same DNA.

Är det inte lustigt hur vi, när vi är tonåringar, tror att vi är så speciella och konstiga och inte vill vara annat än "normala" och ju äldre du blir desto mer inser du att du aldrig var något speciellt och plötsligt så är det det enda du vill vara. Visst, "alla är unika", men det är inte ens en hundradels procentenhet det rör sig om för annars har vi exakt samma uppsättning gener. Deppigt va? Du är likadan som idioten bredvid dig på bussen som tuggar tuggummi med öppen mun..
Nä, även om jag är en kvinna av vetenskapen så tror jag ändå inte att det bara är det biologiska och kemiska i kroppen som bestämmer vad för människor vi är. Sen vad det är som mer påverkar vet jag inte men jag återkommer när jag blivit upplyst.

Nåja, det är fredag. Jag har guldtröjan på mig och peppar med Gaga. Musiken jag lyssnar på på morgonen är superviktig! En morgon lyssnade jag på en låt som jag tycker är jättefin men känslosam och det ledde till att mina ögon svämmade över med tårar typ 3-4 gånger under dagen. Inte för att jag var ledsen, utan för att jag tänkte på låten. Skitstörigt! Så nu kör jag oftast på mitt säkra kort och det är min älskade Lady. Då blir jag jävlar anamma på gott humör!



Arden och smörgåstårta.

Alltså man blir ju helt knäpp på det här vädret! Här går man och förbereder sig för att det ska bli kallt som fan och köper varma strumpbyxor... Så är det helt ljuvligt sommarväder ute! Det blev en runda på stan med inköp av nya underkläder, rekade efter ny väska (och hittade en som jag inte kan sluta tänka på) och spårade ur helt på Kicks och gick därifrån med en hel skattkista av smink och krämer. Har blivit helt galen i Elizabeth Ardens krämer och de hade ett erbjudande som var att om man köpte två produkter från märket så fick man ett helt gäng av roliga grejer. Fun! Man kan säga att jag tjänat pengar!

I love you!

Både Jens och jag överraskade med blommor idag!

Och här har vi dagens middag! Nu ska jag titta på serier och inte så mycket mer än så.


Ledig idag!




Hade helst velat följa deras exempel men nu råkar det ju vara idag som jag äntligen fått lön! Har fått leva fattigmansliv och låtit andra betala min bowling, sushi, övrig mat och drinkar den senaste veckan. Sååå jobbigt! Nä, men man har fått hålla igen ordentligt så det är såklart väldigt skönt med den 27e. Har massor som jag behöver köpa idag som är absolut livsnödvändiga så det blir en dag på stan. Först frukost hos Qu och ikväll får vi ta lite ansvar med tvätten och städningen. Kommer att bli en kanondag!

Imorgon ska jag titta på kattungar och sen på min färskbakade brorsdotter! Jag älskar, älskar, älskar bebisar av alla slag (förutom när de gråter för då blir jag extremt illa till mods) så jag ser så mycket fram emot dagarna jag har framför mig. Innan något annat händer så placerar jag mig i sängen med en kopp kaffe och ett avsnitt av (surprise!!!) Grey's Anatomy.

måndagsfunderingar.

Känner mig tacksam över att det är måndag idag. Andra måndagar har man ångest och känner att det är oändligt med tid till helgen men idag känner jag bara att jag är så nöjd med att det är ny vecka och man får börja om. Sen att man faller tillbaka i samma spår senast onsdag gör inte så mycket, nu fokuserar vi på att det är måndag och att jag kan låtsas som att man kan börja om bara för att man bytar dag.

Behöver kanske inte säga att jag inte haft den bästa helgen i mitt liv. Absolut inte den sämsta men ja, långt ifrån den bästa. Kanske är lite lökigt av mig att jag inte berättar vad som hänt men jag kan berätta att jag fortfarande mår illa efter att jag tryckt i mig två stora godispåsar igår. TVÅ! Det bara spårade ur. Men nu är det måndag och jag lade mig i sängen igen efter att jag duschat och hinner med ett avsnitt Grey's Anatomy innan jag måste göra mig i ordning för jobbet. Det är kanske därför som jag inte har någon måndagsångest... stackars er som måste gå upp tidigt på måndagar!

Men sen om vi går in på att det redan var två veckor sen jag låg hemma och var jättesjuk på en måndag... Det trodde jag precis var förra veckan. Nu fick jag måndagsångest i alla fall. Varför går tiden så fort? Är det bara för att jag hela tiden önskar att den gjorde den men sen ändå vill att den ska stå helt stilla? Jag förstår om tiden är förvirrad och inte riktigt vet hur snabbt den ska gå. Men måste den rusa för det?


i'll love you till tuesday.

Alltså ni vet när jag skrev igår att man fick så mycket mer energi när man är ledig på vardagarna så att man kan hitta på en massa saker och att det lätt blir så att man bara ligger ner på helgerna. Jag bullshittade er igen. Låt oss i så fall säga som såhär att jag tydligen tagit helg på riktigt de senaste dagarna. Igår gjorde jag i stort sett inte ett dugg innan fyrish då vi körde till djursjukhuset och fick kottarna kollade och köpte lite grejer.
Efter det gjorde vi pizza sen var det soffan+Jens+Erika+Lucy+Lukas=sant resten av måndagen.

