som att jag ska frysa ihjäl här under mina två täcken. Dessutom så är halsen alldeles infekterad så jag kan knappt äta något utan att gråta. Och mitt huvud sprängs snart, det är jag säker på.

Så ni kan ju själva tänka er hur synd det är om mig.

Inatt drömde jag att jag skulle dö av denna sjukdom.. Vi får se. Just nu känns det mycket möjligt.



Fast nu har jag iaf en förklaring på varför jag var så in i helvetes ledsen och bitter i förrgår. Timmarna senare så blossade en galen feber upp. Då blev jag till och med lite ledsnare.


lite positiv kan man vara.

Sitter och lyssnar på Lucky Twice - Lucky (Radio Edit), gungar lite på överkroppen och undrar om det ändå inte finns något under botten?

idag är jag bitter så in i helvete.

Jag tänker inte skriva något positivt alls i detta inlägg för jag är verkligen inte positiv över huvudtaget. Jag har sjukt ont i halsen, sådär som på reklamen när det känns som att äta taggtråd när man äter pasta. Bara det att det känns som taggtråd när jag bara precis sväljer lite saliv. Tänk då hur pasta känns. För jävligt.

Jag har en klump i min mage, eller kanske i bröstet, som verkligen bara växer sig större och större för varje steg jag tar så vad jag vill göra är bara precis ligga stilla och titta på väggen i något apatiliknande tillstånd.

Jag kan fan inte komma på något som jag gillar med någonting just nu. Jo, jag gillar sömn. Jag vill bara precis sova. Så kan ni väcka mig i Juni.



schpaa-dag.

Igår var jag i malmö och träffade några fina schpaaisar! Det var exakt en sådan dag som man bara hatar att det inte är sommar. Vi fikade först för att sen gå och shoppa tillsammans. Det gick sådär eftersom att majoriteten av oss är fattiga små lappar. Sen åt vi på greekway, det var också sådär eftersom att vi inte hade råd med vars en maträtt. Sen hade vi ingenstans att ta vägen så vi fick sluta där. Men fint var det!

Vi bröt upp och gav oss hem för att sova hos maxiboy fast jag och marioni kände oss båda så pass deppiga att en liter vin var befogat. Fyllan gick även den sådär då vår toleransnivå stigit nowadays. Men det var också fint. Sen sov jag inte en blund på hela natten trots att jag hade gått och lagt mig i tid. Alla ljud hördes extra högt av någon anledning. Klockan, bilarna på vägen, grannarna men kanske mest mina egna tankar faktiskt.


kollektivliv.


jadå, nu rör hon på sig.

Då har man varit på sin första jobbdag! HUH? tänker ni nu? Hur fan gick det till?
Lugn. Jag känner detsamma.

De ringde mig igår runt 5 och frågade om jag kunde komma imorgon (idag alltså) och prova på. Jag trodde ju spontant att det var en jobbintervju de ville ha mig på. Nejdå, det var till att sätta head-setet på med en gång och börja ringa runt. Och ja, telefonförsäljning är ungefär så vidrigt som jag hade tänkt mig. Nu är det visserligen till företag, men när DE är så otrevliga så vågar jag inte föreställa mig hur de är mot de som ringer till privatpersoner.

NEJ, men som om inte det skulle vara nog så efter att jag slutat så fick jag ytterligare två samtal från folk som satt med mitt CV framför sig och vips, så hade jag två jobbintervjuer nästa vecka. Det går bra nu.



appropå drömmar.

Inatt drömde jag att jag blev utkastad för att jag inte hade något jobb. De var trötta på mig här hemma. De kunde dock tänka sig att betala ett billigt hotellrum för mig någonstans utomlands. Jag var jätteledsen över detta nästan hela drömmen tills jag började se fördelarna med ett eget hotellrum som man bor i, i ett soligt land. Sen var jag glad bara precis några sekunder fast då vaknade jag. Det var synd. Hade kunnat bli en riktigt trevlig dröm där.

kattkuriosa.

En gång för inte så längesen så tänkte jag på att james var ganska gammal nu, 10 år, och att han kanske är död inom två år. Så delade jag med mig av mina tankar till Julia. Så skrattade vi båda ganska högt. Konstigt som man reagerar ibland.



