måndagens höjdpunkter.

Idag är det ju en helt ny vecka och det firade jag med att sova riktigt länge. Har ju lite långhelg så det får man, och det är sista dagen på November så då får man absolut.

Väcktes gjorde jag av pappa i telefonen, han ville komma och hjälpa mig med mitt internet samt lämna julpynt. "Okejdå" sa jag och gick upp för att sätta på kaffe och värma bullar som det sig bör när man blivit sådär huslig som jag blivit. När pappa kom började jag genast julpynta.


nåja, inte ser det väl jätteinrett ut för det men fint blev det!

Sen bar jag mig ut på stan för att handla lite diverse småprylar och så plötsligt hade jag trillat in på en frisörsalong och sa "Hej, tar ni drop-in?" "Nej, det gör vi inte!" sa hon. Då sa jag "är du säker på att du inte tar drop-in?" och hon svarade "okej, sätt dig." Sen drog hon lite i mitt hår och sa t-t-t samt skakade på huvudet. Hon tyckte tydligen att mitt hår såg dött ut och jag kontrade med att hår faktiskt ÄR döda hudceller. Dumskalle. Då klippte hon av mig håret!


OJ SÅ KORT! Sa jag och hon svarade "ville du klippa dig eller INTE?"
Aja, jag antar att det var bäst så. Det växer ju ut som man brukar säga!

När jag kom hem tog jag mig ett bad. Livsnjutare som jag är.
Lite för att jag skulle känna hur det kändes att tvätta håret när det var så kort, det är lite av en obligatorisk sak att känna efter på när man är nyklippt. Kan konstatera att det krävs mycket mindre shampoo! Ett glas vin, death cab och Paulo Coelho kändes självklart.



Nu var jag så hungrig att jag höll på att avlida så jag sätter igång ugnen, kastar in lite potatis, lök och morötter tillsammans med en quornfilé. Så kastade jag ihop lite bearnaise och ärtor. Inga konstigheter. Måste meddela lite sådär i efterhand att det blev helt förträffligt gott och att jag nu är mycket mätt.



Resten av kvällen ska spenderas åt att beskåda min nya julstjärna med lite glögg och de 4 senaste avsnitten av The Office. Summerar dagen och kommer fram till att den varit för jävla bra, den här dagen också. Börjar bli tjatigt.


glögg och pepparkakor

Pizzan var väldigt god och jag kan också konstatera att glögg utan alkohol är godast. Åtminstone en söndag där man eller vilken dag som helst i veckan där man är övertygad om att man aldrig mer ska dricka alkohol. Sen är det pepparkakor med ädelost på det och "Ensam hemma" på TVn. Åh jag älskar att jag är en sån traditionshora. Imorgon kommer förhoppningsvis julpyntet upp och jag får även mitt snabba internet.

När en bra dag blir en bra vecka.


Mew i KB-hallen.

Igår var jag ju och såg mitt älskade Mew igen i Köpenhamn. Det behövs med jämna mellanrum för att jag ska komma ihåg varför jag älskar dem så. Konserten var helt fantastisk så att jag nästan får en klump i halsen av att ens tänka på den. Bäst var medlyt med New Terrain, Nervous och when she came home for christmas. Och Hawaii. Okej, jag ändrar mig. Jag tänker vara så klyshig och säga att jag inte kan välja det bästa för allt var bäst.

Vi hade ett himla flyt också! Var sena till tåget men hann ändå med för att det var lite försenat. Hann precis med buss 15 mot KB-hallen, den hade till och med gått men stod och vätnade på att komma ut på vägen men jag knackade på dörren och gav honom hundögonen vilket gjorde att han himlade med sina och släppte in oss. Precis när vi kommit till hallen så var klockan sju så vi blev insläppta direkt. Efter konserten så orkade vi inte ta buss igen så det fick bli taxi "oh fy fan", "jeevla danskjevlar" kanonkul taxiförare. Hamnade på centralstationen precis ett par minuter innan tåget gick och helt plötsligt var vi tillbaka i Malmö.

Men TACK för ännu en fin upplevelse Mew. Det är verkligen inte sista gången.


Såhär valsade jag runt timmarna innan. Brukar låtsas att jag är med i en av musikvideorna och göra piruetter i hela lägenheten medans jag sjunger högt. Nej, det brukar jag faktiskt inte. Men en liten snurr då och då!

me druges.

Hej skat. Du var väldigt duktig idag.

Köpte en Tisha såklart. Och var såklart töntig nog att ha den på mig också. Men det var det värt.

Idag är det första advent och jag ska snart bege mig att hämta pizza och köpa lite glögg så jag har lite julmys för mig själv. Och det känns faktiskt bara helt till belåtenhet och lite bättre.


den här helgen kommer bli grande.

Sitter och skuttar på stället. Pirrar i hela kroppen. Jag är nervös. Jag är stirrig. Jag har ingen aning om vad som händer. Korkade upp vinet i förtid bara för att jag blev så otålig (och kanske lite för att lugna mig) och väntar på att klockan ska bli tjugo i så att jag kan gå till bussen och träffa lite folk. Ikväll är det dags för årets sista dubstepInkonst (kan du SNÄLLA SLUTA tjata om det stället)(nej det kan jag inte) och vi ska göra det så bra som bara möjligt! 

