sommarens sista sång

Oj, vad snabbt tiden går. Nu är det sista dagen på augusti redan så sommaren tar slut imorgon! Nu har vi visserligen schizo-väder som aldrig förr så det skulle inte förvåna mig alls om det är badväder i oktober men jag hoppas nästan inte det! Nu är jag ganska sugen på tjocka strumpbyxor och fina boots. Har även lovat mig själv en fin ny höst/vinter-kappa och de flesta höstkollektioner jag sett hittills är fantastiska. Vi kommer att vara fina i vinter!!

Nåja, det var inte alls det jag tänkte snacka om. Satt knappt vid datorn på en hel vecka på grund av Malmöfestivalen! Det blev precis så som jag hade hoppats att det skulle bli med att jag jobbade, åt lunch på festivalen, jobbade och sen ut direkt och titta på konserter och var uppe lite för länge för att orka jobba dagen efter men det gick ändå. Okej, inte varje dag men de dagar jag inte var där var de dagarna då jag kvällen innan passerat gränsen över hur roligt man får ha för att vara människa dagen efter. Bäst var Miss Li som fick mig att ofrivilligt dansa hela konserten trots att jag var aptrött efter jobb, Orup från öltältet som vi trodde skulle vara Tingsek men hade kollat fel och det blev så jävla bra ändå, Maskinen med så galet mycket tagg att jag trodde jag skulle lyfta och Svenska Björnstammen trots att jag missade The Ark på kuppen då det var så sjukt mycket folk att det var omöjligt att se något eller att ta sig fram.

Dåligt av mig att vara sen men jag tror att det var meningen för på vägen till Svenska Björnstammen därifrån så hittade jag en gråtande 17-åring som hade blivit av med alla och hade slut på mobilpengar så jag hjälpte henne att få tag på sin pojkvän, tröstade henne och gav henne en cigg. Kanske känslan efter det som gjorde att Björnstammen var fantastiska!

Vinnare i mattävlingen får ändå bli langosen jag åt med mamma. Och då har jag ändå provat de flesta oköttiga rätterna som erbjöds där men langos är ju en stående festivalvinnare!

Nä, nu råkade jag precis trycka iväg allt det här och trodde att allt försvunnit så nu skiter jag i det innan det händer på riktigt. Eller det kommer inte hända för nu har jag sparat det men har ändå helt tappat sugen för att skriva efter den hjärtattacken. Plus att Greys Anatomy börjat och jag koker ägg + tvättar samtidigt. Förvirrande som det är!

Miss Li!

Taggar Orup!

Massor av folk!

Älskar att man, sen man blev vuxnare, inte längre vill stå längst fram på konserter utan gillar att stå lite längre bak där man har gott om plats. Men är ändå inte tillräckligt vuxna för att låta bli och dansa dvs: Massor av plats till dans! Ps. så vuxen tänker jag aldrig bli! Här på underbara Bob Hund!

Bilder lånade jag av Sandra och Qu!


hela livet blev en helg.

Okej, jag kan väl erkänna att jag spårat ur lite med mitt insnöande på fina skor de senaste dagarna, speciellt eftersom att jag fick en crappy lön denna månaden så jag har verkligen inte råd med någon sån skit egentligen. Har liksom fått konstatera att jag behöver norpa av sparpengarna för att ha så kul som jag vill ha det på Malmöfestivalen nästa vecka så det känns ju lite i magen, det gör det. Men jag ser ovanligt mycket fram emot festivalen i år! Riktigt bra band och det är första året som jag kommer ha tid att se det jag vill se utan att jobb eller tågfärder stoppar mig!

Nu sitter jag på sängkanten och sneglar avundsjukt på mina två pojkar som ligger ihoptrasslade och gosar bredvid. Jätteavundsjuk. Det är jag som ska ligga i den armhålan, Lukas! Känner inte alls för att ha kläder på mig eller smink i huvudet. Blä, jag har måndagsångest idag.