Vi fick lite dåligt samvete sen.

tråkigt och trist.

Idag känns inte mitt hår alls så bedrövligt! Har borstat ut det helt och sprayat i lite av min finemangiga spraybalsam (JA jag lagade den hur sjukt är inte det?) och sitter nu och kastar håret fram och tillbaka på olika sätt. Som baywatch och som hoppetossa. Och med det menar jag böja huvudet fram och tillbaka i väldig fart så håret åker över mitt huvud som en regnbåge. Helfestligt! Det har jag gjort precis hela dagen!


sexypose vs. skäms för näsan"-pose
båda är väldigt typiska.

någon gång måste du bli själv.

Det här vet du inte om
Men jag väntar på dig
Någon gång måste du bli själv
Och jag väntar på dig
Jag bidar tiden och det kommer ta tid
Jag har inte sagt något än
Men jag väntar, väntar



soooy un perdedor.

Nu är det färdigvelat med håret! Jag har besällt färgtid igen och denna gång ska jag inte avboka det. Visst, jag trivs ändå helt okej i svart hår. Men ja, jag ville ju ha brunt.. och jag vågar inte ens tänka på utväxten det kommer bli i detta håret..  Jag kommer se ut som en sånt emofail.. Alltså inte bara emo utan dessutom en FAIL. Det hade varit pinsamt. Därför måste det bli lite ljusare! Bara precis lite.



Typ SÅ! mycket fint. Där var mitt hår ganska tjockt också. And so was I! hahahahaha

Im a loser baby, so why dont you kill me?

just leave it!

Jag har ett jättebra spraybalsam, som gör att mitt hår känns så mjukt och fint som ett riktigt änglahår ibland. Just Leave It Conditioner heter det. Men så här om dagen var jag jätteförbannad och då kastade jag flaskan i väggen jättehårt och nu funkar inte sprayen längre. Jag känner mig ganska ledsen över det just nu.



Åh! :( Dumma dampkvinna.

visst känns det fint nu, hurricane?

Alldeles nyss så skulle jag koka mig en kopp varma koppen. Så tänkte jag precis hälla i en purjolök och broccoli när jag såg att vi köpt ost och broccoli-sorten. Jag blev alldeles pirrig i kroppen och sa "ååh" lite för mig själv med eftertryck, verkligen "å-åh" och log. Det tyckte jag var lite gulligt av mig.

Annars då? Jag lyssnar på Håkan Hellström och försöker städa rummet - det går sådär.




en dag till?

post och så.

Det är alltid något speciellt med att ta in posten. En liten förhoppning om att det ska finnas något riktigt spännande. Idag fick jag inget alls! Bara reklam. När jag bläddrade igenom posten så slog det mig att jag verkligen inte alls gillar lukten av post. Lite kvalmigt.

cuckoo cuckoo

Nu har jag nästan spenderat tre timmar här (igen) och börjar tröttna på min livsstil. Men inte helt! Känner ändå att jag gjort något bra då jag sökt jobb och anmält mig till högskoleprovet vilket känns helt sjukt skrämmande men jag antar att det är for the better. Det konstiga som hände mig precis var att mitt finger fick en typ spasm när jag var inne och slöade på facebook och så tryckte det bara på log out, så jag loggades ut.

Så nu sitter jag här med höjda ögonbryn och undrar om det inte var mina fingrar som helt enkelt inte lydde min otroligt slöa hjärna. Mina fingrar vill göra något annat. Tänk så vill de städa? Eller måla? Eller spela piano? Hela jag vill göra något annat iaf. Men jag lämnar er inte tomhänta. Jag lämnar er med en ganska fin video med Animal Collective. De har nyligen släppt ett nytt album! Sånt är ju alltid fint.


jag lever drömmen.

Äsch.. Nu har jag hajpat det där med att ta mer bilder så mycket att jag känner mig direkt motvillig till det. Så nu blir det inga bilder. Fan vad tråkigt. Fy fan vad tråkig blogg hon har!