TVÅ andra saker som gör mig glad:
1. Har ledig helg + ledig måndag och tisdag. Jiha
2. Detta kan jag inte fatta att jag glömt skriva om helt och hållet. Imorgon är det 28e November och det är en dag vi har väntat på väldigt länge. Det är ju dagen som vi ska se MEW (!!!) i Köpenhamn. Förstår ni hur mäktigt det kommer bli? Jag längtar så att jag håller på att kissa på mig. Oj! Nu kom det lite..


absoluta kärleksband


så var det snart helg igen.

Bah! Har djobbat nästan 9 timmar och varit ute och vandrat innan dess, smart nog, för att lämna och hämta diverse saker. Mina fötter värker. Hela jag värker faktiskt och speciellt mina ben för jag råkade gå in i någons väska när jag skulle av tåget häromdagen och nu i efterhand så misstänker jag att personen i fråga hade ett svärd i sin väska för mitt blåmärke såväl som min smärta är enorm. Men nämnas bör är att jag inte rörde en MIN när det hände. Jag gick isönder inombords men INGEN ANNAN såg min smärta. Mycket viktigt att ni vet det.

Nu är jag i alla fall helt utmattad. Så utmattad att jag hällde ut mycket het glögg i soffan och på mitt redan ömma ben. Jag kan ju vara stolt att jag lyckats ha soffan en hel vecka utan att spilla på den. Det är längre än någon annan hade väntat sig!




ljugvarning. igen.

Förövrigt börjar jag känna att jag ska nämna att det var totalt ljug i förra inlägget. Sådär kunde man ha haft det! Fast det hade jag inte. Det var min önskelista ni fick i berättelseform för att jag tydligt skulle beskriva hur mycket jag verkligen BEHÖVER de där sakerna. Så att ingen (dvs mamma och pappa) ska tro att jag bara brainstormar till mina önskelistor. Var det bara jag (och Julia) som hade 5-6 sidor önskelista back in the days?

Hur som helst. Det var ljug. Jag har haft en fantastisk vecka so far!
Bör tilläggas att jag är för jävla glad as we speak.
Koker rödbetor gör jag också, och dricker glögg. Trivsel.



Sagan om min misär.

Vaknar tidigt, det är klockan som väcker mig fast en halvtimme försent, och varenda nerv i min kropp vill ligga kvar i sängen men jag måste ju upp. Gå som en zombie förbi mina tomma hyllor som saknar både böcker och prydnadssaker ut till köket. Jag vill ha starkt kaffe så att jag kan vanka. I brist på espressomaskin så tar jag två extra skopor kaffe i kaffekokaren. Det smakar apa. Tar en dusch och klär på mig. Inget passar, inget är fint, allt är fult. Slutar med att jag tar på mig en trasa till kjol, samma linne från igår och en sliten kofta. Sminkar mig. Trycker ut det sista ur foundationen, doppar mascaran hundra gånger för att få ut någonting men det blir bara klumpar, får skippa eyelinern för det är bättre om jag sparar det sista till lite finare tillfällen. Tar på lite vaselin på läpparna istället för läppglans för det är bäst att spara på det också. Nu börjar det bli bråttom. Packar ner min fula IKEA-lunchlåda, mobil och hörlurar. Struntar i att ta med någon bok, har inget som intresserar mig. På bussen inser jag att jag bara har lite batterier på mobilen så det är bäst att jag sparar det. Får i stället spendera mina 40 minuter till jobbet åt att lyssna på vad den coola killen bakom mig har för musik på sin mobil. Han hade visst glömt hörlurarna... 

.....

När jag kommer hem är jag helt utmattad. Orkar inte tänka på någonting utan går bara in i badrummet och tappar upp ett bad. Häller i lite tvål, det skummar inte och luktar mansparfym men jag blir väl i alla fall ren och får slappna av lite. Tröttnar ganska snabbt och sätter mig för att se på TV istället. Som vanligt är det bara skit på TV. Hade ju kunnat hyra en film eller kanske ladda ner men ser inte fram emot att sitta och titta på min lilla laptop. Vill ju kunna använda min nya TV så jag tittar på Melrose Place en halvtimme till innan jag ger upp och går in i mitt kala rum utan tavlor och kryper ner under täcket. Skickar iväg en liten bön till Gud om att morgondagen för en gångs skull kommer vara annorlunda. Imorgon är det ju Jul och en liten strimma hopp silar genom mig.

_______________________________________________________________

Ett alternativ till önskelista.


världens bästa dag.

Brukar hata det här med att redogöra sina dagar men idag känner jag faktiskt att jag MÅSTE redogöra om min dag för jag har då aldrig hört på maken.