Idag har jag endast lämnat sängen för kaffe och frukost bestående av couscous med smör och feta. Det var kanske inte optimalt att spendera 800 kronor på kattprylar när man knappt har pengar kvar på kontot så nu blir det till att leva studentliv tills lönen kommer! Tji får den som tror att den ska ha mer pengar när de börjar jobba! Kontot ser precis samma ut veckan innan löning men skillnaden är att du har fler fina saker som du absolut behöver.

how do you make gifs

 

Nu ska jag låtsas som att jag ska ta tag i mitt liv och duscha eller något men i själva verket ska jag sätta på en kanna kaffe till och låtsas som att det regnar.

fun fun fun fun!

Jag hittade en sida med roliga bilder för ett tag sen och sparade några som jag tyckte var extra skoj. Det hade jag såklart glömt bort så det blev en glad överraskning när jag hittade dem idag.




hahahaha så dumt!


Det bästa med hösten:

Alltså det är klart att man älskar sommaren! För det ska man göra. Det är varmare, allt går lite långsammare, det är okej att vara lite bakis på en torsdag och det är ljust längre. Men jag vet inte om det är ett inbyggt självförsvar eller vad det handlar om för i slutet av sommaren börjar min kropp längta efter tända ljus, te, inneskor och tjocka jackor. Sen kommer vi till denna veckan som är ett underbart bevis på att sommarlovet är över:

Detta är tiderna som de sänds i USA så om man nu skulle vara en sån som laddar ner olagligt så kan man se dem dagen efter!
Grey's Anatomy S08E01 - 22/9 Torsdag
Modern Family S03E01 - 21/9 Onsdag
Criminal Minds S07E01 - 21/9 Onsdag

Förra veckan började säsong 3 av Vampire Diaries och sjunde säsongen av Always Sunny in Philadelphia. 3e Oktober börjar House igen och där emellan ska vi följa Idol (som jag älskar för första gången), Partaj (ett humorprogram som kanal 5 verkligen lyckats med) och ungefär allt annat svennebananigt som sänds just nu. Jag tänker inte vara blygsam med det - jag älskar att titta på TV! No shame! Jag hinner med annat också ju. Typ.


Modern Family är utan tvekan det jag längtar efter mest!


måndagar känns mycket bättre när man är ledig på dem.

Den senaste dagarna har vi gjort ett försök med att låta katterna vara inne i sovrummet igen på natten, efter att jag fått för mig att Lucy är deppig. Jag tror inte det längre (till 100%, men lite tror jag) efter att inatt ha blivit väckt av att få en lampa i huvudet och senare av att en tallrik gick i tusen bitar. Jag menar - hur lyckas man? Varför blir de så bananas i sovrummet för? Så öppnar man ögonen och morrar men då åker svansen upp på helstång och så tassar hon glatt iväg och klöser lite under sängen. Så. Irriterande.

Nåja, idag är jag ledig efter att ha jobbat hela helgen. Jag vet inte om jag tycker mer om att vara ledig måndag och tisdag än lördag och söndag faktiskt! Känns alltid så stressigt att vara ledig på helgen och på något sätt så är det okej att inte göra ett skit på dagarna när det är helg och det är det givetvis också om man istället är ledig på en måndag men jag har mer energi nu än på en lördag. Idag ska jag hitta på en massa: Ligga och gosa fram till ungefär 12 med frukost inkluderad, handla lite (kattlåda för att vara exakt men lustigt nog så känner jag mig lite dum över det. Jag tror att det är bristen på egen låda som gjort Lucy deprimerad.. Intervention-times you crazy cat lady! ps. tror inte att man får lov att ha så här långa paranteser egentligen.), måla, ringa sångpedagog (!!!) och laga mat.

Och hur det är med mig? Hostig och snuvig fortfarande men räknar med att vara det i ett par veckor till för det är väl så höst-förkylningar brukar rulla? Annars tycker jag att livet är så sjukt spännande nu! Har massor av roliga framtidsidéer som jag nog ska lägga lite energi på att skriva ner idag och jag tror att en av de viktigaste faktorerna i lycka är att vara nöjd med sin tillvaro som den är men ändå att alltid ha något att se fram emot.



FrrrrrEDAG

Jag älskar mornar! När man har gott om tid att mysa med frukosten, sminka sig noggrant och lyssna på musik. Fast för att göra det så måste jag gå upp tidigt och det, å andra sidan, hatar jag. Då passar det bra att man har en karl som börjar halv åtta så att man kan få lite panik över att man morgon-surat och därmed inte fått någon ordentlig hejdå-puss (förståeligt) så att man på fem röda rusar upp och ger han en ordentlig smack innan han hinner ut och sen är det bäst att inte falla i fällan och "bara precis lägga sig ner fem minuter". Det blir aldrig fem minuter, okej?