Jag sitter här och är egentligen ganska tillfreds. Har i alla fall ingen ångest över mitt jobbsituation utan har mer accepterat faktumet att jag faktiskt har ett sjukt långt lov! Living the dream! Ingen fara, jag har tak över huvudet och mat i magen. Lågkonja? Inte jag! Från och med nu ska jag njuta i fulla drag av min ledighet samtidigt som jag söker jobb. Imorgon ska jag nog åka över till grannlandet och søka arbeide och sen när jag får jobb kan jag uppfylla min dröm...

... att bli en äkta malmöbo. suck!

nattamaud.

Min kväll blev egentligen inte riktigt intressant förrän jag kom hem igår. Det är alltid extra gott att äta när man är lite på lyran och gårkvällen var inget undantag. Macka! tänkte jag. och macka gjorde jag.

Pålägg på en förträfflig macka.

* Pesto
* Kalkonköttfärssås
* Grönsaksbiff stekt i chili och peppar
* Tomat
* Sallad
* Tortillachips
* Ketchup
* och... inlagd gurka.

Mmm.. gott.

Sen skulle jag gå och lägga mig, mätt och belåten. Råkar välta ner en vinflaska på golvet som, till min stora lycka, går isönder. En hel flaska vin ut på golvet. Jag är så glad att jag var onykter för annars hade jag blivit sjukt besvärad av detta. Jag lade min morgonrock över eländet och torkade lite halvhjärtat. Sen somnade jag. Mitt rum luktar riktigt mycket fylla.

sensation ystad.

Nu har jag precis ätit frukost. Kan inte komma ihåg sist jag inte vaknade förrän halv tre och jag kan inte komma ihåg sist jag var såhär sliten. Jag kommer känna mig död resten av veckan.

Gårkvällen var lovely med middag hos carro först för att sen åka till Anders "Sensation Ystad" som han så fyndigt kallade sin 20-årsfest. När man kom dit var där redan massor av folk och det blev bara fler och fler och det var kul med så många folk man känner som man inte träffat på länge. Givetvis blev det massor av dans, och tyvärr massor av gin'n'juice. Jag klädde mig helt i svart, alla hjärtans dag i all ära och folk sa att mitt hår var jättefint, jag trodde dem inte. Men kände mig ju glad ändå.

Just nu är jag inte så glad. Ganska mycket tvärtom. Sitter här och känner att jag måste sätta mig ner såfort jag rör huvudet. Men det dryga är att jag redan sitter ner. Jag är yr. Så yr. Måste ligga ner.


ja, som vanligt är det mariao som står för bilderna. jag ska skärpa mig.

Alla hjärtans dag!! tralalala

Jag satt och funderade innan. En av sakerna jag funderade på är varför det alltid måste vara minst en som sätter sig i tysta vagnen utan att fatta att det är en tyst vagn. Alltid. Inga undantag. Fast detta funderade jag inte på så länge utan valde att helt enkelt inte låtsas om den högljudde dansken och istället ägna mig åt fönstersolning. Så bra, för man får det där varma utan att bränna sig (fast enligt malin blir man solbränd genom fönstret).

Så gick tankarna till dagen som är idag. Alla hjärtans dag! och jag tänkte lite bittert att jag minsann aldrig blivit uppvaktad på alla hjärtans dag. Men kom sedan ihåg mellanstadietiden då man alltid fick ungefär 500 alla hjärtans dag-kort av kompisar och en gång hittade jag en lapp i min sko där en kille skrivit att han var kär i mig. Jag var inte kär i honom så jag låtsades som att jag inte sett den.

Det bästa var ändå när jag fick jag ett hjärta av min dåvarande pojkvän, tror i det var i fyran, som han hade gjort i träslöjden som han hade bränt in våra initialer i. Satt och reflekterade över denna händelse och kom på att detta nog var den finaste alla hjärtansdag-present jag fått. Om inte den mest romantiska gåva någonsin! Tänk ändå att han hade tänkt på det långt innan alla hjärtans dag, att han minsann skulle såga ut ett hjärta ur en balk och rita lite fint på det, för att sen ge det till mig på självaste hjärtedagen.