Ni vet ju redan hur min dag började vilket inte var så tokigt det. Sen fortsatte dagen på den banan och plötsligt hade jag all tvätt färdig, jag hade plockat undan nästan alla småsaker, dammsugit heeela lägenheten, städat toaletten OCH bakat bullar. English muffins om man ska vara exakt som nu ligger och gosar i frysen, redo för att vara frukost vilken morgon som helst. Sen kom jag iväg helt perfekt stressfritt i tid till tåget (ja just det jag duschade också) och har sen haft en väldigt lagom dag på jobbet också. När jag kom hem så stod det som bekant glögg i köket så nu har jag värmt lite glögg, kastat i lite mandlar och lite russin, placerat mig i soffan och knaprar på Nyåkers Hjärtan som är pepparkakor för de som inte vet bättre.

Fan vad nöjd jag blivit. Lite tråkigt för er att ni missar mina bittra, halvnöjda tider utan bara får höra om när jag mår riktigt jävla piss eller är på stålande humör. Tur för er att de där vändorna går med jämna mellanrum. Men alla dagar får gärna vara såhär.


Slog mig precis att den här dagen är helt min förtjänst så vill jag bara så kan nog varje dag vara helt fantastisk.

rundvandring i mitt nya hem i blixtljus.

GUESS WHAAAAAT? Jag har hittat laddaren OCH jag har laddat kameran så nu är det dags. Har varit runt hela lägenheten vilket tog typ en halvtimme för SÅ stor ÄR DEN! Nä, skoja. Men jag har i alla fall tagit bilder.



Här brukar jag hänga. Ser ju lite tomt ut det får jag erkänna men det är helt för städat och tavlor har jag inga. Siri, läser du detta så är det en pik!


Här brukar jag äta. Nä, det brukar jag inte, har aldrig gjort. Det är finplatsen och där äter man bara finmiddag eller spelar svåra och sofistikerade spel.



Här har vi mitt altare skulle man kunna säga. Ser ni att jag inte har något att ha i hyllorna? Ser ni det? Jag ser det också så ni behöver inte påpeka det!


Här har vi en liten del av mitt kök! Ser ni det till vänster vid kaffekokaren? Det är glögg som min mamma gjort som stod där när jag kom hem med ett litet meddelande från pappa där han skrivit "Tusan vad fint och rent här är!". Gillade att han använde ordet "tusan" för att uttrycka hur rent han tyckte det var. Ser ni till höger? Det är en diskmaskin. Sån har inte ni.


Där sitter jag och lagar mat. Brukar sitta så fast jag brukar ha mat i grytan och sen så brukar jag inte sitta så så det var två lögner i en!


Och där sitter jag och dricker kaffe. Nu kan ni fråga er om det är kaffe i koppen eller inte? Nu vet ni aldrig när jag ljuger eller inte. Ljusstaken är uppe, som det sig bör.


Här har vi "The Love Nest" som man kan kalla det när man vill vara ironisk. Och nämnas bör att det BRUKAR vara bäddat, det är inte som jag stageat rummet utan jag tycker att det är ett enkelt sätt att göra livet lite snyggare. Ibland borstar jag håret istället.



Skamvrå 1. Här har vi inte kommit iordning men detta är då min "skönhetshörna" som jag töntigt nog kallar det. Här kommer jag sitta och göra mig vacker dagarna i ända!



Skamvrå 2. Skrivbordet. Såhär brukade det visserligen se ut i mitt gamla liv. I mitt nya liv kommer jag sitta här vid ett städat skrivbord och rita stjärnor och slicka på kuvert. Borde ha en telefon där också.

Här slutar vi rundvandringen för jag tog förgivet att ingen är intresserad av toaletten och hallen. Men är ni det så är ni välkomna på besök! Jag gillar besök. Hoppas att ni haft lika trevligt som jag!


sagan om kvittot.

Får sms av 3 att min mobil är färdig och att den kan komma och hämtas nu men smset är brutet. Jag känner mig glad för att jag ska slippa den här fula röda som har spricka i skärmen. Fortsättningen på smset kommer och jag öppnar "... glöm inte inlämningskvittot". Panik. Skrik. Flås. Vart är det? Varför fick jag ett sånt? Fattar de inte att min katt hanterar papper bättre än jag gör?

Letar runt i hela lägenheten som en vilding på jakt efter mat. Vart kan man ha lagt ett papper? Letar i väskor, letar i lådor, letar i och på alla tänkbara ytor. Inget papper. Tittar misstänksamt på röran på mitt än-icke-fixade-skrivbord och tänker: inte är jag väl så dum att jag lägger ett så viktigt papper där? Tittar lite halvhjärtat. Ser en pärm bredvid. "ERIKAS VIKTIGA PAPPER" står där och det är en pärm min far har fixat till mig i hopp om att jag ska få ordning på mitt liv.

Med andan i halsen och alla sinnen på helspänn öppnar jag pärmen. Där är en flik som heter "kvitton". Jag öppnar fliken... Där, blandat med lite kvitton på jobbkläder jag ska deklarera, står det stort INLÄMNINGSKVITTO, sony ericsson jada jada.

Jag ler stort.
Jag är inte hopplös.

Nästa gång jag är av med något så ska jag prova att först leta där det borde vara.


hur man startar ett helt nytt liv.

