jag får liksom ingen ordning.

Jär mycket förvirrad nu för tiden, vet inte va det handlar om men har tappat begreppet om tid lite. I måndags fick jag kolla på mobilen två gånger för att vara säker på om det verkligen var måndag och igår gick jag upp en timme för tidigt. Jodå, hann hoppa in i duschen och stressa med frukosten innan jag insåg att jag inte skulle iväg mot tåget förrän två timmar senare. Jag klagar inte, det är inte det, nu fick jag 3 lunchlådor gjorda istället. Men jobbigt är det allt att hänga med. Behöver nog lite rutiner på något vis, har hört att det ska vara bra för dig. Men nu är det verkligen helt fel läge för att skaffa sig rutiner då jag från och med imorgon eftermiddag är ledig till tisdag och jag ska verkligen göra allt för att inte ha en endaste rutin på hela helgen. Fast jag måste boka tvättid.

Ikväll är det Maskinen på Babel.
Överbra.


fredagslistan.

Jag tänkte att jag kunde ta och dela med mig av listan jag sitter och lyssnar på, den är dock inte fulländad känner jag men sånt brukar ordna upp sig under kvällen. Själv är jag alldeles till mig just nu, det spritter i hela min kropp så mycket att jag inte vet vart jag ska bli av. Här har vi listan som gör dig lite för pepp.

i deserve getting wasted after all it's friday night tonight

tryck där vettja!
Lyssna!


it was my ego telling me why.

Nope, inget mer som kan liknas vid aktivitet har hänt idag. Förutom att jag duschat, det har jag inte gjort på länge. Det var meningen att jag skulle göra det igår men då försov jag mig först och sen orkade jag bara inte efter jobbet utan jag gjorde semlor istället. Så kan det bli!

Annars? Tassar runt och låtsas att det är sommar ute med söndriga ljusa jeans, vitt linne och solglasögon samt lyssnar på min fredagslista på spotify. Fyra koppar kaffe och börjar känna mig något stissig.



Ja, det hade ju inte gjort något med lite solbränna också.


fredagsordbajseri.

Det fina med idag är att jag är ledig och därmed lyckades sova i 11 timmar inatt. Ja, jag gick minsann och lade mig halv elva, somnade elva och sov som ett barn hela natten. Kan verkligen inte komma ihåg sist det hände. Nåja, nu har jag bryggt 6 koppar kaffe och tänkte inte röra mig så mycket på två timmar ungefär utan mest sitta här och invänta någon slags frukosthunger för någon sådan har inte dykt upp än. Kaffet blev alldeles för starkt så det blir nog lite som att jag kommer sitta och dricka 6 hela koppar espresso, vilket inte jag alls har något emot för jag gillar espresso, lite synd att jag inte har lite choklad bara för det smakar ju så bra. Det enda jag oroar mig lite för då är ju hur min mage kommer reagera för det är ju aldrig hälsosamt med så mycket kaffe men har ju inte så mycket annat att göra och det kommer ju aldrig bli att jag slänger kaffet eller, ve och fasa, låter bli att dricka det. Måste gå till biblioteket också och låna om en bok som jag är försenad med, 16 kronor är jag skyldig dem nu. Inte kul att sitta med skulder veckan innan löning. Fredag är det idag. Känns fruktansvärt bra men inte lika bra som nästa fredag kommer göra för då kommer min bästis hem. Fast det känns väldigt bra ídag också för det är ju bara en vecka och en vecka går ju fort. Undrar om det inte känns bättre nu än det faktiskt kommer göra om en vecka för det här med längtan är ju en väldigt skön känsla ändå. Det gnager lite, det pirrar lite, jag känner mig otålig. Det känns bra. Nu kan det säkert bli så att ni tror att jag är kär i min bästis för det låter onekligen så men nejdå det är ju bara så rent allmänt att det Fredag, i'm in love.


haha, man fick inte bädda in orginalvideon så det fick bli den med lyrics,
men det är ju bara  bra för nu kan alla sjunga med för full hals om man vill.