Såhär känner jag för att göra idag.


soppa i sängen.

Vad som händer just nu är att jag precis ätit skaldjurssoppa med nudlar och mozzarella. Började måltiden i sängen för jag ville ju helst inte behöva ändra ställning men insåg snart hur många minuspoäng i logiskt tänkande jag redan samlat på mig idag så jag förflyttade mig snabbt till ett bord. Är efter det mycket nöjd med min kvällsmat! Om en timme ska jag möta upp Malin på Lilla torg för en drink eller två och då passar det ju bra att solen tittar fram lite. Kan även meddela att jag stod emot skoköp för jag kom ju fram till att även de tankarna var ett offer av min brist på logik. Tog på mig ett par jag redan har och klampade runt i dem tills jag kände mig fin istället.

Titta förresten här vilken fin bild jag hittade från när vi var på 100-årsfest (25x4) för snart ett år sen. Det är alltså en ram vi håller upp, ingen riktig tavla för då hade jag till 100% redan köpt den.


moment 22.

Då har jag snart spenderat min andra dag i rad i sängen! ... Säger hon stolt och ler. Snacka om sunkig tjej! Okej, jag lunchade faktiskt med Jennica idag samt handlade in lite frukt och blommor från marknaden på Möllan men var snabbt hemma nedbäddad igen. Har kollat igenom hela Brandos sortiment och lade i allt jag tyckte var fint i varukorgen. Först var det jätteroligt att sitta och låtsas som att man när som helst bara kunde trycka på "gå till kundkorgen" och sen "betala" men när summan kom upp i 21.000 fick jag lite ont i magen och en känsla av smutsighet och självhat kom över mig. Då började jag radera skor från korgen för att lugna ner mig själv men då fick jag snabbt ångest över att jag tog bort dem istället, att jag inte skulle få dem. Känns lite som jag satt mig själv i skiten här.

Nu har jag i alla fall bestämt mig för att jag kan få ett par. Måste nämligen köpa nya klackar efter att jag var på en väns mottagning igår, som är specialist på fotinlägg, för då fick jag reda på att mitt ena ben är nästan 2 cm kortare än det andra, att jag har sneda knän och att om jag inte går med minst 4 cm klack så kommer mina benhinnor att fortsätta ta stryk. Det vill man ju inte! Dessutom så har jag dålig balans. Ingen självförtroendeboost precis men nu ska jag i alla fall få specialgjorda inlägg så att saken inte blir värre. Ser det som en investering i mig själv!


sahara hotnights.

Vet ni? Nu har jag helg igen! Lite därför jag struntade i helgen som var och lät den smita förbi mig utan att jag blev helt för förfärad. Jag hade ju ändå kräftskiva med Jens (igen), jobbade på Marty en dag, var på födelsedagsfest och åt Maxmat så det är ju ändå inte så illa pinkat. Söndagen var jag så trött att jag tappade livslusten på ett sätt som inte alls är roligt. Ni vet när man verkligen vill sova men ens sprängande huvudvärk håller dig halvvaken? Det var synd om mig.

Igår, efter jobbet, så cyklade jag snabbt som attans hem till Qu eftersom att hon lovat att bjuda på middag. Trevligt va? Hon hade lagat piri-piri-gratäng som var så himla god att man inte kunde sluta äta och sen satt vi fyra stycken ihoptrasslade i hennes soffa och såg Real Housewifes of Beverly Hills. Mycket intressant program. Känner alltid att mitt liv är så dramafritt och enkelt när jag ser sånt skit!

Oh, så har Tiger of Sweden haft livesändning från modeveckan i Stockholm och jag fick ärligt talat tårar i ögonen när jag såg den här klänningen. Och gåshud över hela kroppen. Nu längtar man till våren!

Framifrån - kameldröm

Så bara vänder de sig och så ser man det här ljuvliga. Sahara hotnights! Bokstavligt talat, inte bandet.

