born this way.

Åh, om en timme ska jag sticka på min första teaterlektion! Detta ska bli så himla kul!!!

Från trean när vi spelade Tiggarens Opera på Ystads teater.

Typ det roligaste jag gjort. Ever!

 

Hörrni, hoppas att ni håller på med sånt som ni tycker om att göra. Om ni inte gör det - gör något annat! Det är så otroligt viktigt! Och se till att du tänker något fint om dig själv varje dag. Håller du inte med - luras! Det går att lura sig själv ända till månen.


helgen när den är som bäst!

Jag känner mig löjligt pigg och glad efter en sån här händelserik helg. Har till och med varit och tränat idag och nu sitter jag och äter pytt i panna som nog är bland det godaste jag vet. Helgen då?

I fredags gjorde jag mig fin och gick till Jennica där vi delade en flaska vin och tittade oss själva i spegeln ett par timmar innan vi drog vidare mot lugnet där en 35-årsfest ägde rum! Jag som var medsläp var beredd på att inte känna någon och mest vara den som stod bredvid och skrattade åt skämt jag inte förstod men som vanligt är världen jätteliten och jag träffade lite bekanta. Efter ett par timmar av skratt, singstar och prat om världsproblem så blev jag ändå Jenssaknig och smet hem. Riktigt fin kväll!


Fantastiska tjejer!



Lördagen
spenderade jag mest på soffan med toastfrukost och segfilm innan jag fick ta tag i mig själv, hoppa in i duschen, på med sminket och klackarna igen för att sen traska till Möllan för att möta upp Frida och hennes bror, Filip samt några kompisar till honom. Strax satt vi på golden med vars en redbull vodka och sen förstår jag inte hur det gick till. Runt tolv så blev jag dramatisk och fick avsluta kvällen, vilket nog var bäst. Och jag måste säga att det är så jävla onödigt att ta isönder saker när är rasande, speciellt om du inte har någon godtaglig anledning att vara det. Resultatet blir ändå att du ett par minuter (om inte samma minut) efter utbrottet, samlar dig och sen måste man stå och sopa mitt i natten. Faktiskt upp åt väggarna onödigt och rent av förnedrande. Förnedra inte dig själv.


Nåja! Söndagen började med att vi var skitduktiga och städade hela lägenheten innan vi körde till Tomelilla och tittade på handboll med föräldrar och bror med flickvän och barn. Eller nu ljuger jag, jag tittade inte alls på handboll även om jag önskar att jag var lite intresserad. Vi åt i alla fall himla god mat och årets första semla!

Så trevligt hade jag det!

bad days are over.

Nu, mina vänner, händer det grajor i mitt liv (efter ungefär ett halvår av white trash-liv)! Har precis suttit i en tre timmar lång inspelad föreläsning till den nya distanskursen jag läser vid sidan av Biomedicinen och det var så himla intressant att timmarna gick i ett nafs. Har typ åtta sidor anteckningar och är helt exalterad! Superstud! Som om inte det vore nog så var jag på mitt första träningspass på hundra år igår. Tränade dubbelpass och som om inte DET vore nog då så var jag även på Zumba imorse innan skolan och det var verkligen precis så kul som det ser ut på reklamen! Nu tror ni att jag inte har mer nytt att säga men mitt segertåg stoppar inte ens där för nästa vecka börjar något som jag längtat efter sen jag gick ur gymnasiet - Ska börja spela teater igen! Jag älskar verkligen att spela teater, enda stället jag socialt accepterat kan leva ut alla mina drama queen-fasoner.

Åh, cred till min underbara sambo som gjorde en helt fantastisk potatisgratäng och rödvinssås som han serverade med marinerade soyafiléer och getostsallad. Och så har han rakat sig! Känner mig så himla bortskämd ikväll.


Kvällens outfit! Är nördigt fortfarande inne btw?


Avocado med keso.

Här är världens bästa och vanligaste tips, kan jag tänka mig i alla fall: Avocado med keso!