Alltså det var verkligen helt sjukt fint. Nu fick jag ändå lite love feeling i mitt bittra hjärta.


kärlek - på ett opassande vis.

en dag målade jag väggen.


jag spillde lite på marken

spillde lite i huvudet.


Sen blev allt vitt, rent och klart.

appropå

Idag ska vi äta tacos! WIIIIE vaje dag är en helgdag!

Jag behåller denna färgen på håret, tills vidare. De e kool.

rape shower.

Okej, jag ändrade mig...

man får ju ta seden dit man kommer.
så från och med nu så blir jag emoerika. jag ville ju ha förändring. förändring it is.
nu måste jag bara köpa lite nya kläder och en ny kajalpenna.



arg och ledsen för världen är så orättvis

ful och smutsig

tjock och äcklig

och ingen tycker om mig på riktigt..

:'(

i'm a success!

Idag skulle jag gå upp halv nio, göra mig iordning lite hastigt för att sen ta tåget till malmö och gå på pilates samt en liten-liiiten shoppingrunda. Nja, blev det av det.. Vaknade 11 minuter över 12 med en jättegosig katt bredvid mig utan någon som helst ambition att gå upp. Ingen av oss tyckte att det lät lockande.

Nu är jag ändå uppe, klockan är 14:14 och jag missade pilatesen lite.. Jag fick en liten breakdown igår som resulterade i nästan svart hår som jag verkligen hatar. Detta blev som en liten droppe som vägde över och ja, jag went bananas. Kastade med grejer, grät, bad folk dra åt helvete, skrek och bar mig åt. Det var kanske hårfärgen som gjorde det. Lite emosvart hår = lite emofjortiseurika.

Det är faktiskt bara hår.
Mitt älskade fina hår.
Som är jävligt fult för tillfället. jääävligt fult.
Och ni kommer aldrig få se!


ÄNNU MÖRKARE ÄN DETTA!

träffad av lyriken.



Oh what can I do
I still need you, but
I don't want you now


I leave you the size of my feet in the snow when I go.

Inatt har det snöat flera decimeter hos oss! Det är exakt såna här dagar som gör att jag gillar vintern. När det är snö i träden och allt ser så rent och fint ut. Fast detta kommer ju hålla idag kanske, sen imorgon kommer det bli rent för jävligt och så kommer jag bara klaga på slaskskräpet tills det försvinner. Därför föredrar jag egentligen när det låter bli att snöa. Denna vyn jag har nu ut genom fönstret kan jag se på något vykort istället. Och pulka är jag på alldeles för dåligt humör för...

Annars sitter jag här och känner mig allmänt bakis. Fruktansvärt patetiskt att man sitter och dricker för mycket på en tisdagkväll... Men kul var det, och det var samma för både mig och elise så det var lugnt. Sen idag har vi legat utslagna på soffan, sett brokeback mountain och gråtit lite. Sen när vi skulle köra hem så satt bilen fast i en enorm hög snö. Det var också rätt kul faktiskt.


Nu fick jag reda på att barnen har lov nästa vecka! YES jag gillar när andra har lov, då märks det inte att jag är arbetslös. Det är jag inte heller, jag har lov.

Jag måste börja bilddokumentera mitt liv lite mer. Men bara lite mer.

allt är prima.

Vet ni? Nu hade det varit riktigt fint att gå på festival och supa skallen av sig.





Eller ja okej, lite sommar då? Jag vill gömma mig bakom stora solglasögon och spilla ner hela tröjan utan att det är något konstigt med det. Eller låta bli att gå med tröja helt och hållet för den delen! Blir inte livet lite lättare på sommaren?

skitbra dag.

ja, ni vet det jag sa om att det skulle bli skönt att köpa bil och flytta om tio år. nu när jag hade helgjobb.
make it 20...

arbetslös och meningslös.

Då har man precis avnjutit en latte tillsammans med lite mackor och väntar på att klockan ska bli kvart i tolv så man kan gå till yogan. Tills dess har jag alltid oprah som kan göra mig sällskap. Jag säger inte att jag gillar att vara abetslös, det är inte bra! Man vill dra sitt strå i stacken. Bidra till samhällets välfärd. Stå på egna ben.

hahahaha

Jag skojar bara, jag älskar att vara arbetslös.