Jag älskar den!!! Har redan bett min chef att köpa in den så nu är den snart i min garderob! Eller ja, först är det ju nyårsafton och sånt men ändå.


att vara ledig är toppen!

Idag stannade jag i sängen tills klockan var tolv och då hade jag stickningar i benen så rastlös jag var. Då tog jag tag i mitt liv och gjorde en game plan: dammsuga, springa, duscha, måla och fixa mat. Det enda jag inte fixat än är de två sista punkterna och det var mest för att jag hamnade i sängen igen med Gossip Girl på TVn efter duschen. Ni vet ju hur gött det är att ligga i sängen nyduschad! Det vill säga att veckans dammsugning och motionsrunda är avklarad och jag är supernöjd!

Det är rätt lustigt med den saken.. Jens säger jätteofta att han tycker att vi ska dammsuga två gånger i veckan trots att båda två har jättesvårt för att orka med ens en gång i veckan. Det tycker jag är jättetramsigt för jag tycker att en gång i veckan är mer än nog för jag hatar verkligen dammsugning och tycker att det är befängt att tvinga sig på två gånger när man inte ens kan en gång. Sen när det gäller träningen är jag tvärtom! Då tycker jag inte alls att det är bra nog med en gång i veckan och har haft jättesvårt att känna mig nöjd med ens det lilla jag gör trots att jag vissa veckor inte rör på mig det minsta.

Så min nya strategi är att bara motionera en gång i veckan! Alltså att lura mig själv att jag vill ut mer om det blir mer än en gång i veckan. Det gäller att mindfucka sig själv!

Nåja, nu ska jag ta tag i sista punkten först för jag är jättehungrig sen får vi se om det blir några tavlor ikväll!

Nyduschad tjej! Ja, jag bor i denna skjorta hemma.


breakfast at Qu's

Min dag började med att jag köpte en riktig brakfrukost och begav mig till min gode vän Qu's nya lägenhet, precis i närheten. Man måste ju se hur tösen har det! Och det var så fint! Hon har fått tag på den största ettan jag sett med ett superfint kök och utsikt över en park. Fast jag känner mig mest lycklig över att hon äntligen bor så nära igen! Vi bodde ju ihop i en fallfärdig trea på värnhem ett tag som vi sen inte fick ha kvar. Men nu skiter vi i det! Nu är saker precis som de ska vara när det gäller den saken!

Resten av dagen har jag varit helt försjunken i boken som jag började läsa förra veckan så det har liksom inte blivit till att jag gjort något annat. Alls. Nu är boken slut och jag känner mig lite snopen. Vad ska jag nu göra? Nu låter det kanske som att jag är missnöjd och rastlös men är det något jag gillar så är det att inte ha något speciellt att göra. Dricka vin gillar jag så ett glas rött och en ny bok så är jag måndagsgame. Kanske lite sims? Kvällen är min!


Who did it?

Jaa, helgen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. När jag kom hem från jobbet i lördags hade Jens och Emil lagat svingoda hamburgare som vi grillade och tryckte i oss i en faslig fart innan fler folk slöt upp med oss och drack gott fram tills klockan blev typ elva och jag erkände mig själv besegrad av tröttheten. Folk hade inte ens kommit ur lägenheten innan jag låg ihopkurad framför Sweeney Todd och någon sommarfest blev det då inte! Eftersom att det sen stormade som aldrig förr hela natten och att vi dessutom lyckades få våra förköpsbiljetter sålda så var jag inget annat än nöjd med mitt beslut.

Istället satt vi uppe och pratade nästan hela natten om gamla minnen och jag blev helt överrumplad över hur mycket jag saknar mitt liv som hästtjej. Tänk att hästar har varit det viktigaste i mitt liv mer än hälften av tiden jag levat och att jag nu bara släppt det och nästan aldrig tänker på det! I flera år var jag nästan alltid i stallet! Om vi inte mockade eller red så satt vi i sadelkammaren och skrev hemlisar, ritade serier (om hästar) och åt nudlar. När vi inte gjorde det så låg man på en hästrygg och läste. Så underbart det var! Jag hade en helt underbar häst som hette Who Did It - då de inte visste vem pappan var, men han kallades för Hudden och snubblade nästan alltid. Jag saknar honom något helt förfärligt.