Nu ska jag berätta varför. Avocado kallas ibland för grönsakernas fisk, vilket i sig är skoj då avocado varken är en grönsak eller fisk. Det är en nöt. Fisk vet ni ju att det är så himla hälsosamt för dig med högt proteinvärde, höga mineralhalter men nog mest sitt fantastiska fettinnehåll. Innehåller massor av bra omättat fett och är mest känt för Omega-3-fettet som man inte kan få nog av. Eller? Nej, jag vet inte, man kan få för mycket av precis allt. Det sa han Måtta i alla fall. För er som inte vet varför Omega-3 så är det bra förebyggande mot diverse ruskiga sjukdomar som t.ex. Alzheimers och det är bevisat att det är kanon för din hjärnkapacitet och mot PMS. Där föll poletten ner va? Har slarvat lite med mitt Omega-3.

Nu har jag tappat bort mig lite känner jag, vad jag ville ha sagt var ju att avocado faktiskt också har många av de bra egenskaper som fisk har. Kanske inte lika mycket Omega-3 som en fet lax men de andra kanonfetterna har den gott om. Och har du då keso på också så som har massor av protein i sig och andra gottegrejer som kroppen gillar, - där har du ditt perfekta mellanmål! Speciellt om du har den keson med oliv- och fetaostsmak. Nomnom!

Säg till om ni hatar mina hälsotips. Jag älskar sånt här!



En cellsam historia.

Det känns verkligen i hela kroppen hur förra veckans PMS-misär är över. Jag bara spritter av lycka idag! Så mycket att jag faktiskt får lite ångest. Varför? Alltså det är en jättemärklig grej som jag, och som jag vet att även många av mina fellow sisters, pysslar med. Lycka är lite läskigt.. Vad ska jag nu göra idag för att hålla det här uppe? Deppighet är enkelt, bara att inte göra ett skit på hela dagen så känner du samma på kvällen. Men lycka?

Jag ska lägga om mina matvanor! All-you-can-eat-dieten bör endast följas under julen. Eller ja, ett par veckor innan kan den börja, när man börjar dricka glögg, sen slutar man med den sisodär tre veckor efter. Typ som nu! Men börja inte tjafsa med dieter och sånt nu, för det kommer ändå bara göra att du går upp igen när du slutar. Vi snackar 3 mål om dagen och mindre B&J sen löser det sig. Lovar! Kanske lite motion också, men det är inte så farligt som det låter. Lovar...

Vad jag försöker säga är att man bör ha som mål att ha en kropp som man känner mår bra, vad man än väger. Och tänker man bara lite på såna grejer som att skippa överkonsumtion och röra lite på sig så är kroppen en helt sjukt duktig maskin som sköter dig alldeles på ett superbt vis. Jag vet, för jag läser om det och kroppen är helt amazing! Vad den kan! Jag brukar se mig själv som chef som har till uppgift att ge maskineriet de bästa möjliga förutsättningar för att sköta sitt jobb. Jag har varit en ganska usel chef rent generellt men tänkte försöka bättra mig!

Haha ungefär såhär ser jag min kropp fortfarande. Förstår ni nu varför jag tycker biomedicin är så kul?

Se till så att era barn tittar på det här!!

En Cellsam historia.


Seranoian.

God måndag!

Nu lite snabb sammanfattning av helgen: Fredag, gjorde ingenting - var så trött när jag kom hem att jag blev seg, somnade vid sju, vaknade vid nio och hade sen så svårt att göra något åt min trötthet att jag lät den vara.

Lördag: träffade Johannes, min kära bror, på dagen och åt lunch på TGI Friday's och lät sedan honom fixa all mansgöra i hemmet som att sätta fast bordet, skruva fast lite grejer och annat sånt som varken min egna karlakarl eller jag kan. På kvällen åkte jag till Hässleholm på tjajmiddag hos Anna L. Det bjöds på mozzarellasallad till förrätt, (Jag åt seranoskinka! Och jag som är vegetarian, vilken skandal!!) (Seriöst, vad heter det när man inte äter kött sånär som på seranoskinka och fisk?) till huvudrätt fick vi tacos och efterrätt marängschwiss! Nu vet jag att många av er undrar om det inte var barnkalas vi var på men bjuds på på hallon- och/eller lakritssnaps på barnkalas? Nä, det gör det inte. Jag var på ett strålande humör i alla fall och satt och skämtade helt utan gränser tills jag kom hem, då bröt jag ihop helt och grät mig till sömns helt utan anledning. Bitches be craaazy.