Alltså jag vet, jag tycker lika lite som er om att vara så hemlighetsfull med nya lägenheten men det är bara att jag inte har fått rätt på något och hittar inget. Har äntligen hittat kamerasladden i alla fall så nu är det bara laddaren till den urladdade kameran som ska fram sen ska jag nog kunna tänka mig att avslöja hur jag har det. Men jag kan med självförtroende i alla fall konstatera att jag har det underbart. Här är så himla fint! Eller lite tomt på väggarna och i bokhyllorna fortfarande men det löser sig.

Idag skiner tydligen solen vilket är hur härligt som helst. Själv har jag ju varit uppe sen sju för jag hade tvätttid. Har hunnit med lite städande också, eller ganska mycket faktiskt. Nu ska jag bara plocka undan det sista sen blir det dammsugning. Fattar inte vart tiden tar vägen. Ska hinna med att baka, städa toalett och rensa lite lådor också. Och nej, jag överdriver inte ens. Jag vet! Det är gastkramande.

Och! Jag har köpt korsordstidning!
NÄR! jag storhandlade för tusenlappen.
Två barn och en händig karl hade passat bra in på mitt liv nu.



idag sved det i plånkan.

Har haft en hektisk dag. Började med att jag försov mig lite och fick snabba in i duschen och äta frukost för strax kom ju min fader och tog mig till IKEA. Igen. Nu var det nämligen dags att göra slag i saken. Jag är egentligen inte jättemycket för IKEA och massproduktion på det viset men hittar man snygga grejer så gör man. Då får det kvitta vart man köpt det. Fem timmar senare var vi påväg hem med ett hyrt släp efter oss och min lägenhet som det nu börjat bli lite ordning med blev kaos igen.

Sen har jag ägnat min dag åt att bygga, bygga, bygga. Jag har faktiskt lyckats få blåsor i händerna. FAKTISKT. Svider gör det som in i bomben men ÅH vad fint här kommer bli. Har till och med fotat en massa men givetvis har jag packat bort kamerasladden så det är inte så mycket att göra åt det.

Nu är jag ganska nyss hemkommen från en öl på Golden och en fin timme på Vinylbaren där Linnea hade spelning. Precis lagom. Och jag fick med mig Mackan också som hjälpte mig med de sista stolarna. Nu kan jag gå och lägga mig med ganska gott samvete. Eller jag måste gå och lägga mig, gott samvete eller inte för jag ska upp om typ 6 timmar. Och imorgon är det Fredag. Det känns rigtigt godt!



stormigt värre.

Det kanske är dags att uppdatera lite hur det går för mig på lägenhetsfronten. Har ju ägnat mina senaste dagar åt flyttflyttflytt så jag har inte haft en chans till bloggande. Dessutom så har jag inte fått mitt supersnabba internet än så det är fortfarande bajs att sitta vid internet.

Hursomhaver. Imorse vaknade jag med min bästis bredvid mig, hon som kvällen innan hjälpte mig att packa upp nästan allt i mitt hem vilket resulterar i att det faktiskt börjar likna ett hem. Sen var det dags för jobb igen och först när jag gick ut märkte jag att det blåste som in i bomben, och värre blev det.

Stormen var på allas läppar på jobbet och stämningen började bli lite orolig. Vi vet ju alla att vi lite söder om norden är usla på det här med dåligt väder. Jamenar, 5 cm snö och bussarna är inställda och ingen vill gå ut för vi är rädda att vi kommer förfrysa om graderna går under 0. Och jajemän! Snart kommer breaking news, bron är avstängd. Hur kan det vara så kass?

Okej nu var det ju tydligen för att en lastbil hade trillat på bron och tågen gick fortfarande fast med extrema förseningar men kom igen. Klen skånelastbil.


charlie skrattar inte.

Läser lite av Alex Schulmans blogg och kommer till det inlägget där det är ett klipp på när hans dotter skrattar. Han uppmanar mig att titta på det för det har minsann han gjort hundratals gånger så en gång kan jag känna att jag kan titta på den i alla fall. Jag tittar på videon och blir på ganska gott humör för bebisskratt är helt fantastiskt

Så när klippet är slut så kommer förslag på videor med liknande namn och det kommer en som heter "RE: Charlie Schulman Skrattar!" och jag tänker att nu är det någon som var snabb och driver med honom och gör något fånigt. Men nej, det är DEN HÄR videon.




Är det inte ondskefullt att bara ändra från glad skrattande bebis till detta fruktansvärda klipp. Nu är jag, istället för sådär bebislycklig som jag blir ibland av bebisar (läs: alltid) så blev jag otäckt illa till mods och vill skjuta alla människor som bär päls igen och igen och igen, maniskt och galet. Eller först lägga dem i burar och kasta runt med  burarna och sen när jag skjutit dem så ska jag ha på mig deras skinn!!!

HAHAHA

 


dagen efter utflyttningsfesten. sista chansen.