Ah, kändes skönt att avsluta med något sånt lite uppenbart och töntigt för faktiskt, varenda gång jag skriver det går et ett rus längs hela ryggraden. Fredag! Fredag! Fredag!


se upp för tjuven.

Sitter och läser Alex Schulmans blogg, som jag ofta gör när jag vill bli på gott humör. Och gosse, vad han lyckades idag. Det handlar om att aftonbladet publicerat fantombilder på en mördares flyktfordon.

Läs först detta, och sen detta.

Nu vet jag givetvis inte om jag kommer tycka att detta är lika kissa-på-mig-kul imorgon men just nu tror jag faktiskt att jag kissade på mig lite. Kan vara sömnbrist. Eller för liten blåsa.


fantastisk fantombild.


pajaspika.

Eller vänta, tänk så blir det så nu då, så sitter jag och säger att jag ska ta tag i mitt liv först efter att jorden gått under. Låter inte heller så smart eller hur? Ska jag lägga mina sista år på att... inte ta tag i mitt liv? Jag begriper mig inte på mig själv. Alls.


2012

NU förstår jag vad folk menade med att filmen 2012 var lite... Överdriven och förutsägbar. Satan vilken tur de har! Eller tur vet jag inte om det var rätt ordval med tanke på att de är mitt uppe i jordens undergång men ja, ni fattar. Tänk så blir det så? 2012, det är inte så himla långt kvar dit.

Jag har nu bestämt att jag inte ska oroa mig över något och leva till the fullest i två år nu, i alla fall tills 2013 sen kan jag börja oroa mig och gå och vara missnöjd igen. Eller fan det är ju tre år... Hur tänkte jag där egentligen? Nåja, tänk om det nu blir så ju, så har jag gått och slösat bort tiden med att oroa mig. Nähädu, så ska det inte bli. Det känns faktiskt ganska lagom i vilket fall som helst, 24 känns som en bra ålder att ta tag i sitt liv på.

Tills dess, imma do whatever, whoever and whaddadever. Ya feel me? Nä, jag hänger inte heller med, lite svårt när jag tittar på film samtidigt. Simultanförmåga, i don't have it.


min alla hjärtans-dag.

Ja, just det! Jag glömde ju berätta det! Jag lever!! Jaaa, jag vet att ni alla var lite oroliga över om jag skulle klara av den där dagen som inföll igår men VISST det gjorde jag och vet ni? Det var en fabulös kväll!

Det började med att jag rent av glömde bort vilken dag det var ända tills Anna ringde och påminde mig om att vi hade bordsreservation halv åtta. Så man tog sig ett litet bad och sen kastade på lite kläder för att sen bege sig iväg mot Lilla Torg där vi skulle mötas utanför TGI Friday's. Jag glömmer gärna hur mycket jag älskar stämningen där men det gör inte att det inte går att bli påmind, vilket jag blev väldigt snabbt av lite kramar här och var från mina forna härliga kollegor. Vi fick vårat bord och beställde in en förrätt och vars sen Appletini - absoluta favotritdrinken. Sen väntade en högst trevlig tre-rätters med flödande drinkar och lite mer sällskap under kvällen och det slutade med att ett gäng singlar satt och pratade breakups och förhållanden på ett lite cyniskt och skämtsamt sätt fram till halv ett. Jag kan utan tveksamhet konstatera att det är den bästa alla hjärtans-dagen i mitt liv. Boken säger ju faktiskt inget om ifall är hela eller lite krossade hjärtan som dagen handlar om.


måndagsmånag.

Då har en hel helg smitit förbi minsann och det har blivit måndag. En sådan måndag där man går upp och jobbar och under hela passet så tänker man på hur duktig man ska vara när man kommer hem. På agendan står städning, bakning, matlagning, lite pianospel men ÄVEN att man ska unna sig en liten paus i soffan med ett litet avsnitt av någon trevlig serie, kanske något vampyrigt... vampigt? Klockan börjar nu närma sig nio och jag har hunnit med 3 avsnitt Vampire Diaries, 2 The Office samt senaste Greys Anatomy - med andra ord så har jag bara hunnit med den där pausdelen som ingick i min kväll.