Fast nu har jag visserligen kanske fått helgjobb, varannan helg. Josåatteh... Nu kan man snart flytta ellerr? Skaffa bil?

Ikväll ska jag träffa Elise, som jag inte träffat på länge. Mycket att prata om över ett par flaskor vin. Supa bort sina sorger. Ja, det är inget konstigt med det.


.

vissa dagar är bra dagar
vissa dagar är sämre
vissa dagar är riktigt dåliga

sen har vi såna här dagar...
de lämnar man till gårdagen.

lördag söndag lördag.

OJ, vilken bra lördagskväll jag hade. Bara precis lagom mycket full och härlig känsla hela natten och enda till åtta på morgonen. Sen var det taxi hem och sova, sisodär tre timmar. Det är kanon att vara uppe till efter sju för då kostar taxin mindre än halva priset. Riktigt fint att veta.

Något jag INTE på några villkor har förmått mig att göra idag är just träningen. Hade ju planerat att göra en repris på förra söndagen och dra på afrodansen klockan tio. Men nej, när jag kom hem runt nio så funderade jag ändå lite knarkat på att stanna uppe till tio och bara dra och träna. Detta förslag fick hårt motstånd av mille som säger "nej erika, det kan du faktiskt inte göra. du kan inte skämma ut dig så"

Jaha, tydligen såg jag inte så jävla fräsh ut.



(marionis bild)


nu föll jag för frestelsen.

Yey! Nu har jag också spotify! och ja, jag älskar det redan. Det är så ofta man bara inte orkar ladda ner musik och får ingen ordning på det så jag har bara suttit och ältat samma musik. Eller så laddar man ner något för att sen bara inte känna för att lyssna på det senare. Så har man en massa musik man inte ens gillar. Ett riktigt problem, som fått mig att må mycket dåligt. Nu har spotify räddat mig från denna röra och jag mår bra.

Det är I'm from Barcelona jag lyssnar på. Bra skit. Senaste albumet är grande.

Just det! Lördag! Här kan jag ju inte sitta och kuckelura.



rubrik och rubrik.

Nu har jag fått kaffe och känner mig genast mycket bättre till mods. Gjorde en chansning och blandade puckochoklad med kaffe då vi inte hade någon mjölk - inte illa alls! Lite moccalatte över det hela.

Trots förra inläggets hets mot planer så får jag ändå medge att jag sitter och smider planer inför min lördagkväll. Jag försökte att inte göra det, men det är oundvikligt. Jag är verkligen sämst på att leva i nuet. Hur som helst! Kvällen bjuder på vin med bästa maria och max på inflyttningsfest hos någon jag inte känner. Än. Det blir nog en finfin kväll.

Och hörrnivetnivad? Jag ska på jobbintervju på måndag! På ett café i Malmö. Tar jag inte upp det igen så vet ni hur det gick så ni behöver inte fråga sen, tack. Men ja, det hade varit ganska fint med lite sysselsättning.

Förresten! När ni hör eller säger ordet kupong, tänker inte ni alltid pukong då? det gör jag. Alltid.
kupong, pukung, kupong, pukong, kupong, pukong, kupong, pukong, kupong, pukong, kupong.

Ha en fin lördagskväll!

planer är till för förlorare.

Man ska aldrig ha för mycket planer inför en kväll.. Det blir ju aldrig som man tänkt sig, så då är det bättre att bara inte tänka.
Kvällen var till belåtenhet fram tills vi kom ut. Och jag var SÅ sugen på att dansa och ha kul. Men icke! Mitt humör dog runt halv två av en onödig händelse och det led först. ond. bråd. död. Spenderade ca 350 kronor igår. över 100 kronor var på godis, chips och popcorn medans 150 gick på taxi. Sen spenderade jag 80 kronor på dricka då, på öl. Och jag gillar inte ens öl. Shit, varför sitter jag här och summerar? Jävlar vilken ångest jag fick.

Nä muntrare än såhär blir det inte. Jag vill ha kaffe.



fredag jag är kär.

Yeeeiy! Fredag! Woho!!

Maria sitter bredvid när jag försöker skriva så jag kan bara tänka mig hur crappy detta inlägg kommer bli. Men jag försöker göra det i alla fall läsbart.