Oj, den här helgen har varit omtumlande på alla sätt och vis. Jag är helt utmattad. Och ändå är det nu jag måste vara aspigg för jag har ungefär hela lägenheten att packa ihop fortfarande. Imorgon är det flyttdags! Jag vet att ni är lika exalterade som jag! Eller nej förresten, det är omöjligt att vara lika exalterad som jag. Inte sådär exalterad som att springa runt och tjoa utan det är lugnare än så. Jag sitter med fjärilar i magen och känner mig lycklig för imorgon ska jag börja ett nytt liv. Inte såndär bakissöndag-grej "imorgon ska jag börja om från början, äta bra, motionera och inte bete mig som en idiot". Nejnejnej, det är en nystart som heter duga. Jag slipper den här skitgatan som jag får ångest bara att tänka på, jag slipper ständig kyla, jag får bo i världens finaste lägenhet som bara är min. Det jag kommer sakna är att gå ner ett par trappor och lägga mig på pierre eller philips axel och tycka synd om mig själv. Och så kommer jag såklart sakna att ha Qu hemma för det mesta. Men det kan man faktiskt göra ändå fast det tar lite längre tid.

Jag kommer inte att sakna det här alls. Det här är precis vad jag behöver och det ska bli så fruktansvärt skönt.




flyttpacka osv.

Nu har vi kommit till det jobbigaste av allt. Det är tre dagar kvar tills jag flyttar vilket innebär att jag borde ha börjat packa för sisodär 3-4 dagar sen men jag börjar ju NU. Om själva köpet var överväldigande så är detta... sjukt mycket mer överväldigande!! Jag har inte provat precis allt men detta måste vara det jobbigaste och tråkigaste i hela världen.

Nu hinner jag inte ens mer för jag ska vara på tåget om en och en halv timme. Har noll tidsuppfattning när jag jobbar kväll. Känns jättemärkligt. Den här dagen känns jättemärklig. Men jag är i alla fall på ett bra humör, gå inte miste på det. Det är en mycket mäktig tid i mitt liv.

Om ett par dagar kan jag lägga upp hur mycket bilder som helst, nu kan jag inte för jag har helt enkelt inte tid med att sitta och vänta i en kvart tills bilden blir uppladdad. Det är inget jag kommer sakna!


såhär kan man också äta frulle.

Den här är rakt av snodd men både jag, Qu och min mage är överrens om att det här är hysteriskt. Jag vill också testa det där!!


det blir som apokalypsen.

Sitter och tittar på Southpark. Nu hemkommen till en mycket skitig lägenhet som ingen orkar göra något åt nu. Vi resonerar lite som såhär att om vi låter det bli riktigt riktigt äckligt så kommer vi inte tycka att det är så efter-fest-stökigt på Söndag. Det kan ju bli en riktigt bra grej! Vi lägger lite hö i någon hörna så blir det som att vi har fest i ett stall. Precis som Jesus! Sen kanske man skriver en bok om oss som de kallar Bibeln. Det hade varit riktigt stort och mäktigt.


en jäst deg.

Nej, det är ingen särskrivning utan jag menar en deg som blivit jäst. Inte en deg med gäster.

Så, då är vi inne på en helt ny dag. Som ingen varit med om förut! Vad vi vet! Ska snart ta tag i den genom att hoppa in i duschen sen gå och fixa lite ärenden. Sen ska jag träffa lite vänner vilket ska bli fint. Tomelilla är ganska fint ändå! Har dock ätit för mycket frukost vilket resulterar i att allt går lite långsammare då jag inte orkar röra mig. Vilket inte heller är konstigt då jag faktiskt har en hel deg i min mage. Och missförstå mig inte nu, har alltid varit ett fan av deg, äter det så fort jag får chansen. Men man mår illa av det. Inte för att jag ätit en deg, har ju ätit bröd. Jag försökte vara metaforisk. Åh, ni fattar aldrig.


blev en hel novell om sin åsikt. såhär tycker jag.

Är just nu hos mina föräldrar i Tomelilla igen då jag imorgon ska skriva under lite papper osv för det är ju somsagt snart dags för lägenhetsköp. Och som vid flera andra tillfällen så blir det politiksnack kring matbordet. Det blir hetsiga diskussioner och ditten och datten men på ett kanska skönt sätt för vi håller med varandra men hetsar upp oss själva.

Kom och tänka på en sak som jag fått lära mig av mina föräldrar och kom sen att tänka på vilken skillnad det blivit de senaste åren. Mina föräldrar har lärt mig att man inte pratar öppet om vart man står politiskt, helst inte. Det är bara inte sånt man pratar om. Och lika så med inkomst - Det håller du för dig själv. Men så är det väl inte alls nu längre? Nu fullkomligt SKRIKER folk ut sin politiska läggning och är inte ett dugg rädda för att prata illa om de som inte tycker som du (undertecknad är inräknad bland "folk" där). När det gäller lön så är det nog den första frågan man får när man pratar om sitt jobb "Jahaa, då tjänar du massor där?" och där räcker det inte att man säger "Jodå, helt okej" utan personen vill gärna ha en relativt utförlig inkomstredovisning.