Skit i det nu! Nu har jag haft en riktigt härlig start på fredagen med långdusch, Gaga, gröt och kvalitetstid med min spegelbild. Klart kommer jag på att jag ska skriva detta 5 minuter innan jag måste sticka till jobbet så det kommer givetvis bli stressigt och jag kommer antagligen glömma min ena sko idag också. Så typiskt!


Det gäller att prioritera

HA EN FÖR JÄVLA BRA FREDAG!!!


stackars mig, stackars mig!

Det har varit synd om mig ett par dagar! Först åkte Jens till Berlin och jag undvek blogg och internet så gott jag kunde för jag visste att det bara skulle bli patetiskt så jag spenderade helgen åt att ha riktigt roligt istället. På fredagen kom Qu, Maria och Johanna hem till mig för kräftskiva. Sen att det bara var jag och Qu som åt kräftor och drack snaps gjorde ingenting för alla uppskattade ölen och guacamolen! Hade en riktigt bra kväll! Man ska inte underskatta helbananas tjejkvällar.

Marias bilder.



På lördagen trodde jag att jag skulle dö så jag sov i princip hela dagen. 16.20 fick jag ta tag i mitt liv då Malin redan var påväg till mig. Malin är mycket bättre än mig på att städa så hon fick en jävla fart och fick undan nästan allt från gårdagen. Det dåliga samvetet fick igång mig också och snart hade jag duschat så det var bara dags att ta upp där man slutade dagen innan. Snart fick vi sällskap av ännu en dam och efter lite rödtjut var det dags att dra på Jungfrufest vilket egentligen bara var namnet på festen som 5 födelsedagsbarn hade tillsammans. Orkar inte gå in på det riktigt men om vi ska summera kvällen så var det som vanligt komponenterna "skoj" och "drama" som dominerade min kväll. Festen slutade lite väl dramatiskt men som tur var så träffade jag en gammal kollega på vägen hem som drog med mig till Babel så det blev riktigt bra ändå. Vid sju kom jag i säng och det sista jag tänkte var "åh, idag kommer Jens hem."


Sen väntade en sliten, gråtig söndag. Kändes som att det var en evighet tills han kom hem även det bara var några timmar och när han väl kom hem förstod han ingenting för vad han hade var en resväska i ena handen och en totalt nedbruten tjej i andra som säger att det inte hänt något speciellt. Misstänksamt? Nu när det är ett par dagar sedan och jag har facit i hand så förstår jag att söndagen präglades av ett virus som höll på att busa i kroppen för igår när jag vaknade hade jag ont överallt, speciellt i bröst och mage, snuvig och hostig... Satt och försökte sminka mig på morgonen inför jobb, först i morgonrock men sen helt naken och genomsvettig. Ingenting fastnade av all svett! Sen nös jag i min frukost och det var där någonstans som jag kände att det var dags att ringa chefen.

Jag hade kunnat skriva hur mycket som helst om hur synd det var om mig igår men nu börjar jag verkligen tröttna på att skriva så jag knyter hastigt ihop säcken med att jag mår mycket bättre idag. Tack en-dags-influensa för att du ställer till det för mig och tack schemat för att jag har två dagar ledigt nu där jag får ta igen mig efter madness-helgen och all denna självömkan. Nu ska jag se 7th Heaven och halvsova. Ta hand om er!

where soul meets body.

Jag hittade precis en anteckningsbok som jag skrev i när det var en annan tid av mitt liv. Det var i slutet på ett tidigare förhållande jag hade och jag skrev "Vad begär jag? En tankeläsare? Själsfrände? Det finns inga sådana. Ingen kan förstå mig precis." och ja, det skvallrar en del om vilken ålder jag var i men ja, nu har jag ju varit drama queen och ängslig större delen av mitt liv så jag kan ju inte säga att det specifikt talar om när det var.

Hur som helst! Det där med själsfränder har jag tänkt på en del. Nu var ju inte personen i fråga någon själsfrände men jag tror faktiskt på att de finns. Jag tror bara inte på att det bara skulle finnas en enda, utan flera, som kan förstå sig på din själ. 95% av all kommunikation sker ju inte verbalt så jag tror säkert någon av de procenten är själarna som kommunicerar. Och kommer de bra överrens, när man förstår varandra utan att öppna munnen och kanske till och med förstår varandra bättre när man inte försöker förklara med ord, så har man nog hittat sig en av sina själsfränder.

Sen är det ju lite frustrerande om man tror så för det innebär ju att man har flera soul mates som man ännu inte träffat men vet ni vad? Jag är jättenöjd med att ha hittat en av mina.



Och förresten! Har läst en bok om tankeläsning av Henrik Fexeus och där snackar han om det att endast 5% av kommunikationen sker via ord och han menar att resten, förutom kroppsspråket, sker via det undermedvetna. Ni vet när man kan prata med en person och bara känna att den inte är ärlig eller genuin men inget denne säger eller gör bevisar det? Att det då är ditt undermedvetna som snappar upp signaler från den andra personens undermedvetna. Det är det jag menar fast jag tycker att vi kallar det själskontakt.

RSS 2.0