Igår var vi på teater i Malmö. Boeing Boeing hette den och den var ganska tråkig. Eller väldigt tråkig faktiskt men jag vill inte säga det eftersom att det var ganska stora skådespelare med i den. Då vill man säga att den var bra, men det var den inte.

Idag låg jag och sov gott när maria klampade in på mitt rum med stora steg. Att hon väckte mig ur en ljuvlig dröm starring me and Nate Archibald brydde hon sig inte alls om utan jag fick vackert gå upp och klä på mig så vi kunde baka scones och dricka kaffe samt prata om kvällen som komma skall. Nu har vi gjort det och är inte mycket klokare på kvällen. Men det kommer bli en höjarkväll, det kommer det! Träning, förfest, KB first class riot. Bara bra musik och bra vänner. Heja!

Det blev ändå ganska bra.


chewbaka!

hunden får vänta.

Nu har jag precis beställt en Hives-biljett ändå. "Hur i hela friden fick hon råd med det?" undrar ni nu. Sen tar ni förgivet att jag gått till pappa och fladdrat med ögonfransarna men icke!

Det är nämligen såhär att jag har samlat på mynt sen 1998, i snart 11 år ja! Nu på senaste har det väl varit att man har sparat en krona då och då - inget slaviskt samlingsarbete alltså men på nån vänster har det ändå blivit ett par tusen då jag varit livrädd för att använda det. Tidigare har jag känt mig ganska säker på att jag en dag ska köpa en hund för de pengarna. Ganska gulligt tycker jag och en fin idé. Men, så satt jag på tåget igår och kände mig ledsen. Tyckte att det kändes riktigt frätande att jag inte skulle se the hives på grund av lågkonjan tills jag kom ihåg min lilla samling. Det är SÅNT HÄR de pengarna är till för. Sånt man verkligen vill men som man inte gjort annars för pengarnas skull.

Så ja, nu ska jag se The Hives på KB 25 Mars.
Nu när jag tryggt har biljetten kan jag med glädje uppmuntra er andra att också köpa en biljett illa kvickt. det kommer bli en hejdundrandes fest!

Och nu ska jag springa och träffa min bästa kompis på Erikshjälpen.

fly idiot, fly.

Nu har jag duschat!!!

... och känner mig som en helt ny människa.

Den här klänningen fick jag för 70 kr på HM och skorna är de högsta jag haft på  mig.
Kanske de snyggaste också.
Ignorera mina fågelaktiga ben.


walk idiot, walk.

Det är väl underbart. När fina artister bara precis känner för att ha ett par spelningar. Speciellt om det är the Hives och en av spelningarna äger rum i Malmö - På be loved KB! Hade inte det bara varit drömmen att se dem? Inte på någon megastor scen, nej det ä inte jag heller så sugen på. Utan på lilla, lilla kb-scenen. Helt fullpackat och svettigt. Alla dansar. Precis så som en konsert borde vara alltid.


Nu är det ju så att jag som bekant är arbetslös och är därav ganska pank.

Så dagens tävling är:

Gå in på ticnet. Skriv the Hives och klicka på KB.
Den som FÖRST köper en biljett till mig får bli gudförälder till mitt förstfödda barn.
Kom igen nu allihopa!

Vinnaren avslöjas när jag får min biljett.

hetvägg?


Är det gott att ha semlan i mjölk?
Jag fattar inte det...
Det är tydligen asvanligt.
Så mycket jag inte förstår.



Godnatt.

bra svordom.

Jag har en lite ny svordom som jag gillar att använda. Nej, den är inte ny alls faktiskt. Det är två mycket gamla svordomar som jag använder som en. En smart komination: "Jävla fan!"

Mycket effektiv. De jag använder svordomen till förstår snabbt hur upprörd jag är då man vrålar ut två så starka ord. Är jag riktigt förbannad kan jag säga "jävlafanhelvete!". Då vill man inte vara nära mig.

I can't see anything! yes you can.

Varför fick aldrig jag sån här tandläkarbedövning?


brunetteurika.