Nu är det ju faktiskt inte försent för något förutom mat då jag inte är hungrig efter min äppelfrossa vilket bara gett mig magknip så inget gott kom ur det. Men frågan är liksom om jag orkar?


i look at you and smile because i'm fine.

För ett par dagar sen så var det exakt ett år sedan jag satt och skrev ett brev i en soffa någonstans på värnhem och efter att spenderat natten på samma soffa, gick därifrån.

Känns så omvälvande att tänka på, inte just det utan på det här året - vad mycket man måste gå igenom för att hitta tillbaka till något man kan kalla sig själv. Man måste förlora sig själv flera gånger, gå fel, gå fel igen och kanske en tredje gång också. Jag är inte säker på vad det är jag vill ha sagt med det här mer än att det går över. Jag trodde faktiskt bara att det var en myt men det är på riktigt, det går över. Nu i efterhand så är inte ett år så värst lång tid.


så kan man se ut om man städar.

Det är ca 10 gånger roligare att städa om man har hög musik på, och sen blir det 20 gånger roligare om man tar på sig en städningsoutfit! Fatta då hur mycket roligare det blir om man gör båda?!?


det blir fortfarande tråkigt som fan.


absolutrationellbrud_89

Fan vad jag hatar tradera.

Vinner jag allt jag råkat buda på nu under de senaste 3 minuterna så måste jag punga ut ca 3000 kronor sådär bara. Sån jävla dåre, du får ju behärska dig!

Nu, städa! NU!


lördagen v.5 i bilder.

Ajuste, i Lördags var jag somsagt på födelsedagsfest hos Michael som hade fyllt ungefär 8030 dagar eller 22 år om man vill vara noggrann. Där röker man inomhus vilket leder till att allt man har på sig luktar permanent sunkigt efteråt, i alla fall tills man bestämmer sig för att tvätta.








Så för att sammanfatta: Kärlek, öl, glädje och mycket vänner. Toppen!


makeup studio, masala och en liten tur på stan.

Har jag sagt att jag älskar lediga dagar? Speciellt när man inte bara sitter hemma utan faktiskt gör något. Klockan var ställd på åtta och jag vaknade tio i nio vilket inte hade varit hela världen en annan ledig dag men just den här dagen skulle jag vara på makeup studio halv tio då min vän Jessica utbildar sig till makeup-artist och behövde mitt fejs för att öva på. Så som ni förstår så fick jag eld i baken och duschade rekordsnabbt, klädde på mig och ringde taxi med en macka i handen. Det enda tokiga med det är att det verkligen inte GÅR att beställa taxi när man har macka i hela munnen, helt omöjligt. Du måste spotta och får tuggad macka i handen som du ändå måste äta för du är ju hungrig.

Hur som helst, en halvtimme efter att jag gått upp satt jag i studion. Något jag själv är mycket imponerad av. Sminkningen var hur trevlig som helst och Jessica kommer att bli en fantastisk makeup-artist! 3 timmar senare mötte jag upp en annan vän för lunch på Masala, alltid lika förträfflig mat.

Nu har jag precis kommit hem från lite shopping och har druckit dagens första kopp kaffe så nu väntar jag bara på att huvudvärken ska försvinna och sen ska jag minnsan städa. Idag ska jag fantamej göra det, inga fler ursäkter nu!


Såhär blev jag sminkad! Fråga mig inte varför jag valde att ta bild när jag inte fått på mascara och läppglans än för nu blev jag ju bara helt sjukt ful. Men vem är inte ful i 60 watts ljus?