Söndag: Jens kom hem från lanet han spenderat helgen på och för er som är över 20 så är då lan någonting som uttråkade 15-åringar spenderade sina dagar åt tills det att de bytte ut jolt-colan mot öl och insåg att flickorna i klassen fått bröst. Så nu vet ni det! Hur som helst så fick söndagen bli en sån dag man låg och såg film och tyckte att livet var mysigt. Scott Pilgrim vs. the world var filmen vi såg, fy tusan vad bra den var! Efter det såg vi The Town men jag somnade efter ett tag så jag kan faktiskt inte säga något om den.

Idag har jag färgat mina ögonfransar. Det var ett rent helvete, syntes ingen skillnad och jag vill aldrig mer göra det igen! Men det sa jag sist också.. Har inte mer att säga om idag. Förutom att jag har lite dåligt samvete för det här jag skrev om lan. Det är jättekul med lan och man är inte äldre än man känner sig! Jag är nog bara lite sur över att jag inte fick vara med.



matlagningsprogram.

Har blivit så himla förtjust i matlagningsprogram. Ja, kanske inte så märkligt då det onekligen går en våg av olika program där de tävlar i matlagning. Jag älskar hur inspirerad man blir och jag vill bara laga mat hela tiden. Masterchef är väl överlägset mest populärt och finns tydligen i över 20 länder nu. Häftigt! Roligast nu är att de sänder Masterchef USA på trean och på fyran så har de börjat sända Sveriges Mästerkock och det är himla roligt att jämföra mentalitet.

I USA presenterar sig majoriteten av deltagarna sig med "I have a dream and that is to be a world famous chef and I'm gonna win this thing!!!" och i Sverige så nöjer sig en av de mest duktiga deltagarna i programmet med att säga något i stil med "Jaa, jag hoppas ju på att det här ska gå vägen, att man kanske kan få någon praktikplats och jaa, i framtiden bli en riktigt bra kock!". Alltså kära vän! Du är 18 år, har precis imponerat skiten ur tre av Sveriges mest hyllade kockar och dessutom gjort det framför hela svenska folket. Tror inte att du ska behöva ora dig över om du ska få praktikplats.

Nu vill jag inte få det att låta som att jag är negativ, för det är jag inte. Bara jantelagen som i vanlig ordning gör mig lite förbannad. Jag älskade Sveriges Mästerkock!! Man blev så innerligt glad för de som lyckades, led med dem som det inte gick bra för och Per Morberg var ju bara helt underbar! Hybris i sitt esse! Oh, tillfället när tidigare nämnd 18-åring kom ut för att möta sin familj - STOLTHETEN i pappans ögon! Så fantastiskt och hjärtligt!

Nästa program jag hoppas att Sverige rippar är Ramsey's Cook-a-long. Tänk, så kul vi hade haft med det!






kattpport.

Ligger i soffan med en värmepåse på magen och känner mig eländig. Det är allt lite synd om mig idag! Om ca två minuter ska jag stänga ner datorn och börja läsa. Det är ett måste! Slut på det roliga! Min kattflicka har förväxlat sig själv med en hund då hon de senaste dagarna har underhållt sig med att upprepande komma och lägga sin lilla boll vid oss i soffan och lägga huvudet på sne för att sen med stor iver och glädje skutta efter den när vi kastar iväg den. Igen. Och igen. Tröttnar vi så kastar hon iväg den själv, med samma entusiasm.

Vi har bestämt att vi inte ska ha dem i sovrummet när vi sover. Mest för att de är en evig plåga när man är trött och de inte känner samma. Problemet är bara att sovrumsdörren inte riktigt går att stänga vilket gick bra ändå i början, för de förstod inte hur man fick upp den. Det var tider det. Inatt hade vi kilat fast dörren med att trycka in ett lakan under den och dessutom ställt en stol framför. Det gick bra nästan hela natten, sånär som på lite dunsar men vid 07.00 bestämde de sig verkligen för att de skulle in. DUNS, DUNS, DUNS! De kastar sig in i dörren med full kraft och jag får lite känslan av en skräckfilm, ni vet när offret gömt sig inne på toaletten och låst dörren men mördaren låter inte det hindra utan slår in dörrfan istället, så kändes det. Och in kom de och sen var det lattjo lajban och slut på skönhetssömn.

