forever young.

Kom precis hem från jobbet och lite after work med otroligt härliga människor. Tänkte ta mig en vit vecka så jag är i form till Hultsfred nästa vecka men det lyckades jag sabba redan på Måndagen. Helt oacceptabelt.

Nu sitter jag i alla fall här och har noll lust att gå och lägga mig. Själva delen där jag lägger mig till rätta i sängen känns lockande men det är vägen dit som jag bara inte pallar. Borsta tänder, tvätta av smink och byta om. Vilket jävla projekt alltså. Sen tänker jag på morgondagen och får ännu mindre lust att snabba på dit då dagen ska gå åt att samla vuxenpoäng genom att diska en massa och storhandla. Urh! Bäst för dagen att det är fint väder för annars blir jag förbannad.

Nej, men i största allmänhet så mår jag sjukt bra. Är ju numera 20 år gammal och jag tackar igen för en helt förträfflig helg med massor av mat, massor av kärlek, massor av presenter och massor av fest helt enkelt. Fruktansvärt nöjd och jag är överförtjust med att min födelsedag firades med dunder och brak. Dock blev det direkt vemodigt och jag insåg snabbt att jag antagligen kommer att fylla 20 de närmaste 10 åren också. Det får gärna vara såhär alltid.


repeaterbeater.



Såg på älskade MEW i Onsdags för första gången på typ tre år vilket bara är så sjukt. De släpper nytt i Augusti och jag dör av förväntan. Detta är det bästa som finns! De nya låtarna är så hysteriskt bra.

(Inte min video dock men jag hoppas att det var lugnt att jag lånade den)

PS. JAG ÄR 20 ÅR!!!!! DS.
PS2. Min födelsedagshelg var helt sjukt bra. Sjukt bra vecka! DS2.

internetlös.

Jo, jag glömde nämna att jag sitter utan internet i Malmö och att det är därför jag skriver så otroligt sällan. Men det är bra för mig, känns faktiskt ganska bra att inte ha internet. Väggarna mår dock inte så bra av det då jag klöst sönder dem fullständigt och JAG FÖRSTÅR INTE HUR JAG SKA KLARA MIG SNÄLLA HJÄLP!

Detta avbrott från internet kan vara nyttigt för mig också.

20års-helgen!

Idag är det fredag och det innebär att min helg har påbörjats!

Klockan plötsligt halv tre och jag har nog haft världens längsta men ändå bästa dag. Jobbade lunch med lagom mycket att göra hela tiden, sprang till tåget för att åka mot Tomelilla där det skulle festfixas. Runt halv sju anlände släkten och sen var det kalas som hette duga. Mamma hade verkligen överträffat sig själv med cateringmaten och jag var så mätt att jag ville dö. Men då var det lagom att ha jordgubbar med glass och efter det så tyckte vi att det var lagom med den sjukaste chokladtårtan genom tiderna. (Den ska jag ta med mig till Malmö och äta till frukost imorgon. Det får man när man bor ensam!) Mamma höll till och med ett litet sentimentalt tal om hur jag blivit stor och så sjöng de "ja må hon leva". Det var riktigt fint.

Nu har jag hållit på att försöka packa ihop hela mitt rum så att vi kan ta med det sista till Malmö så att jag kan flytta in ordentligt. Det känns som ett omöjligt projekt för jag har 1000 lådor som jag verkligen aldrig har rensat i. Jag är verkligen sån som inte kan slänga någonting utan sitter där med den gamla målarboken i handen och tänker "hmm, det kan vara kul att ha någongång i framtiden - kanske till mina barn" och så sparar jag det. Trots att en målarbok kostar runt 10 kronor och jag har svårt för att tänka mig att någon av mina barn kommer vilja måla mina teckningar. De kommer framförallt inte varför de ska måla en mus med kläder och en anka med sjömansdräkt "vem fan är de?" kommer de tänka och välja sina robotteckningar framför musse och kalle. Jävla snorungar.

Usch, jag måste verkligen sova. Ska köra om 6 timmar och jag fattar INTE hur vi ska få plats med allt. Jag fattar INTE!

Nej, vet ni vad! Jag orkar inte läsa igenom vad jag skrivit så det får stå som det står.

life is goooooood.

Nah, något bloggande finns det inte tid till numera. Varför ska ALLT hända på en gång? Det är inte så att jag klagar egentligen för jag är överlycklig.