Andra sminkningen fick vi välja färger själv så det blev lite mildare och brunt som jag tyckte blev hemskt fint. Så jag köpte en Burberry-halsduk som matchade både ögon och läppar! Och har på den inomhus!
Note to self: Sminka dig inte i rosa, helt enkelt.


vankas det hamburgare?

Ah, så råkade jag hitta det här när jag klickade runt och blev först irriterad, sen skrattade jag lite igen när hon/han dansade och sen fick jag dåligt samvete. "Fy vad synd det är om dem för att de är feta" tänkte jag en stund och fick lite gåshud. Men nejnejnej jag köper det inte! Visst, det finns de som har kassa gener som gör att män går upp i vikt lättare än andra, sen finns det de som får någon sjukdom vars medicinering som gör dig fet eller men det är KNAPPAST den vanligaste anledningen till fetma. Nej, det är okunskap om vad som är normalt och bra för dig eller ditt barn. There you have it, jag kallade precis feta människor för dumma. Fy fan för mig.




Sen besparar jag er från den där kommentaren om att det faktiskt inte den feta ungens fel att han/hon är så fet utan det är föräldrarnas. Ja, jag vet. Så, nu slipper ni lägga energi på det.


peanut butter jelly.

Inatt har varit första natten som jag verkligen sov ordentligt på säkert två veckor och det firade jag med att vara på ett alldeles strålande humör på jobbet. Detta kan tyckas vara mycket bra ju men jag är ju sån som inte riktigt ska bete mig när jag är pigg och glad så jag ter mig mest som en sjuåring med ADHD vilket inte verkade uppskattas alls bland alla på jobbet. Men jag bryr mig inte så mycket om idiotblickarna, de vet ju att jag är en trött bitterfitta egentligen.

Nu är det meningen att jag ska vara mitt uppe i städningen men jag skulle ju bara ta en halvtimme för mig själv att varva ner när jag kom hem, det var 4 halvtimmar sen nu. På de två timmarna har jag inte åstadkommit något alls förutom att jag ätit och jag kan verkligen inte sluta äta heller. 6 mackor är jag uppe i och är fortfarande hungrig. Vet inte vart the little fat kid som bor i mig har fått så mycket luft från men jag har en känsla av att vi två snart blir en och samma person. Närå. Eller vad vet jag? Tänkte först skriva att jag inte tror att jag kommer bli ful för det men sen tänkte jag på hur föreställer mig den där lilla fat kidden som styr mina matbegär och den jag ser framför mig är den här killen eller tjejen.

 


tralala lilla måndag.

Hallå eller! Har haft en mycket bra dag, jobbet gick jättesnabbt och var trevligt och sen blev det lite tapas, intressant samtal och farväl av mitt pälsbeklädda helgsällskap. Bra sammanfattat! Nu ska jag gå och lägga mig då jag är helt sjukt jävla supertrött, blir liksom så när man inte sover för att man har en hund klafsandes omkring mitt i natten. Fy vad jag kommer sakna den lilla krabathunden.

Nåja, skulle bara göra mig hörd. Har absolut inget vettigt att komma med idag heller.


sista funderingen den här veckan.

Hur kan man ha ångest över att man, på fyllan, var för trevlig mot någon man sagt till sig själv att man ska vara motsatsen av trevlig mot? Hur snedvriden är man då? Hur gengäldar jag det till mig själv? Ska jag drämma in personen i fråga i elementet nästa gång jag träffar den? Kanske spotta på dennes sen blödande kropp? Eller ska jag bara helt enkelt gå i terapi?


inga konstigheter.


guapa!

Hi David, I just wanted you to know that you'll not get your dog back. Imma keep her since she's the cutest thing on earth and she's also my new bff and I can't live without her. Just so you know! Hope thats OK and that you enjoyed your vacation!




Titta som hon ler! Nåja, sista kvällen med flickan och det känns väldigt sorgligt för det har varit så himla mysigt. Ska återgå till henne nu och gosa sönder henne och sen ska vi sova. Lägger upp mer bilder från gårdagens bravader när jag får chansen, vilket nog inte blir imorgon då jag förmodligen ska på middag med hundägaren. Vi borde egentligen bli kära för då hade jag fått vara med hunden alltid! Fy vad jag är bra på att tänka rationellt!


jag älskar att ha ledig helg.