Nu var det tolv minuter sen jag sa att jag skulle börja läsa om två minuter. Och jag hade väl egentligen inget mer att säga om den saken.

kvällar.

Jag älskar den här tiden på dygnet, när det är för sent för att göra något vettigt och man utan dåligt samvete kan lägga sig med datorn i knäet och läsa bloggar och slötitta på tv. Då man kan poppa popcorn. Flytta ett par meter i soffan och krama om sin kära. Man lägger ner alla tankar på att plugga eller städa utan bara låter sig själv ta det lugnt.

Vanligtvis brukar jag vilja att denna tiden börjar efter nio, då vill jag "hålla kväll" och jag har många gånger blivit hånad över att jag använder mig av det uttrycket. Töntigt är det! Men jag kan tyvärr inte komma på någon annan formulering som passar bättre för bara jag säger "hålla kväll" så tänker jag tillbaka på när man var liten och familjen satt framför tv:n tillsammans och slöade. Om någon, efter nio, ville få något gjort så kändes det som ett stön i hela familjen och jag vet inte hur många gånger mamma vädjat "men nu håller vi kväll". Det är ett fint uttryck som klingar av total avkoppling och lugn.

Dock så är det vinter nu. Då vill jag hålla kväll vid sju. Gärna ännu tidigare om jag får. Det mörknar redan vid fyra och då kan man gott hålla kväll tycker jag. Tänd lite ljus, laga god mat, drick ett glas vin eller en kopp te om d är noga med att det är tisdag och gör något som du bara tycker om och för guds skull tänk inte ens på det du "borde" göra. Full rulle hela dagen om du så vill men de där timmarna att hålla kväll, glöm inte dem.




jaja mensan fattas bara.

Så, imorgon börjar skolan igen. Fy vad snabbt de här tre veckorna har gått! ... Höll jag på att skriva men insåg snabbt att det har de ju inte alls. Känns som en evighet sen jag var i skolan och är så himla taggad på att komma igång igen. Urh, tänker säkert flera som inte alls delar min entusiasm men det tär faktiskt på en mer än man tror att inte ha något vettigt att göra! Speciellt på vintern.. Har mest känt mig meningslös och eländig och för långa sovmornar har lett till att jag blivit oändligt lat.

Men nu ska vi inte vara såna heller för det är väldigt viktigt, tycker jag, att ha lite pauser på det här viset för man får tid att känna efter över vad man verkligen vill göra och värdesätter sånt som man kanske inte annars tänker på. Ibland behöver man bara komma bort från precis allt och det är himla synd att inte alla människor låter sig göra det. Jämfört med hela livet så är ett par veckor av total inaktivitet ingenting, eller hur?  Det spelar ingen roll. Lite perspektiv, var precis vad jag behövde! Och ett extrakilo eller två så att jag klarar vintern. Ehum..


Nåja, nu måste jag skynda till banken och sen hämta böcker på biblioteket, dumt att jag inte tog tag i detta när det var ljust för nu vill jag ju inte alls göra det. Har nämligen spenderat två timmar åt att göra matplanering och skriva inhandlingslista. När Jens kommer hem ska det handlas och ikväll ska jag göra American Pancakes! Jippy!

mina mål 2011. (igen)

Ja, alltså jag skrev ju tidigare ner vad jag ville ha ut av 2011 men har insett att det där bara är sådär typiska grejer som aldrig kommer hända och vet ni varför? För att jag pratar om sakerna som om de vore drömmar istället för mål. En dröm är, i likhet med mål, något som man vill ska hända men skillnaden är att en dröm är något som man ser som ouppnåeligt och mål är något som man verkligen ser hända, som man ser vägen till. Det måste vara konkret! Eller i alla fall lite mer konkret!