Jag tycker att det är bra att vi är så öppna nu förtiden. Håller absolut inte med FRA-förslaget om att vårt privatliv ska kunna vara tillgänglig för alla utan att man ska välja själv vilket man vill avslöja eller inte. Och där kommer vi in på vad jag egentligen skulle prata om i det här inlägget. Jo, min politiska läggning. Jag har inget problem alls med att berätta om det och inte heller om min inkomst. Jag föredrar att avslöja det för att förstärka min åsikt. Jag är liberal och jag tjänar ca 10 000 i månaden. Och anledningen till att jag berättar det är för att spräcka det där URKASSA argumentet att alla högerpartister är rika svin som vill roffa åt sig mer (och JA, det är inte en överdrift för jag har haft samtal med så dumma, studentfattiga/arbetslösa vänstrare som inte har något annat argument än det). Jag är högerpartist för att jag vill välja själv.

Jag säger inte att jag är konservativ höger som vill ta bort all skatt och skapa lika stora samhällsklyftor som förr, det är det nog väldigt få av de allierade som vill. Men att läsa grodor om Sahlin om att S vill höja skatten med flera procent. Det gynnar inte någon! Eller jo, de arbetslösa men snälla, snälla, snälla - inte ska väl de ha det lika bra som någon som jobbar heltid varje dag? Är det rättvisa?

Vi lever väl ändå i en tid som vi ska vara otroligt nöjda med att vi lever i. Människan är friare än någonsin med homoäktenskap, blåa tröjor till flickbebisar och könsbyte hit och dit och även den arbetslöse lever i en genrell lyx i Sverige, kanon om du frågar mig! Varför vill någon roffa tillbaka den här friheten så att staten förvaltar vad du ska göra med dina pengar? Klart alla ska hjälpa till till viss del så att vi kan fortsätta med betald skola, fri tandvård till 20 och så pass billig vård som vi har nu. SJÄLVKLART! Och många andra saker är skatten också bra. Men att jag som skattebetalare ska behöva betala för t.ex. att omogna vänstrare går och demonstrerar till höger och vänster. Det är bara absurt. Det kan de betala själv. Eller just det, det kan de ju inte.


den sorgliga listan ska den heta.

Då var jag hemma. Det var den värsta tiden i mitt liv när jag var tvungen att gå de 4 minuterna mellan bussen och mitt hem i regn. Riktigt festligt. Nu måste jag fixa lunchlåda till imorgon med jag har verkligen ingen aning om vad det ska vara. Har inte ens grejer till frukost, deppigt värre.

Satt och funderade på tåget och tänkte på om jag inte skulle göra en låtlista. En sån där jag går igenom alla sorgestadier efter ett break up för jag är nämligen expert inom området.
1. Vilka låtar man lyssnar på när man är ledsen
2. Vilka man lyssnar på när man är arg
3. Vilka man lyssnar på under återfallsstadiet
4. Tillbaka till de man lyssnar på när man är arg
5. Vilka man lyssnar på när man vill ta livet av sig.
6. Och de man lyssnar på när man accepterar.
7. Om du är jag är du förmodligen arg igen så lite såna låtar till.
8. Sen får vi avsluta med lite discolåtar.

Det kan väl vara intressant? Det har varit en intressant resa för mig i alla fall.

så säger man inte.

Ska sluta svära i bloggen. Det ser så tarftligt ut.

Säger man så? Tarftligt? Jävla konstigt ord.

Fan nu svor jag igen!

Oj, helvete! Igen!

Tarftligt.

helgkorrigering.

Ja, nu protesterade min tzyrra över att jag sa att jag haft en förfärlig Söndag för hon vet ju bäst. Har ju varit på kalas för min brorsdotter och det var riktigt bra för jag fick träffa precis ALLA mina syskon dvs fyra fina människor och respektive familjer. Fick träffa en massa dagisbarn och barn är verkligen helt störda på ett underhållande sätt. Tänk om jag bara ställt mig och VRÅLAT rakt ut över ingenting och sen sprungit iväg fort som fan i hysteriskt skratt! Verkar inte friskt på något plan. Så fick jag tårta och två clementiner. Vad fan har jag egentligen att klaga på? BRA Söndag. BRA!



jag och lillasyster eller gatubarn. ingen kan säga.


helgen i korthet.

Nu är söndagen snart slut och jag känner att jag behöver summera helgen lite för att få lite klarhet över vad fan som hände.

Fredagkväll: Har jobbat kväll och det har varit en mycket trevlig jobbdag. Står och väntar på bussen i en kvart och trängs med ivriga festprissar i en hållplats där jag ska av och inser snabbt att jag hade kunnat ta mig dit så mycket snabbare om jag inte varit så jävla lat. Smiter upp till Filip där Maria och Max också är. Fixar till mig. Tar ETT glas vin. Inte mer för idag ska vi inte ha några dramafyllor. Går till KB där Sounds Like Violence, till min stora förvåning och lycka, hade releasefest och det var alldeles gratis. Dricker en öl. Träffar lite kompisar. Förbannar oss över alla som är under 20 och muttrar gång på gång "är vi på något jävla högstadiedisco eller?" till varandra. Dansar så gott det går och helt plötsligt har alla dratt och jag står själv kvar och överväger att fortsätta lite till men nej, så kan man inte göra. Möter upp Linnea utanför och köper en falafel. Vad ska vi göra? Vi måste festa mer! Nej, det finns inget att göra vi går hem. Så det gjorde vi. Satt och lyssnade på Mew till klockan fem sen somnade jag med öronproppar i. Det var min fredag.