De här bilderna heter "idag åkte en vän" 26/9 -06. Det gör lite ont i hjärtat.



it's been a long time since I had some fun

Sådär då var det alltså fredagkväll? Har haft en riktigt bra dag idag! Precis som att man uppskattar allt lite mer efter att man haft en riktig helvetesdag. Sen var det generellt en bra fredag. Det måste jag ge den! I stunden sitter jag och väntar på att maten ska bli klar - ugnsbakad kronärtskocka med sötpotatis, quornbiffar och guacamole! Det luktar gott som fan.

Men skit i det nu för det var inte alls det jag tänkte snacka om. Tänkte tipsa er om att Babel har sommarfest på Luftkastellet imorgon och det kommer bli en så fantastiskt fet fest att ni inte ens ska fundera på det utan gå in här och köp förköp med en gång. Rebecca & Fiona kommer, kommer ni?

Om ni missade förra länken så är hela denna mening en länk.


sömnlös i Skåne.

Hello frengers!

Sist vi pratade hade jag sovit nio timmar och skulle ha en effektiv dag! Det hade jag också! Städade hela lägenheten jättenoga, solade, läste, tränade skivstångspass (fy fan det var fruktansvärt. aldrig mer.) och sen mötte jag upp alla mina kollegor hos Malin där vi drack ett par glas sangria innan vi begav oss till Moriskan och åt riktigt god mat. Jag hade ju förväntat mig att det skulle bli en kort afton där man var hemma vid tio men klockan hade hunnit bli ett innan jag satte nycklarna i dörren! Eftersom att jag är en jävla mes så var det omöjligt att sova innan Jens kom hem och även med honom bredvid mig så gick det bara inte att sova. Vid 5 gick jag upp och tappade upp ett bad och vid 7 slockade jag på soffan en timme innan klockan ringde och det var dags att göra sig i ordning för jobbet.

Nu kan ni ju föreställa er vilken dag jag hade igår:
1. Jääävligt trött
2. Fruktansvärd träningsvärk i precis hela kroppen
3. Skoskavsblåsa på hälen
4. Ont i magen (får en himla magknip när jag inte äter eller sover ordentligt)
5. Uttorkad efter gårdagens vinfasoner

Nu är jag ju relativt gnällig i vanliga fall så ni kan ju tänka vilket helvete jag hade. Dagen blev dock genast bättre av att jag blev upplockad av en man som lagt rosor i framsätet så körde vi och köpte sushi på Maguro som vi avnjöt i soffan sen gick vi och lade oss tio i nio.

Så inatt har jag sovit hur länge som helst igen så då är det ju inte mer än logiskt att jag sover 1-2 timmar inatt då? Gött.

Såna här påhitt gör att det tar mig ca 3 timmar att städa lägenheten. Alltid.

Maguro-sushi är bäst i stan!!!

Och Jens häpnar oss än en gång med hur mycket fönster och gardiner han kan få med på bild.


Bridesmaids!

Igår mötte jag upp två ljuvliga vänner på Koi för lite sushi innan vi skulle bege oss till bion där vi skulle se det som skulle bli den roligaste filmen jag sett på länge:

 

Så många gånger under filmen som jag bara flabbade rakt ut och jag bara älskar att en sån "tjejfilm" kan har sån vansinnig och rå humor. Tycker inte alls att det är en tjejfilm trots att omslag och namn skvallrar om annat! Den var bara väldigt härlig och jag rekommenderar den till 100%.

 

Efter det tog vi ett par glas vin på Mrs Brown innan jag smet hem och gosade ner mig i en mysig armhåla.