Jag HATAR att måla.
Det är så HIMLA tråkigt!
Bara stå där och måla när man kan göra en massa andra saker..
Som att shoppa till exempel!
Och så förstör man naglarna!

När jag flyttar hemifrån tänker jag ha en egen målare.
Jag menar, hur dyrt kan det vara egentligen?

känner sig ju lite tappad.

Då har jag äntligen tagit tag i målandet efter ungefär 2 veckors velande av "ikväll ska jag måla" "nej jag gör det imorgon" tillbaka till "jag målar ikväll" dagen efter. Nu fanns det ingen återvändo. Jag låg lätt apatisk under varma täcken och önskade att sömnen skulle komma tillbaka och bädda tillbaka mig till glömskan. Pappa delade ut klyschor som "detta är första dagen av resten av ditt liv" och julia slängde kläder på mig, som hon tyckte att jag skulle ta på mig, som att det skulle hjälpa mig att gå upp. Efter att ha kallat de båda för präktiga idioter så kom jag i alla fall upp och nu är jag igång och målar. Eller just nu har jag lunchpaus. Pappa tycker att jag stinker. Jag höll inte med. Men det var tydligen som han försökte göra sig lustig över att jag var prickig av målarfärgen. stings. prickar. Inte jätteroligt.


no hope. no love. no glory.



det är inte artisten eller videon som talar till mig. låten får tala för sig själv.
nä, jag har inget mer att tällägga.

.

Det här var rätt? Eller? Det var väl bra?
Vad hände egentligen?

Jag tänker inte prata med någon.

alla vid palace nere vid strömmen i drömmen.

Jag fick för ett tag för mig att jag var rejält trött på Markus Krunegård. Kände inte alls för att lyssna på honom mer. Kände mig lite töntig som bara lyssnat på svensk pop senaste tiden. Fick till och med för mig att jag skulle ägna mig mycket mer åt brittpop. Kan inte riktigt förklara varför jag tänkte göra det, just brittpop. Jag tycker inte illa om det men har heller aldrig riktigt fastnat. Vi kallar det ett infall. Nu blev det att jag satte igång Markus igen och helt i vanlig ordning så blir alldeles nipprig i hela kroppen! Den musiken är ju så intimt kopplat till härligheter. Underbara sommardagar, underbara konserter och underbara vänner. Det är liksom inte bara musik, den svenska popen. Det är något jag bara inte kan skaka av mig hur mycket jag än velat. Det bara är.

vad hoppas du?
vad önskar du?
vad vill du?
är du rädd?
är det så?
du är rädd?
du är rädd!



rebenschoppen.

Satt precis och undrade lite över när det var fettisdagen. Trodde det var ungefär nu, kanske nästa vecka... men det är ju jättelångt kvar dit. Jag har redan ätit 2,5 semlor. Nu är det i alla fall februari och det är väl för härligt? En månad närmare sommaren. Fy vad jag längtar till sommaren. Kom och tänka extra mycket på sommaren i förra fredagen när jag av lite fyllemisstag fick en rebenschoppen i handen, eller snarare på lördagsmorgonen när jag blev lite förvånad av att finna den i kylen. Inte mitt favoritvin, faktiskt, men visst får det oss att tänka på sommarkvällarna i kungsparken med vars en reben (eller två). Eller siestafestivalen -07. Inget fint vin nej, men när det är sammankopplat med såna fina tider så kan man inte låta bli att bli lite varm om hjärtat av en klunk.


Min helg har varit relativt lugn och jag är så otroligt stolt över mig själv för det. Jag var uppe halv nio igår, gick och tränade yoga för att sen få genomgång på gymmet. Imorse var jag uppe nio och gick först på Afro-dans och sen på Core. Dubbelpass - en söndagmorgon. så. sjukt. duktig.

Ja, det påminner mig om en sak jag funderat på. Jag vill egentligen ta bort inlägget där jag skrev om min onyttiga dag. Det är som att jag skryter om att jag är ohälsosam.. Det är faktiskt inte alls coolt att inte äta någon mat på en hel dag och istället äta godis. Det är inte roligt. Inte ens kul. Bara mycket töntigt. Pass på, snart blir det bloggbråk mellan mig själv.

RSS 2.0