Lördag: Köpte soffa. Inget märkvärdigt.

Lördagkväll: Segar i evigheter om vart vi ska dra på förfest för alla är så spridda. Roffar åt oss hela förfesten istället så alla som vill kommer hit. Det blir ruskigt trevligt. Lite mer vin idag, lite drama får det bli. Springer till bussen men inser att vi missat den. Hela Malmö vill ta taxi men det är få som får tydligen. Får tillslut tag på taxi men då är det så pass sent att kön blivit löjligt lång på Inkonst så vi får lumma vidare till Retro istället. Dricker öl. Köper öl fast välter ner den i min väska där min mobil också var, till min stora förtjusning. Den funkar inte mer men jag fick en ny öl i alla fall. Har ganska tråkigt så vi går och äter på sibylla istället. Lite drama som jag inte orkar gå in på men det slutade med att jag gick ensam runt fem på natten genom industriområdet med höga klackar, igen. Mycket omdömeslöst. Men det gick ju bra sånär som på mobilen och min självkänsla.

Söndag: Fy. fan.

Men nu är det ju Måndag och nya tag. Det är exakt en vecka tills jag flyttar.
Nystart! Det är precis vad jag behöver. NYSTART!


(En eloge till de som pallar läsa igenom. Detta var mest för min skull men jag kan konstatera att det blev noll klarhet i det hela. Jag kan också konstatera att det inte blir bättre av att hålla sig "lagom" utan du får ut mer av att vara redlös. Lade ni märke till hur abnorm min hand ser ut på den bilden?)

Godnatt.


flyg fula fluga flyg.

this is it.
what?
this is the end of life as we know it.



skala skala skaaala!!

Tittar på AIK-IFK med Qu, Svenska kuppen tydligen. Jag önskar att jag tyckte om någonting så mycket som fotbollsfans tycker om fotboll. Jag vill också sjunga hejarramsor och ha mig. Jag gillar clementiner väldigt mycket, men det är ingen nyhet. Provade att heja lite när jag skalade men det låter bara fånigt när det bara är jag. Ska ha clementinfest någon dag och bara de som verkligen ÄLSKAR clementiner får komma så får vi ha någon hejarramsa. Vem är på?


sagan om soffan.

Idag har jag köpt en soffa! Hurra!
Har varit inne och spanat på Bolagret (en inredningsaffär alltså, inte systemet) och sett denna bruna, lite glittriga, fina soffa flera gånger. Varit inne med min syster, varit inne med en vän, varit inne själv, och spanat. Suttit i den. Provat ligga i den. Provat sitta och prata i den en längre stund för att känna om jag kände mig som hemma.

Så igår när jag skulle sova så fick jag för mig att den var väldigt obekväm, den här soffan. Som en bänk mer. Och jag kände att jag var tvungen att gå in och titta på den En gång till. Och det gjorde jag! Jag går in, sätter mig. Pratar i telefon och dricker lite kaffe och känner mig trevlig. Jovisst! Den är visst det bekväm! Börjar bli mer och mer bestämd om att vi är rätt för varandra. Tittar på prislappen och... *EXPLOSION OCH STJÄRNOR*.. den är nedsatt! 30%! Det var meant to be den och jag. Nu är den min. Försökte köpa en matta också men då var det tomt på kontot. Det gör inget. Jag har ju min soffa.

Och om en vecka och två dagar så flyttar jag.

Fantastiskt.


reklampaus

Ni vet den reklamen som går just nu när jag skriver, den där de leker kurragömma i hela världen.
VING var det, såg jag nu.
Den är väl skoj! Men det enda jag tänker blir: Hu vad jobbigt för den som måste leta.

vilse i asien.

Trillade in på vår gamla reseblogg och fick ett sånt sug i magen. Vill tillbaka.

Till er som missat den eller vill kika in på när vi var vilse i asien, tryck på länken.





Ah, bilder på två av jordens stora underverk.
Näh, skoja bara.


leker skivrecensent. RÖD

Nackdelen av att ligga hemma och sjuka sig hela dagen är att man piggnar till mot slutet av kvällen, i alla fall när man inte är riktigt sjuk vilket jag inte är. Och när man ägnar hela dagen åt att sova så slutar det att man inte kan sova på kvällen sen, så är det nu. Ska upp tidigt imorgon och sköta mitt jobb men är helt för pigg.. Skit i det nu.

Jag har privilegiet att vara en av de första 200 som lyssnar på Kents nya album "Röd" så då finns det ju ingen anledning att sova. Vad tycker jag? Hmm. Jodå. Förra albumet var lite synthigare än de tidigare albumen och de fortsätter på detta spår och blir nästintill elektro och jag säger samma sak som jag sa om förra albumet - Way to go! Elektro är kul. Introlåten förstår jag inte alls. Jag är väldigt glad för kyrkokörer i största allmänhet men att ha en riktigt dålig kör som förstalåt är för mig en gåta. Sen har vi ett par guldkorn också såsom "Krossa allt" och singeln "Töntarna" men överlag är jag inte övertygad. Än. Men jag får lyssna på det ett par gånger och hjärntvätta mig själv för jag KAN inte tycka att ett Kent-album är dåligt. För mig får albumet 3/5 fula gubbar med möjlighet att bli 4/5.