Oroa er inte för oss. Vi har det bra och tittar på Jungle George, vidrig film.


vet inte när min blogg blev en jävla djurblogg men nu är den tydligen det.


Nej, jag har inte glömt dig bara för att jag har hund just nu. Du är fortfarande min favorit. Och jag är din favorit. Det ser man i ögonen på dig, eller hur. Bedårande. Du är så bedårande att jag hade velat ha dig som hatt.


inflyttningsfest och "efterfest"

Igår var det inflyttningsfest hos Linnea, massor av folk som man tycker om och vin alldeles för snabbt sen gick vi hem till mig för jag ville inte att hunden skulle vara ensam mer. Känner mig inte riktigt bra med orden idag så det är lika bra att vi kör med bilder bara.


Min älskade bästis kom hem från Stockholm på visit. Absolut trevligt.


Anna och Sandra. Tror inte att det är något roligt Anna berättar, av Sandras skeptiska blick att döma.


Cool vs. Smart, du kan inte vara båda.


Hahaha.


Jo, jag håller med. Lite väl speedat gäng där i hörnan. Lugna er! Lugna er sa jag!


Och ni två får ta och gaska upp er.


Svärdet Sword in ya face mf.


Sen fick vi gå hem och leka med vovvsingen lite. Gud så fin hund alltså.


Såhär såg jag ut, hade minsann satt ett hårspänne som halsband. Det gick bra förutom att det skavde lite. Den där obehagliga kåtblicken hade jag inte på mig hela kvällen, det bara blev så just här.


Haha herregud så hemskt.


Närbilder är helt för roligt för att vara sant. Utgång blev det ingen men det tyckte jag var bra ändå.
En bra kväll allt som allt!


can-can.

Vet ni vad? Jag är hundvakt den här helgen, till världens sötaste lilla cocker spaniel som jag tänker behålla för så fin är hon. Det var bara det jag hade och säga om den saken. Det och att hon är väldigt fin.


vad fan.

Jag drar helt enkelt slutsatsen att grannarna är sämst i världen på att snickra för såhär länge kan man faktiskt inte borra. Undrar verkligen hur deras vägg ser ut. Säkert som en ost.


Nu bär det snart iväg till jobbet, jag har inte helt lust till det.


snälla grannar sluta borra.

Tur för grannarna att jag skulle tvätta idag och därför var uppe i tid annars hade det blivit kalabalik här inne, jag hade skrikit och bankat på väggarna i ren desperation. Okej, det är väl kanske tur för mig att jag hade tvättid för jag tror inte att mina bank hade hörts så värst mycket för dem för så jävla starka nypor har jag inte.

De borrar nämligen som fan där borta, och nu menar jag utav bara helvete! Jag hör inget på TV:n, bara ett monotont, högt, obehagligt ljud som omringar mig fullständigt. Hördes när jag var nere med tvätten i källaren, då trodde jag att taket skulle ramla ner på mig och nu hörs det i hela lägenheten, vart jag än är så känns det som att något ska braka ner på mig. Hur hanterar man något sånt? Känns lite som att jag börjar förlora förståndet, känns inte som att det någonsin kommer sluta, så känns det. Vad gör de? Jag svär att det snart går igenom väggen. Åh slutaslutasluta.


vem är jag?

Märkligt.

Detta är det enda jag kan komma på att jag är sugen på just nu:


Parmaskinka, fast inte med sallad utan med mozzarella och tomat.
samt svartpeppar, salt, olivolja och balsamvinäger.

Hamburgare, specifikt från Max för det har jag aldrig smakat.

Fläskfilé, helt utan senor och grillat. Med kengissås och rotfrukter bakade i ugn.