Midsommar i Blekinge var helt fantastisk och slår alla midsomrar som jag någonsin varit med om. Fler bilder finns här hos Mackaronen som alltid ska vara så nedrans duktig på att fota allt hela tiden. Det är inte jag. Och när jag väl fotar så är jag ännu sämre på att lägga in dem på datorn. Vad jag är sämst på är att hålla en kamera hel då jag pajat den jag har nu. Så jag kunde ändå inte fota, ok?

Nu sen jag kom hem så har jag jobbat en massa och när jag väl får en dag ledig (idag) så ägnar jag hela dagen åt att flytta. Och det är bara så sjukt kul och så sjukt jobbigt och bara så sjukt i största allmänhet. Satt i lägenheten och pustade mellan varven och bara upprepade för mig själv i huvudet "här bor jag, här bor jag!". Har bara svårt för att fatta det. Jag har flyttat. Mamma!

På onsdag så spelar älskade, älskade Mew i Köpenhamn så det är ju ett måste för mig och Qu att åka dit och titta. Sen helt plötsligt blir det helg och det är inte vilken helg som helst utan det är både lönehelg och min födelsedagshelg! Och ja! Jag får en hel helg, inte bara en dag. Nästa vecka är jag 20 år, har jobb och bor i egen lägenhet. Jag känner mig inte alls så vuxen som det låter. Så därför får vi dra till Hultsfred söndagen där efter och busa som tonåringar lite till.



Helt underbart!

en midsommarnattsdröm.

Sitter just nu i världens mysigaste stuga utanför en liten stad/samhälle-eller-vad-i-hela-friden-man-kallar-det som heter Jämjö i Blekinge med de allra finaste vännerna man kan tänka sig och väntar på att midsommarmiddagen ska bli klar. Det är nästan lite obehagligt hur idylliskt detta är. Solen skiner över trädgården som ligger precis vid en bedårande sjö och dagen har gått åt att förbereda middag, spelat spel och vi har till och med varit och plockat blommor.

Ikväll kommer vi sitta och dricka till lite och äta gott i trädgården. Man kan räkna med att Linnea kommer ta fram gitarren och att vi kommer sitta och sjunga "inatt jag drömde" (inte jag då för jag har i vanlig ordning blivit hes) och att kärleken kommer flöda.

Ah, jag känner mig sådär töntigt lycklig!

Bilder får komma sen. Ha en jättefin midsommar allezammanz!

kompis, det går bra nu.

Sitter fortfarande uppe och glor, mest för att varva ner efter en trevlig dag på jobbet. Idag har kanske varit en fantastisk dag om man ska tänka efter. Började med frukost med Mackaronen innan jag mötte upp min nya hyresvärd för att gå igenom lite om lägenheten samt få nycklarna. Efter det åker man till jobbet och blir hjärtligt välkomnad som vanligt, berättar om vad som hänt hittills och världens finaste Linnea och Johan går direkt och köper inflyttningspresent till mig (Detta är då en pik till alla andra. Eller mest en liten vägvisare på vad ni också kan göra). Sen har man en mycket angenäm dag där allt bara flyter på och man testar på lite andra arbetsuppgifter för att avsluta med en virgin strawberry daiquiri och en trevlig promenad hem med bästa Philip.

Nu har jag tänkt efter och det var en fantastisk dag.

Så ja, allt bara funkar just nu. Hoppas att jag inte förlorar läsare på att vara så jävla nöjd för jag vet att bitterfittan som jag var innan underhöll många, eller alla utom mig själv. Jag skulle kunna låtsas att jag var lite missnöjd över något. Men plånboken som jag blev bestulen på i Fredags har till och med blivit hittad så inte ens det kan jag klaga på. Jo, det skulle vara för att pengarna som var i självklart är borta. Men det är en världslig sak. Jag har jobb.

Nä, nu låter det mest som att jag bara skryter och långt och jävligt blev inlägget också så det är väl kanske bäst att krypa till kojs. Godnatt!


bevis på vilken royalitet jag är.


Ni ska buga!
Ignorera Malin i mitten.

lite bitter och bakfull bara.

1. Jag blev bestulen på min plånbok igår. Aj, mitt hjärta.
2. Jag önskar att de tog mobilen för jag behöver verkligen pengarna just nu så att jag kan betala för min nya lägenhet som jag flyttar till om två veckor. *trycka like-knappen på facebook*
3. Har egentligen väldigt bråttom då jag ska med tåget om en halvtimme så därför skriver jag bara såhär i punktform.
4. Stundenten var väldigt kul! Fast jag ska aldrig mer festa med de där människorna. Typ.
5. Det tar verkligen längre tid att skriva i punktform. Fattar ingenting. Och börjar verkligen få bråttom.