 

Oh, just det! Nu kan jag ju passa på att visa klänningen jag vill ha på mig när/om jag gifter mig! Och nej, jag tycker inte alls att det är crazy att jag kollat igenom varenda klänning på den sidan. Jag är bara ute i god tid. Klicka här så får du se!

 

 


winning wednesday.

Igår satte vi lås på dörren till sovrummet. Eller vi och vi - Jens tyckte att jag var en fruktansvärd kattmamma som låste dem ute och att det var det sorgligaste. Ja, bara så vilket innebär att han tyckte att det var extremt sorgligt. Men jag stod på mig och har äntligen sovit djupt en hel natt! Fatta känslan när jag vaknade för en halvtimme sen och bara var helt utvilad och känner att jag orkar allt idag!

Vädret är fantastiskt så jag tänker bara dricka min latte och hänga här i sängen typ en timme till (ett avsnitt 7th Heaven), städa kanske och runt 12 placera mig i en solstol på gården och läsa en bok jag började med igår och har helt fastnat i. Klockan fem ska jag möta upp vänner och gå på skivstångsaerobic (piuh) och efter det middag med kollegorna på Moriskan. Ja, detta låter ju som en helt fantastisk dag!

Okej, nu var det islatte jag ville ha men tjejen som gjorde det igår glömde göra ny is. Vilken idiot.


nä nu får ni ta mig fan stå ut med lite kattbilder!

Nu är mina barn snart ett år och jag måste sluta bry mig om hur töntig jag verkar som pratar med dem och om dem hela tiden men det är faktiskt något av det bästa jag gjort... Att skaffa dessa små lyckopiller! Sen är det ju fantastiskt roligt att se hur stora de blivit! Speciellt här med Lukas som jag fotat ett par gånger bredvid min superstar bland gosedjur: Gullan!


ca 4 månader.


6 månader.


Snart 1 år.


Allra första bilden på Lucy


Nu vågar hon bonda med sin värsta fiende...


... och är den sötaste katten i universum. Vet att man inte får välja vem av sina barn man tycker är sötast. Men hon ser ju fortfarande ut som en liten minikattunge fast med mjukaste pälsen! Så posar hon sähär. Say no more.



Förstår ni varför jag nästan dör av lycka när jag tänker på min lilla familj?

vattenmelon.

När det är säsong för någon frukt som jag tycker smakar bra så blir jag helt vansinnig i frukten i fråga. Det som är värst är clementinperioden, jordgubbsperioden och nu melonperioden. Jag blir besatt! Sådär som att även om jag ätit 12 clementiner om dagen så får jag ändå lite ångest när de börjar bli äckliga för jag kunde ätit lite till.

Såhär blir det:

En halv 9,5 kg melon. Jag säger somsåhär: This is the way to eat it!

Ca 9 timmar senare och bröstsmärtor av mättnad. Perfekt.

debaser och fina tavlor.

Det blev ingen säng idag! Det blev en ensam kväll hemma istället då pojken behövde jobba över och inte kan jag väl bära sängar själv heller. Jag har inget emot det för nu får jag titta på "Det okända" och annat skumt som inte Jens gillar och jag får äta avocado och keso med min nya favorit: torkad ramslök.

Förresten! Jag har nya kompisar i mitt vardagsrum! En dag, när det var fint väder och både jag och Jens var lediga mitt i veckan (det är något speciellt med det) så tog vi en tur på stan! Det händer alltid något skoj när man går på såna där spontanturer. Vi stötte till exempel på en man som kunde spela hur många instrument som helst på en och samma gång och ett par konstnärsstudenter som sålde helt ljuvliga tavlor på gatan. Köpte två! Plötsligt så hade vi varit ute i flera timmmar så det enda naturliga var att gå till Debaser, ta en drink eller två, träffa på en god vän, hämta fler goda vänner och sluta på Golden med en öl och en Karai. Härlig dag!