Vart ligger problematiken i detta? Hur kan jag vara sugen på en hamburgare jag aldrig smakat?
För att jag inte ätit kött på tre år.
Ja, ännu ett bevis på att jag är personlighetsförvirrad nu.
Men fan vad god den där fläskfilén ser ut.


Döden, om vi ses så får du inte ta illa upp om jag beter mig konstigt kring dig, jag är bara väldigt rädd för dig.

Tillbaka i Malmö! Fy fan vilket jävla väder. Kan det vara rimligt att jag ska behöva leva under dessa omständigheter? Va? Ikväll var jag i Lund och såg på teater, kommer inte ens ihåg vad den hette, så fuckad är jag på vädret just nu så det var helt onödigt att jag delade med mig av teaterupplevelsen alls. Tänker uppdatera om det sen när jag orkat tänka efter.

Ikväll är jag faktiskt ganska låg, eller extremt låg. Det är en himla personlighetskris jag har just nu. Fick reda på en hemskt tråkig nyhet i söndags, att en kille jag gått skola med har dött. Det var ingen jag kände eller så men det spelar ingen roll, det har påverkat mig ändå. Tänker på hans familj och vänner men jag har blivit helt rädd och stressad och orkar inte med mig själv. Känns som att jag måste skynda mig att leva nununu för det kan gå åt helvete när som helst. Jag måste komma på vad jag vill bli nu med en gång och snabbt som fan ska det gå. Men jag får samtidigt inte börja fokusera för mycket på det så att jag glömmer bort det där med att leva för plötsligt går det snett när jag är halvvägs så sitter jag där och har slösat bort mina vänner och mitt liv för att bli något jag inte hann bli.

Detta är ju befängt, så här kan jag inte gå och tänka.

Bottom line: Du kan aldrig leva utan att dö.
Det du kan bestämma över är om du ska dö utan att ha levat.


blondinerika?

Godmorgon! Kan man säga trots att jag faktiskt varit uppe i mer än tre timmar. Ja, det är ju lite tokigt att gå upp så tidigt när man äntligen har en ledig dag men du hade också velat vakna om det först var en övermysig katt som väckte dig bara genom att sträcka på sig lite eftersom att han sovit med dig hela natten och sen en pappa som kom in och berättade att det fanns varma frukostbullar och nybryggt kaffe där nere. Sen var jag illa tvungen också då jag hade tid hos frisören klockan 9. Vägrar lämna mitt hår i någon Malmöfrisörs händer en gång till efter senaste pärsen så det får bli min kära Tomelillafrisör som får mitt förtroende. Nu skulle det nämligen blonderas.

Det låter brutalt, de jag sagt det till har rent av rynkat på näsan och sagt att jag passar i brunt och nu var det ju inte så att jag skulle blondera mig i den bemärkelsen utan jag skulle mer vilja kalla det ett vårlyft. Från den dassiga mörka vinterfärgen till att solstrålarna lekt lite med mina toppar, men så struntade jag bara i att vänta på den där solen för den känns så långt borta så jag fick det gjort i stället.

Jag är väldigt nöjd, känns fräscht. Överväger om jag inte ska bli mer blond mot sommaren rent av. Vem vet?

Men nu ska jag sätta mig och läsa i en timme för att sen bege mig ut till golfrestaurangen med min far. Lunch ska det bli och en svårslagen sådan, som det brukar vara där. Funderade på att hitta på något skämt när jag skrev svårslagen som skulle relatera till golf för man slår ju slag där. Men jag kom inte på något.



Okej, så stor skillnad blev det ju kanske inte men det är känslan som gör det, känslan.


borta bra men hemma bäst.

Nu sitter jag hemma i Tomelilla och det känns väldigt skönt. Här finns det alltid något att äta!

Ja, det var bara  det jag ville säga för nu vill jag inte sitta vid datorn mer, det är family-time ju.



Ja, jag veet att det inte är något gangsta jag gör med handen.
Fick reda på i efterhand att det är Star Trek-hälsning, också ball.


RSS 2.0