GOTTAGOXOXO

mother, these streets are to cold for me.

Mother, if that's not enough
bring me all the way back to
my original adress
to your womb

I have trouble sleep but I don't recall I had while in your womb.


jag älskar studenttider!

Nu är klockan över tolv och det innebär att det är den 12:e. Idag tar min syster och min bästa vän studenten. Är det bara jag av oss gamlingar som känner mig extremt vemodig just nu? Jag vill också ta studenten igen! Jag vill gå och bära mig åt och skrika "FÖR VI HAR TAGIT STUDENTEN FY FAN VAD VI ÄR BRA!" och liknande. På jobbet har det strömmat omkring studenter som trots tråkigt väder struttade omkring och var lyckliga. Varför? För att det är den här tiden som är mest spännande. Nu var det bara ett år som jag tog studenten och det som gör mig glad är faktiskt att jag inte kommit så jävla långt sen dess. Det har bara gått ett år och jag har fortfarande samma oändliga möjligheter.

Har spenderat min kväll med min fina vän Sara och vi har pratat mycket om just det. Efter ett par glas av whatever så skjuter ens ego i höjden och vi konstaterade vackert att vi kan bli vad fan vi vill.  Det är otroligt skönt att känna så. Det är inte försent för någonting, förutom att kanske bli mästare i någonting som tonåring då jag harsvårt för att hinna bli mästare i något inom två och en halv vecka. För just det: Jag blir 20 om två och en halv vecka. 16 dagar för att vara exakt. Tror att det blir sista gången som jag räknar ner till någon födelsedag.

Nu ska jag härja som aldrig förr under de här veckorna för det är sista chansen jag har att skylla på att jag är tonåring. Hej vuxenlivet! Jag har jobb och egen lägenhet, vart fan är volvon?



Jag saknar mina föräldrar när jag tänker på detta. Ps. Parenting never ends - Hello Saferide. Ds.

bläbläblä

Och så såg jag precis att jag lagt ut två bilder som jag räcker tunga på. Idag.

Ni får helt enkelt ha överseende med det.

att hålla tand för tunga.

Kan man få längre tunga med åren?
Upptäckte precis att jag hade en mycket lång tunga och det är lustigt med tanke på att jag aldrig upplevt mig själv som en tjej med långt smakorgan. Ja just det! Smakorgan. Sökte på tunga på synonymer.se, då jag inte ville använda samma ord två gånger i en mening, och som svar kom smakorgan och talorgan. Vet inte vilket av dem som var mest smaklöst. Måste säga att inget av orden skulle falla mig på tungan sådär till vardags.



after work.

Så, hemma från en väldigt gemytlig dag på jobbet. Gick otroligt snabbt även om inget speciellt hände. Roligast var när jag satt och torkade av drinkmeny efter drinkmeny i trekvart. Vad jag inte fattar är hur man lyckas kladda ner menyer till den milda grad, trots att jag tyckte det var ganska trevligt för det är extra kul när man verkligen märker att det blir någon skillnad i det man gör. Det blev fint, lite som att diska.

När jag slutade stannade jag i vanlig ordning kvar och tog mig en öl eller två och fick hjälpa till att dricka drinkarna som bartenderna gjort fel. Precis så jag vill ha det alltså. Gratis. Och fel(?). Vad som inte var fel är att jag fick sällskap av Emma som även fick smaka på vår berömda oreoshake med lite alkohol i. Man behöver inte sex när såna finns tillgängliga, det är sant.

Tänkte bara smita in med ett litet svar på en fråga från en anomym fågel som undrade vad jag jobbade som. Jag jobbar som värdinna på en nyöppnad restaurang i Malmö som heter TGI Friday's som är en amerikansk restaurangkejda. Mycket trevligt och titta gärna förbi när jag jobbar. Eller när jag inte gör det, det är helt frivilligt.


från i Fredags när jag försökte se sexig ut.
Det gick sådär.


Nå, råkade cykla förbi en affär på vägen hem och där fanns godis. Tänker därmed luta mig tillbaka, se på (hör och häpna) satc och sluta tänka på sånt jag bryr mig om ett litet tag. Ciao!

hej! jag är en förvirrad tjej som skriver hej!

Mysig dag!! Latade mig fram tills klockan var 3ish och åkte till centralen för att möta min lillasyster. Tillsammans med henne tog jag först en kaffe och sen gav mig ut på presentletande. Det gick väldigt bra, skönt att hon fick välja present själv även om det är förfärligt tråkigt. Tråkig present också men hon ville ju ha bordstabletter så vad ska man göra? På kortet drogs även pengar för två ljuvliga klänningar, har ingen aning om hur det gick till men samma där: vad ska man göra? Har ju trots allt fått skattepengarna nu så man får vara big spender vissa dagar. Efter det gick vi och åt sushi på Sachi Sushi som var helt otroligt gott.