Killen med 7-8 instrument! Nämnas bör att det lät väldigt bra!
Såg nu att han kallar sig "Anders Flanders". Plötsligt blev det bäst.

Mest för att Malmö är så underbart när det är fint väder.

Margerita deb-style!

Sällskapet kunde varit sämre!

Och här är mina nya kompisar! Ja, de är lite snea. Det stör ihjäl mig med. Men eftersom att det är canvas-tavlor så ska de ändå sträckas om ett tag så vi håller tummarna om att det går att räta ut! Fina är de!!!

Ps. Jag måste tillägga att "Det okända" är rakt av bajs. Tror inte på't!


den nya flugan.

För att gaska upp denna dag så har jag gjort mig till lite extra och knytit en fluga av en sjal! Så det så. Nu ska jag ploppa i fötterna i ett par klackar och plåga mina fötter ett par timmar, fram till sju för att vara exakt. Efter jobbet ska vi köpa säng! Att under 1 och ett halvt år ha somnat supernära den man älskar i en 120-säng är det bästa som finns men jag har en del klagomål på det här med att vakna ihopklibbade med andnöd. Finns en viss mysfaktor i det också men ja, det ska bli gött med lite sträcka-på-sig-plats.


sista helgen i juli.

Ah, jag gillar inte att det är måndag igen. Faktiskt inte för att man ska jobba idag efter ledig helg, för jag börjar inte förrän tolv idag, men problemet är att hela helgen smitit förbi utan att jag riktigt hann fånga den!

I fredags kom jag inte hem förrän halv nio och då hade Jens lagat jättegod bolognese som han pulat med i 5 timmar! Innan vi visste ordet av så var vi plötsligt väldigt sena till förfesten, där folk (en person) var för fulla för att hålla händerna i styr (en person) vilket fick mig att känna att det inte riktigt höll måttet och vi drog vidare till Golden som snopet nog blev slutdestination för kvällen då 100% av medlemmarna i vårt samboskap missbedömt hur mycket bag in box man kunde dricka. Ja, snopet!

På lördagen skulle vi egentligen till Ikea för jag skulle hjälpa en vän att välja ut tavlor till sin restaurang/bar som vi alltid hänger på så vi pallrade oss upp för att vara utanför restaurangen klockan 12. Men så kom han inte! Nu var det ju sån tur att vi inte alls hade lust att åka till Ikea på en lördag så vi hurrade lite, gick och hämtade W för att sen traska ner till matmarknaden som hölls i stan. URtrevligt! Köpte överkokta nudlar, en present till en kompis (som jag tyvärr ej kan berätta om då personen i fråga kanske läser det här), supergoda nektariner, engelsk cheddar, seranoskinka, torkad ramslök (jag vet, awesome!), surdegsbröd oooch... det var nog allt! Sen gick vi hem och spenderade lördagen åt min favoritsyssla i världen: ligga i sängen med ett styck katt på magen, film och massor av snask!

Söndagen såg ungefär ut som lördagen efter klockan 16. Det är söndagens fel att jag har måndagsångest. Den här veckan ska vi bestämt ha hälsovecka! Dvs: Inget snask och inget bag in box. Kan nog vara bra!


De största tomaterna jag sett. Jens köpte två såna och två kronärtskockar för 140 kronor. Madness!

Bakverk!

Jens är så svår att få stilla på bild men detta är i alla fall det ljuvliga lilla franska bageriet där vi köpte surdegsbröd och supergoda chokladdrömmar. Har ni sett så sött?

Den godaste nektarinen jag ätit!

Har man inget vardagsrum hemma så får man väl ha det i parken.

Jag sa till Jens att han inte fick fota så att det bara blev jag och hundra meter himmel ovanför mig. Så det blev en massa mark istället. Det är inte lätt att fotografera! Oh, i muggen har jag nypressad apelsinjuice. SÅ gott.

Ja, jag har märkt att allt blev "godaste" i detta inlägg. Det är positivt!

RSS 2.0