Fast det här snygga skivomslaget blir nästan en fulgubbe till med en gång till.
Det vill jag ha på min vägg!


studentvideon.

Det här tittar jag på såna här stunder när man känner sig låg och påminner mig om att: Jag KAN sjunka lägre! Nu har det ändå gott ett och ett halvt år sen och jag kan äntligen skratta åt saken. Studenthes och med lite för mycket champagne, då blir det såhär:


Ja men studenten e jetterolit!


nämen lilla, lilla gumman!

Då hag jag hunnit med att ligga i sängen hela dagen. Har sett klart på Chicago, sett Wall-E, Itzaks Julevangelium som jag hade lite gråtfest till i slutet (pinsamt) och halva Elsk Meg Imorgen. Älskar norska, tror att jag valt fel grannland att jobba i. Jag har varit och handlat en massa naturgodis, clementiner och honung. Ingen nässpray, vilket jag ångrar såhär i efterhand. Det senaste jag gjorde var att ta en tupplur vilket bara resulterade i att mina ögon klibbade ihop ännu mer. Det ÄR synd om mig idag. Och är det inte ironiskt att det damp ner en inbjudan till vaccinering mot svininfluensan i brevinkastet för en liten stund sen. Bah!


idag får jag tycka synd om mig själv.

Idag ringde klockan 09.00 och jag hade då sovit åtta timmar vilket borde vara helt lagom och jag borde vara pigg som en lärka. Dock så upptäckte jag snart att mitt huvud kändes som en ballong, min näsa var helt för igentäppt för att gå att andas genom och mina kropp gjorde lite småont överallt.

Två och en halv timme senare vaknar jag igen med ungefär samma känsla i kroppen men är tyvärr inte trött i ögonen längre utan ligger där och känner mig helt igenbommad i huvudet. Nu är jag uppe och sitter här istället och skriver med öppen mun och halvöppna ögon. Munnen är öppen för att jag hade kvävts om den inte var det och ögonen är halvöppna för något annat är fysiskt omöjligt för det är så igenklibbat.

"Tur" att jag är ledig idag. Min produktiva dag gick rent åt skogen för om jag överhuvudtaget ska kunna gå till jobbet imorgon så får jag vara så duktig och inte göra något alls idag. Skönt? Panik? Det märker vi om ett par timmar. Först måste jag nog ändå ta mig ut och köpa lite sjukproviant dvs: nässpray, servetter, honung och godis.


Den här bilden är förvisso inte från idag men jag upptäckte precis att jag sjuk ut på den. Gul.


precis-innan-man-går-och-lägger-sig-funderingar.

Jag har börjat lära mig hur man hanterar laptops-musen med klickfunktion. Ni vet så att det räcker att tappa lite på själva plattan så är det som att vänsterklicka. Fast inte utan att jag klickar vart jag än kommer vilket blir irriterande i längden och alldeles säkert leder till virus för det är inte alla de där reklamerna som är säkra.

Oh, just det! Påminn mig om att jag inte kan köpa för många clementiner åt gången. Max tre och sen kanske köpa tre imorgon och tre i övermorgon för annars äter jag ju 9 på en kväll. Dessutom så får jag chansen att flirta med den där blyga killen på coop oftare då! win-win.

Dags att sova för en timme sen. Ska upp och tampas på nya IKEA imorgon innan jobbet, fast jag ser mest fram emot lunchen vi ska äta där. Det där stället brukar suga musten ur mig. Skrev musen istället för musten först och fnissade lite. Har ju ingen mus i mig, jag äter inte kött. Den sitter utanpå. Fniss. Igen.
Sov då.


Såhär såg jag förresten ut på Halloween. Riktigt spexigt.

 


veronika desides to die.

ÅH! Såg precis att min absoluta favoritbok av favoritförfattaren Paulo Coelho har filmatiserats. Veronika bestämmer sig för att dö heter den och det är få böcker som gjort mig så fundersam som den. En måste-se för min del! Jaaa jag vet, filmerna är aldrig lika bra som böckerna men det har ändå sin charm eller hur. Åh, vad fint.



detta är inte nyheter för någon.

Alltså detta går ju helt åt helvete. Men berg och dal-bana är ju kul!

Den som frågade om man kommer in på inkonst om man är 19 år:

Det är ju 20 års-gräns. Men det är svårt att säga såhär på rak arm om du kommer in.. Det beror på hur mycket folk det är. Vi säger såhär: Kommer du vid ett och är nitton år och ful så behöver du inte räkna med att komma in. Är klockan 12ish och du ser bra ut och är 18 så finns det en god chans att du kommer in.

______________

Min vecka går ut på jobb och jobb och varje ledig stund ska gå åt att titta på möbler och senaste fantastiska nyhet är ju att jag flyttar om exakt två veckor. En sån sak får mig att må mycket bra.


RSS 2.0