Nu har jag städat hela lägenheten och känner mig duktigare än Kajsa Kavat och funderar skarpt på att bara precis återvända till upper east side och Sex and the city. Mycket tjat om det va? Nå, jag har ju hela boxen att mata igenom och det passar alldeles perfekt när man känner sig krasslig, vilket jag gör. Men sådär lagom krasslig bara. Bara sådär så att man kan tycka lite synd om mig.

Just det! Min kamera är kapojjt igen. Det är absolut den det är fel på och inte mig.


Å, just det! Såhär såg jag ut på VIP-festen för ett par veckor sen. Studenttider i all ära så återanvände jag studentstrassen.
Så nu vet ni det, ifall ni undrat tänkte jag
.


I played all my cards.

Igår var en väldigt konstig dag. Spenderade som bekant i stort hela dagen i sängen och tittade på SATC, gick endast upp i absoluta nödfall och tänkte ha en sådan dag, hela dagen. Så blev klockan 20.00 och jag blev totalöverrumplad av en otrevlig nedstämdhet som kom från ingenstans, kände mig plötsligt ensammast i hela världen. Det hela gick väldigt fort efter det. Ringde jobbkompisarna, hoppade in i duschen, fixade till mig, satte mig på cykeln och plötsligt satt jag på Fridays med en cosmopolitan i handen och vänner runt omkring mig. Sen blev det helkväll med drinkar, vin och senare lite dans på Etage. Somnade gjorde jag sött runt 5 ungefär efter ett par avsnitt SATC, fast dem får jag nog se en gång till för jag minns inte så mycket av vad jag såg. Typiskt Måndagar!


jag och Agnes

på tal om duvorna.

Nu sitter de här utanför och hoar så jag antar att de kuckelurat klart.

FYNDIGT VA?

dovelove.

Nyss, när jag satt och blickade ut över gården medans jag väntade på att majskolven skulle koka klart, så upptäkte jag ett litet gäng duvor ha trekant. Kändes lite genant att titta på men jag kunde inte låta bli att undra hur det skulle gå. Det var tydligen två hannar och båda försökte hoppa upp på honduvan samtidigt som hela gänget guppade på huvudet upp och ner sådär som fåglar gör när det vankas samlag. Honduvan verkade inte det minsta besvärad över att ha två hannar bakom sig som båda var lika angelägna om att sätta på henne.

Höll på att skriva "jag förstår henne" men ni förstår väl att det låter lite slampigt och ohyfsat.

Tänk om det hade gått till så i människovärlden. Hur hade det sett ut?

lite på sjukan igen misstänker jag.

Att jobba långpanna (aka 10 h) och sen ta ett par drinkar var nog mer än min ännu lite sjuka lilla halsflussiga hals klarade av verkar det som. Jag som hade planer för champagnefrukost med lite fina, städning och shopping får nog stryka allt från almanackan och spendera dagen i sängen för att kurera mig ordentligt.

Missta inte detta för gnäll! Jag ser flera koppar gott te, kanske ett bad och mjukiskläder. Alltså riktig quality time med mig själv. Ja, jag har varit hemma mycket själv på sistone men då hade jag också sällskap av feberfrossa och självömkan. Idag är det bara jag och lite halsont som inte gör så mycket väsen av sig om jag bara håller käften.

Nu ska jag göra mig lite frukost och sätta igång dagens första avsnitt av SATC. Puss


å, jag vill ha tårta till frukost precis som Pippi. Eller ägg.

idag ler världen mot mig!

Jag var och storhandlade för första gången till mig själv idag. Det var något jag sett fram emot länge. Gå runt i affären och planera måltider för lång tid framåt! Gick nog runt i typ en och en halv timme och mös, inte ens särskilt jobbigt för det fina med att ha vagn är att man kan sätta fart och åka på vagnen.

Det hela kalaset gick på nästan 500 kronor. Låter väldigt mycket men nu ska jag inte behöva laga mer mat på flera veckor förutom färskvaror som typ, mjölk, som vi redan talat om. Dessutom så köpte jag nästan bara ekologiskt vilket fick mig att känna mig mycket bra inombords. Sen när jag skulle stå i kön så lät jag en dam gå före mig för hon hade mycket mindre varor än mig och väl framme i kön så upplyste flickan i kassan mig om att kålroten jag tänkte köpa var dålig och att hon inte ville sälja den. Fint va? Hon kunde bara ha skitit i vad jag köpte men istället så sa hon "människor måste ju vara snälla till varandra" "Det har du så rätt i" sa jag och log sådär förståndigt.