Mina mål 2011

Skola/jobb:
* Läsa lite kurslitteratur varje dag
* Alltid ha god tid på mig att avsluta uppgifter genom att försöka vara steget före. (dvs inget mer sista minuten, Erika)
* Avsluta båda kurserna med bra betyg. (juni)
* Jobba i Norge 1 månad i sommar (börja söka i februari)
* Bestämma vad jag ska läsa för program till hösten (mars)
* Ha bättre koll på min ekonomi genom att lägga upp en budget för varje månad.

Fritid:
* Börja spela teater (31/1)
* Läsa en bok i månaden utöver kurslitteratur
* Laga mat minst 3 ggr/vecka, skriva matschema.
* Bjuda hem vänner på middag en gång i veckan.
* Medlemsskap på Forum (januari)
* Träna 3 ggr i veckan för en slammin bootey på beach -11
* Springa vårruset (2/5)
* Boka biljett till Roskilde (februari)
* Ta hand om mig själv, äta bra, träna bra och skratta mycket.

Min plan var att på söndagar ägna en timme åt planering och då gå igenom föregående veckas planering och skriva ner vad jag vill göra med veckan som kommer. Där ska träningspass, middagsbjudning och sysslor stå nedskrivna. Låter skitjobbigt, eller hur? Nä, det tycker jag faktiskt inte. Det låter kul för jag avgudar planering och listor - bara det att jag aldrig någonsin kan hålla det eller ens lägger ögonen på den där planeringen efter att jag gjort den. Men någon gång måste man ju börja?



Nyår år nittonhundratjugoelva.

Till nyår blev vi bjudna på fest av Sara och Gustav. Temat var 1920 så det blev ett virrvarr av tjusiga charlestondamer, överklass-herrar, Al Capone och flapper! Så himla härligt gäng!

Till förrätt fick vi skagenrulle med avocado, huvudrätt fick vi buffé med lax, oxfilé, potatissallad, foccaiabröd och massa annat gott, till efterrätt blev det en maffig fruktbuffé och till det serverades hemmagjorda snapsar som vi inte drack utan att först sjunga snapsvisor. Dans, skratt så att man fick ont i magen, filmcharader (en lek som jag faktiskt tycker är kul) och pussar på tolvslaget! Lyckligtvis så lyckades jag tjura till det ett par gånger också, såklart. Tur det för annars hade det ju blivit en helt perfekt afton och vem vill ha det? En fest utan drama låter inte som något för mig.


Såhär såg vi ut! Att det är suddigt är absolut meningen. Man vill ju ha känslan av "förr i tiden". Yes.




Allt var som det skulle, kvinnorna stod i köket och herrarna stod och samtalade om jakt och horor i vardagsrummet.


Värdinnan till vänster!


Min bordsdam. Vi var ju lagom malliga över våra tjusiga handskar!


Två älsklingsfavoriter!







Retard-dansa!


Reeedooo?


GOTT

NYTT

ÅR!

 

Tack för en fantastisk kväll!


tvättid, eller?

Imorse drog jag ur min karl ur sängen klockan sju då vi hade tvättid, han ville inte ens titta på mig så förbannad han var över att inte få sova mer men jag tog det med en klackspark och lät honom bära tvättpåsen. Men tji fick vi när vi där nere insåg att jag inte bokat in oss förrän imorgon. Hoppsan! Man kan ju tro att han skulle bli glad nu när han slapp tvätta men oj, vad arg han såg ut.

Närå, han skrattade bara åt mig då jag suckade och försökte hitta någon ny tvättid nästa vecka och redan hade glömt att vi faktiskt hade tid imorgon ju. Sen charmade jag honom med en god frukost med sillmacka, kaffe och smoothie. Slutet gott allting gott!

Jag har förresten ännu ett nyårslöfte och det kom till efter att jag kollade igenom senaste månaden i bloggen och insåg att den nog blivit extremt tråkig om man inte älskar mina katter över allt annat eller är ett litet barn. Så det nya löftet är - inte så jävla många kattbilder. Bara några kanske.

 


RSS 2.0