Sen cyklade jag hem som en solstråle och mötte Max som ville dricka öl i "min" lägenhet. Han trodde att det var en kines som kom cyklande och ville inte hälsa först. Sen såg han att det var jag och ville fortfarande inte hälsa. Men inte drog det ner mitt humör. Icke! Idag mår jag finemang! Dessutom så är min röst tillbaka. Tralalala!



jag och Bella. igen.

Inatt drömde jag att jag var hemma hos Blondinbella och umgicks med henne. Jag var hennes nya bästis! Det var bara det att jag inte alls passade in och hennes andra rika kompisar sa hela tiden saker som "typiskt skåningar!" och "va? ja hör ba inte va hon säger!" - fastän de gjorde det egentligen. De sa det bara för att de inte gillade mig. Dessutom så var Nils, hennes pojkvän, jättetöntig. Han sov i en ferrarisovsäck, alltså den bara hade mönster som en ferrari vilket jag tyckte var konstigt och han hetsade upp sig för ingenting hela tiden. Riktigt arg kille.

Nu när jag tänker på den här drömmen i efterhand så tänker jag "amen kom igen nu, Erika" och suckar ljudligt åt mig själv. Kan inte jag få drömma något coolt istället?


Faktum är att jag beundrar henne. Fattar inte hur man kan vara så jävla positiv och aktiv hela tiden. Under en dag då jag inte gör ett endaste skit så gör hon 15 viktiga saker. De som säger att hon är korkad, ful och dålig är  nog mest avundsjuka för hon hade inte varit där hon är nu om hon var dessa saker. Sen kan vi ju konstatera att jag inte tycker samma sak som henne när det gäller många saker (t.ex. päls) men vilka bästisar tycker samma om allt hela tiden?

om min första morgon i Malmööö.

Så! Nu, mina vänner, så har tiden flugit sin kos och plötsligt så har jag flyttat till Malmö! Spenderar alltså nu min första morgon i "egen" lägenhet och anledningen till att jag skriver det inom flugbajs-tecken är för att det egentligen är Milles som jag bara passar i tre veckor. Har dock förhoppningsvis fått en lägenhet som jag kan flytta till direkt när han kommer hem ändå! Kanonkul!

Men min första morgon här har inte varit helt utan problem och det är rakt igenom mitt fel. Det började med att jag blev hungrig och tyckte att jag skulle äta frukost men problemet var/är att jag inte hunnit/orkat handla än så vad jag har som liknar frukost är en liten påse gröt som jag tog med mig hemifrån. Gröt med en kopp kaffe tyckte jag ändå lät som en ganska trevlig frukost men denna frukost är ingenting utan mjölk.

I min nyvakna, hungriga hjärna så tycktes det omöjligt att gå och handla en liter mjölk innan jag var och storhandlade, jag ville ha allt på en gång. Trots att affären bara ligger ett par minuter bort så tyckte jag verkligen att det kändes helt fel att gå och bara precis handla en liter mjölk. Detta ledde till en hetsig diskussion med mig själv där ena delen tyckte att det faktiskt bara var larvigt av mig att inte gå och handla och den andra tyckte att jag minsann lika bra kunde äta gröt utan mjölk och dricka svart kaffe och SEN handla.

Så det slutade med att jag gick och köpte mjölk för gröt utan mjölk är inte gott. Men jag var fast besluten om att se bister ut hela vägen. Muttrade och sparkade på stenar som inte fanns. Gullig tjej.

en lite hastig update.

Siesta var for vildt, hade jätteskoj ungefär hela tiden. Bäst var mina och Mackaronens härjarrundor och att vi faktiskt tjänade 130 kronor på att sälja saker som vi hittade på marken= äntligen mat. Min röst är fortfarande kaputt och det gör våldsamt ont i halsen vilket känns sådär med tanke på att jag ska jobba ikväll. Min mage börjar äntligen ordna upp sig. Jag vaknade alldeles för tidigt idag. Det är soligt och fint ute vilket innebär att jag inte tänker sitta här mer utan istället gå och göra iordning en baxig frukost och sluta tycka så våldsamt synd om mig själv. Eller så kanske jag fortsätter med det sista. Men vi hörs.


Mackaronen har bilderna, som vanligt.

RSS 2.0